ΕΝΩΣΗ ΓΟΝΕΩΝ ΣΠΑΤΩΝ - ΑΡΤΕΜΙΔΟΣ
Συγκέντρωση διαμαρτυρίας και αποχή από τα σχολεία
Σάββατο 27 Σεπτέμβρη 2014

Στιγμιότυπο από παλιότερη κινητοποίηση
Σε αποχή σε όλα τα σχολεία του Δήμου Σπάτων - Αρτέμιδας, καλεί για την Τρίτη 30 Σεπτέμβρη η Ενωση Γονέων του Δήμου, προκειμένου να διεκδικηθούν λύσεις στα προβλήματα των σχολείων και των μαθητών που εμφανίζονται ιδιαίτερα οξυμένα. Την ίδια ημέρα καλεί γονείς και παιδιά σε κινητοποίηση στις 8.30 το πρωί στη διασταύρωση Λ. Καραμανλή και Αρτέμιδος.

«Για άλλη μια χρονιά, χιλιάδες παιδιά στα Σπάτα και στην Αρτέμιδα θα κάνουν μάθημα σε κοντέινερ. Σε επικίνδυνα σχολεία, σε συνθήκες που μόνο μάθημα δεν μπορεί να γίνει. Βλέπουμε στο 2ο Γυμνάσιο της Αρτέμιδας να στοιβάζονται 25 μαθητές σε κοντέινερ που χωράει με το ζόρι 22. Τι περιμένουμε; Γιατί επιτρέπουμε να διαιωνίζεται αυτή η άθλια κατάσταση; Αυτή είναι η Παιδεία που ονειρευόμαστε να έχουν τα παιδιά μας;», τονίζει η Ενωση στο κάλεσμα που απευθύνει προς τους γονείς για κινητοποιήσεις.

Αναφέρεται, επίσης, στα κενά που υπάρχουν ακόμα στα σχολεία με τάξεις δημοτικού χωρίς δάσκαλο και Γυμνάσια και Λύκεια, όπου δεν έχει ξεκινήσει ακόμα το πλήρες πρόγραμμα και θυμίζει ότι πέρσι έφτασαν δάσκαλοι σε κάποια σχολεία το Γενάρη.

Επίσης, αναδεικνύει το ζήτημα της απουσίας παιδιάτρου στο Κέντρο Υγείας Σπάτων, με αποτέλεσμα, όπως επισημαίνει η Ενωση Γονέων, αν αρρωστήσει κάποιο παιδί πρέπει να το πάνε είτε στην Πεντέλη είτε σε ιδιώτη. «Αν δε διεκδικήσουμε, δε θα διοριστεί παιδίατρος ποτέ», σημειώνουν.

Οι γονείς αναφέρονται και στο οξύτατο πρόβλημα με τη μεταφορά μαθητών, καθώς η περιοχή ανήκει σε εκείνες όπου η σχολική χρονιά ξεκίνησε με τη μεταφορά μαθητών «στον αέρα». Σήμερα, δεν υπάρχουν λεωφορεία και άγνωστο παραμένει το τι θα γίνει. Με βάση την περσινή και τη φετινή εμπειρία, η Ενωση Γονέων διαπιστώνει: «Με δυο λόγια, οι μεταφορές σιγά - σιγά κόβονται, θα το αποδεχθούμε; Και επειδή το θέμα της μεταφοράς των μαθητών είναι θέμα πρώτα - πρώτα ασφάλειας των παιδιών μας, οι γονείς οφείλουμε να κινητοποιηθούμε, διεκδικώντας άμεσα να ξεκινήσουν τα λεωφορεία και ταυτόχρονα να δημιουργηθεί ενιαίος κρατικός φορέας σχολικών μεταφορών με ειδικό στόλο και εκπαιδευμένο προσωπικό, για να λυθεί μόνιμα το πρόβλημα της σχολικής μεταφοράς».