Σήμερα η κινητοποίηση στη Βουλή για την Ειδική Αγωγή
Τετάρτη 17 Σεπτέμβρη 2014

Από παλιότερη κινητοποίηση
Μέρα κινητοποίησης για την Ειδική Αγωγή είναι η σημερινή για γονείς, εκπαιδευτικούς, εργαζόμενους στις δομές της που καλούν σε συγκέντρωση διαμαρτυρίας στις 6.30 το απόγευμα στη Βουλή.

Οι φορείς που καλούν στην κινητοποίηση δηλώνουν «φτάνει πια!» με την υποβάθμιση της δημόσιας Ειδικής Αγωγής, της πολιτικής που αφήνει χιλιάδες παιδιά εκτός δημόσιων δομών, που για μια ακόμα χρονιά κάνει τα σχολεία να ανοίγουν με ελλείψεις σε προσωπικό, εκπαιδευτικούς, υποδομές, μεταφορές. Στο μεταξύ, στα χρόνια προβλήματα της Ειδικής Αγωγής έρχεται να προστεθεί και ένα θεσμικό πλαίσιο που εισάγεται με το σχετικό νομοσχέδιο και έρχεται να τη συρρικνώνει περαιτέρω, να την παραδώσει στην κερδοσκοπία.

Στην κινητοποίηση καλούν το Σωματείο Εργαζομένων σε Μονάδες Ιδρύματα Σχολεία Ειδικής Αγωγής (ΣΕΜΙΣΕΑ), ο Ενιαίος Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων ΑΜΕΑ Αττικής και νήσων, το ΠΑΜΕ Εκπαιδευτικών, η Συντονιστική Επιτροπή Αγώνα Αναπήρων (ΣΕΑΑΝ) Απευθύνονται σε εργαζόμενους, εκπαιδευτικούς, μαθητές και γονείς ΑμΕΑ να μπουν στον αγώνα και να διεκδικήσουν:

-- Ολα τα παιδιά με ειδικές ανάγκες στο κατάλληλο δημόσιο, δωρεάν σχολείο. Ούτε ένα παιδί με αναπηρία στο σπίτι του, ή σε σχολείο που δεν μπορεί να καλύψει τις εκπαιδευτικές του ανάγκες.

-- Μαζικές προσλήψεις μόνιμου ειδικού εκπαιδευτικού - επιστημονικού και βοηθητικού προσωπικού με βάση τις ανάγκες.

-- Να καταργηθούν τα τροφεία. Αμεση καταβολή των δεδουλευμένων και κατάργηση των εργασιακών σχέσεων - λάστιχο.

-- Αποκλειστικά Δημόσιο, δωρεάν και ασφαλές σύστημα μεταφοράς από και προς τα σχολεία.

-- Αμεση κρατική χρηματοδότηση των Κέντρων Ειδικής Αγωγής με βάση τις ανάγκες τους στην προοπτική ένταξής τους στο Δημόσιο.

-- Επαναφορά των μισθών και των συντάξεων στο προ των περικοπών επίπεδο.