Διαπραγματεύονται για το κεφάλαιο όχι για το λαό
Τετάρτη 24 Σεπτέμβρη 2014

ΚΚΕ: Η συνάντηση Σαμαρά - Μέρκελ είναι μία ακόμη απόδειξη ότι η όποια συζήτηση ή διαπραγμάτευση, εντός του πλαισίου που καθορίζουν τα μνημόνια διαρκείας της ΕΕ και ο στόχος της καπιταλιστικής κερδοφορίας και ανάκαμψης, θα έχει οδυνηρά αποτελέσματα για το λαό.

Αποπροσανατολιστική και εχθρική για το λαό η αντιπαράθεση ανάμεσα στην κυβέρνηση, στον ΣΥΡΙΖΑ και τα άλλα κόμματα που «προσκυνούν» την ΕΕ για το ποιος μπορεί να διαχειριστεί καλύτερα αυτό τον αντιλαϊκό δρόμο. Κρύβουν ότι ο λαός θα συνεχίσει να πληρώνει τα μνημόνια διαρκείας και τους μηχανισμούς επιτήρησης της ΕΕ, την ανάκαμψη του κεφαλαίου. Δε δεσμεύονται για την ανάκτηση των τεράστιων απωλειών του λαού για την ανακούφισή του.

Μοναδική φιλολαϊκή διέξοδος είναι η πρόταση του ΚΚΕ για μονομερή, ολοσχερή διαγραφή του χρέους, με αποδέσμευση από την ΕΕ, κοινωνικοποίηση του φυσικού και παραγόμενου πλούτου της χώρας. Ο λαός να ισχυροποιήσει αυτήν την προοπτική με την πάλη και την ψήφο του, για να μπουν εμπόδια στα αντιλαϊκά μέτρα, να ανοίξει ο δρόμος για ριζικές αλλαγές υπέρ του λαού.