Κινητοποιήσεις για τα προβλήματα των σχολείων στην Ανατολική Αττική
Τρίτη 30 Σεπτέμβρη 2014

Από παλιότερες κινητοποιήσεις στην Αρτέμιδα
Να γίνει μέρα κινητοποίησης για τις ανάγκες των σχολείων και των μαθητών η σημερινή, έχει καλέσει η Ενωση Γονέων Δήμου Σπάτων - Αρτέμιδας, όπου η σχολική χρονιά ξεκίνησε με εκατοντάδες παιδιά να μην έχουν ακόμα μεταφορά από και προς τα σχολεία, με κτιριακά προβλήματα, αλλά και κενά εκπαιδευτικών.

Ειδικότερα, σύμφωνα με την Ενωση Γονέων «δεν υπάρχουν σχολικά λεωφορεία και κανένας δεν ξέρει να μας απαντήσει αν και πότε θα ξεκινήσουν». Κάνει λόγο, επίσης, για «επικίνδυνα σχολεία» και μάθημα σε κοντέινερ. Αναφέρεται στην περίπτωση του 2ου Γυμνασίου Αρτέμιδας, όπου στοιβάζονται 25 μαθητές σε κοντέινερ που χωράει με το ζόρι 22. Κάνουν επίσης λόγο για τάξεις χωρίς δάσκαλο στα Δημοτικά και τμήματα όπου δεν έχει ξεκινήσει ακόμα το πλήρες πρόγραμμα σε γυμνάσια και λύκεια. Επίσης, αναφέρεται και στο σοβαρό θέμα της έλλειψης παιδιάτρου στο Κέντρο Υγείας Σπάτων.

Για όλα τα παραπάνω, η Ενωση Γονέων καλεί να μη λειτουργήσει σήμερα κανένα σχολείο στην Αρτέμιδα τις δύο πρώτες ώρες και δίνει ραντεβού σε συγκέντρωση διαμαρτυρίας στις 8.30 π.μ. στη διασταύρωση Λ. Καραμανλή και Αρτέμιδος.

Την ίδια ώρα, με κενά και χωρίς μεταφορά των μαθητών βρίσκει το τέλος του Σεπτέμβρη πολλά σχολεία ειδικά της πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης στην Ανατολική Αττική. Σύμφωνα με τον Σύλλογο Εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης «Ο Σωκράτης», περισσότερα από 30 πρωινά τμήματα στην περιοχή δεν είχαν μέχρι την Παρασκευή δασκάλους και σε περισσότερα από 10 τμήματα έλειπαν νηπιαγωγοί. Αποτέλεσμα, σχολεία όπως το 36ο Νηπιαγωγείο Αχαρνών να μένουν κλειστά ή άλλα, όπως το ειδικό σχολείο, να υπολειτουργούν λόγω έλλειψης εκπαιδευτικών, βοηθητικού προσωπικού και πρόβλεψης για μεταφορά. Την ίδια στιγμή, στα περισσότερα σχολεία λείπουν εκπαιδευτικοί ειδικοτήτων Ξένων Γλωσσών, Γυμναστές, Μουσικοί, Πληροφορικής, Καλλιτεχνικών και Θεατρικής Αγωγής.

Διεκδικώντας άμεση λύση, το ΔΣ του Συλλόγου Εκπαιδευτικών «Ο Σωκράτης» καλεί αύριο Τετάρτη, 1 Οκτώβρη, σε παράσταση διαμαρτυρίας στις 2 το μεσημέρι στην Περιφερειακή Διεύθυνση Αττικής (Τσόχα 15 - 17, Αθήνα).