ΔΗΜΑΡ
«Σφραγίστηκε» και τυπικά η διάσπαση

Νέες πολιτικές κινήσεις από Σπ. Λυκούδη και Β. Οικονόμου στο υπό αναμόρφωση αστικό πολιτικό σύστημα

Παρασκευή 12 Σεπτέμβρη 2014

Eurokinissi

Η επιστολή αποχώρησης 24 μελών της ΚΕ της ΔΗΜΑΡ ολοκλήρωσε και τυπικά τη διάσπαση του κόμματος, σε ένα ακόμα επεισόδιο στις διεργασίες αναμόρφωσης της εγχώριας σοσιαλδημοκρατίας
Ολοκληρώθηκε και τυπικά η διάσπαση της ΔΗΜΑΡ με την επιστολή αποχώρησης 24 μελών της Κεντρικής Επιτροπής χτες. «Εδώ και πολύ καιρό βρισκόμαστε σε πλήρη αντίθεση με τις επιλογές της ηγετικής ομάδας (...) οι οποίες υπονομεύουν τα συμφωνημένα από την ίδρυση φυσιογνωμικά χαρακτηριστικά του κόμματος (...) Το περιβάλλον που διαμόρφωσαν οι επιλογές αυτές είναι απολύτως ασφυκτικό», αναφέρουν στην επιστολή τους και προσθέτουν σε ό,τι αφορά στο επικείμενο Συνέδριο: «Είναι γνωστό ότι τα συνέδρια στην αριστερά γίνονται είτε για να μιλήσουν τα μέλη του κόμματος είτε για να σιγήσουν. Το επερχόμενο (...) ανήκει στη δεύτερη κατηγορία».

Την επιστολή υπογράφουν οι Βαρελάς Δ., Γαλανόπουλος Ν., Γιάνναρος Α., Δερμιτζάκης Δ., Επιτροπάκη Κατερίνα, Ζαράνης Η., Κανελλοπούλου Γωγώ, Καραγρηγορίου Γ., Καραφέρη Μαρία, Κελαϊδίτης Ξ., Κεχαγιόγλου Ελένη, Λιοναράκη Μυρσίνη, Λυκούδης Σπ., Μανδαράκης Β., Νικολάου Γ., Οκλαντ Αστριντ Ζωή, Παπαϊωάννου Χαρά, Πιέρρος Γ., Πολίτης Χ., Πολυμενάκου Φιλιώ, Τριανταφύλλου Θ., Τσακνιάς Γ., Τσικαρδάνη Ντόρα, Χαϊνάς Κ.

Στο μεταξύ, ο Σπ. Λυκούδης, με συνέντευξή του χτες στο «Εθνος», καταλόγισε στην πλειοψηφία «εμμονή στη γραμμή της καταστροφής», ενώ απαντώντας στην κατηγορία που του προσάπτεται ότι οδεύει σε συνεργασία με τα κόμματα της συγκυβέρνησης, υποστήριξε ότι η ΔΗΜΑΡ οδεύει προς τον ΣΥΡΙΖΑ. Σχολιάζοντας όσα του καταμαρτυρά η πλειοψηφία σχετικά με την άρνησή του να παραδώσει τη βουλευτική έδρα, ο Σπ. Λυκούδης ανέφερε: «Δε θα απαντήσω στις προκλητικά σκόπιμες, επίμονες και σχεδιασμένες αναφορές στη βουλευτική μου έδρα. Αν απαντούσα θα έλεγα πολλά και για πολλούς. Το σε ποιους ανήκει η έδρα ή καλύτερα σε ποιους οπωσδήποτε ΔΕΝ ανήκει έχει ήδη απαντηθεί (...) Ο Φώτης (σ.σ. Κουβέλης) αναφέρθηκε σε μένα και δεν κάνει πολιτική κρίση αλλά θέτει και θέματα αξιών. Λυπάμαι βαθύτατα ... αύριο, μεθαύριο θα έχει μετανιώσει για ό,τι είπε».

Τέλος, δήλωσε ότι δεν είναι στις προθέσεις του η δημιουργία νέου κόμματος, αν και σκοπεύει να δημιουργήσει μαζί με άλλα πρώην στελέχη της ΔΗΜΑΡ πολιτική κίνηση. Το ίδιο προτίθεται να πράξει και ο πρώην βουλευτής της ΔΗΜΑΡ, Β. Οικονόμου, με σχετικές ανακοινώσεις τις αμέσως επόμενες μέρες. Η υπό ίδρυση πολιτική του κίνηση σκοπεύει να «εργαστεί για τη συμπόρευση σχημάτων και κομμάτων από το χώρο του Κέντρου και της Κεντροαριστεράς».

«Βρισκόμαστε σε ανοιχτή γραμμή επικοινωνίας προκειμένου να συντονίσουμε τον βηματισμό μας με τον Σπύρο Λυκούδη, καθώς επίσης και με τους Χρήστο Αηδόνη και Μίμη Ανδρουλάκη», δήλωσε ο Β. Οικονόμου («The TOC»).

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Συνεχίζονται οι διεργασίες ανασύνθεσης (2016-03-22 00:00:00.0)
Ανακοινώθηκε η συνεργασία Θεοδωράκη - Λυκούδη (2014-12-25 00:00:00.0)
Δεδομένη η διαχείριση, διαφωνούν... στο δρομολόγιο (2014-06-24 00:00:00.0)
Διεργασίες για τον προσανατολισμό των συμμαχιών (2014-06-04 00:00:00.0)
Συντήρηση της εσωτερικής αντιπαράθεσης (2013-11-07 00:00:00.0)
Ζητάει αναβάθμιση στη συγκυβέρνηση (2012-09-08 00:00:00.0)