ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ SUPER LEAGUE
Στο... επίκεντρο η Τούμπα
Κυριακή 28 Σεπτέμβρη 2014

WWW.MOTIONTEAM.GR

Κόντρα στον ΟΦΗ ο ΠΑΟΚ επιζητεί να ανοίξει νικηφόρα μια ιδιαίτερα δύσκολη βδομάδα γι' αυτόν
Η αναμέτρηση της Τούμπας, όπου ο ΠΑΟΚ θα φιλοξενήσει τον ΟΦΗ, ξεχωρίζει από το σημερινό κυρίως... πιάτο της 5ης αγωνιστικής στη Super League, με τις δυο ομάδες να προέρχονται από... αναπάντεχα αποτελέσματα όσον αφορά τις μέσα στη βδομάδα υποχρεώσεις τους για το Κύπελλο.

Ο γηπεδούχος «Δικέφαλος», μετά την ανώμαλη προσγείωση που του επιφύλαξε η Καλαμαριά, η οποία τον υποχρέωσε στην πρώτη ήττα του στο εσωτερικό, θέλει να ανοίξει με επιτυχία μια δύσκολη βδομάδα, που περιλαμβάνει εκτός της σημερινής αναμέτρησης την αντίστοιχη με την Γκινγκάμπ στη Γαλλία για το Γιουρόπα Λιγκ την Πέμπτη και το ντέρμπι με τον Ολυμπιακό στο Φάληρο την ερχόμενη Κυριακή. Ο τεχνικός της ομάδας, Αγγελος Αναστασιάδης, που είδε τις ρεζέρβες να... κόβονται στο τεστ κόντρα στην Καλαμαριά, περιμένει τώρα από τους βασικούς να δείξουν ότι έχουν παραδειγματιστεί από το πάθημα και να δείξουν την κατάλληλη συγκέντρωση. Για τον Ελληνα τεχνικό εκείνο που προέχει είναι η σημερινή αναμέτρηση και όχι οι επόμενες υποχρεώσεις σε Γαλλία και Φάληρο. Στα αγωνιστικά θέματα, εκτός αποστολής για σήμερα έχει τεθεί ο Φακούντο προκειμένου να είναι έτοιμος για την Γκινγκάμπ ενώ ατομικό πρόγραμμα συνεχίζει να ακολουθεί ο Μαντούρο.

Στον ΟΦΗ, παρά την ισοπαλία στη Ζάκυνθο για το Κύπελλο, που μετρίασε λίγο το κλίμα που υπάρχει από τη νίκη επί του Ατρόμητου, επικρατεί αισιοδοξία για το σημερινό παιχνίδι. Μάλιστα, ο τεχνικός των Κρητικών, Τζενάρο Γκατούζο, τόνισε την προηγούμενη βδομάδα πως παρά τις δυσκολίες του παιχνιδιού ο στόχος είναι η ομάδα να φύγει με θετικό αποτέλεσμα από την Τούμπα. Το ευχάριστο για τον Ιταλό τεχνικό είναι ότι δεν αντιμετωπίζει προβλήματα με τραυματισμούς παικτών ενώ τις τελευταίες μέρες το κύριο βάρος στις προπονήσεις δόθηκε στην τακτική.

Eurokinissi

Αισιόδοξος για την αναμέτρηση της Τούμπας δηλώνει ο προπονητής του ΟΦΗ, Τζενάρο Γκατούζο
Κατά τ' άλλα, θεωρητικά εύκολο έργο έχει ο Παναθηναϊκός που λίγο πριν την αναμέτρηση με την Ετορίλ για το Γιουρόπα Λιγκ θα φιλοξενήσει στο «Απ. Νικολαΐδης» την ουραγό Νίκη Βόλου, που παραμένει χωρίς βαθμό μέχρι στιγμής. Παρ' όλα αυτά ο τεχνικός του «τριφυλλιού», Γιάννης Αναστασίου, ζήτησε προσοχή από τους παίκτες του και να μην παρασυρθούν από τη μέχρι στιγμής εικόνα των «κυανολεύκων». Οπως τόνισε, η θέση της ομάδας του Βόλου είναι αυτή που την κάνει πιο επικίνδυνη αφού πλέον δεν έχει περιθώρια απωλειών. Ο Ελληνας τεχνικός, που δήλωσε ικανοποιημένος από την εικόνα της ομάδας κόντρα στον Ολυμπιακό Βόλου για το Κύπελλο, δύσκολα θα έχει στη διάθεσή του σήμερα τον Μέντεζ, ο οποίος όλη τη βδομάδα ακολούθησε ατομικό πρόγραμμα. Από την άλλη Σπυρόπουλος και Κότσαρης γυμνάστηκαν ατομικά ενώ ο Μπεργκ συνέχισε το πρόγραμμα αποκατάστασης.

Στην αντίπερα όχθη, η Νίκη, που έδειξε σημάδια βελτίωσης της εικόνας στον αγώνα Κυπέλλου με την Ξάνθη (παρά την ήττα με 1-0), κατεβαίνει στην Αθήνα χωρίς ιδιαίτερα προβλήματα και έχοντας ξανά στον πάγκο τον υπηρεσιακό προπονητή, Ολλανδό Βάντεμπεργκ. Στα συν, πάντως, για τους «κυανόλευκους» η επιστροφή των Τζιώρα στην επίθεση και Ροτζέριο στο χώρο του κέντρου, που ξεπέρασαν τους τραυματισμούς τους και αγωνίστηκαν για πρώτη φορά κόντρα στην Ξάνθη.

Eurokinissi

Την επιστροφή στις νίκες, που θα την κρατήσει ψηλά, ψάχνει η Βέροια κόντρα στον ΠΑΣ Γιάννινα
Στη Βέροια η τοπική ομάδα, μετά την πρώτη ήττα στο Φάληρο από τον Ολυμπιακό την προηγούμενη αγωνιστική, φιλοξενεί τον ΠΑΣ Γιάννινα και θέλει την επιστροφή στις επιτυχίες που θα την διατηρήσουν στα ψηλά σκαλοπάτια της βαθμολογίας. Ο τεχνικός της ομάδας, Χοσέ Γκρανέρο, συνεχίζει να αντιμετωπίζει προβλήματα με τραυματισμούς αφού δεν μπορεί να υπολογίζει τους Βεργώνη, Καλί, Εσπράθα, ενώ στην αποστολή αναμένεται να επιστρέψει ο Μπεν.

Από την πλευρά τους οι Γιαννιώτες προέρχονται από τη νίκη επί της Κέρκυρας για το Κύπελλο, κάτι που ανέβασε την ψυχολογία της ομάδας.

Την ευκαιρία να ξεκολλήσουν από την ουρά ψάχνουν Εργοτέλης και Παναιτωλικός, που κοντράρονται στο Παγκρήτιο σε ένα κρίσιμο παιχνίδι και για τους δυο, χωρίς να έχουν και πολλά περιθώρια για νέες απώλειες. Τέλος, μοιρασμένες θεωρούνται οι πιθανότητες στις αναμετρήσεις Καλλονής - Πανθρακικού και Λεβαδειακού - Κέρκυρας.

ΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ - H TV

ΣΗΜΕΡΑ: Παναθηναϊκός - Νίκη Βόλου (16.00 ΝS2), Bέροια - ΠΑΣ Γιάννινα (18.15 ΝS3), Eργοτέλης - Παναιτωλικός (18.15 ΝS2), Λεβαδειακός - Κέρκυρα (18.15 ΝS7), ΠΑΟΚ - ΟΦΗ (20.30 ΝS1). ΔΕΥΤΕΡΑ: Καλλονή - Πανθρακικός (19.30 ΝS1).