ΠΑΝΕΡΓΑΤΙΚΟ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΟ ΜΕΤΩΠΟ
Το Σάββατο διαδηλώνουμε όλοι για τους ανέργους

Στην Αθήνα, στις 11 π.μ., στην Ομόνοια. Στη Θεσσαλονίκη, στις 11 π.μ., Αγαλμα Βενιζέλου. Κορυφώνεται το δίμηνο δράσης

Τετάρτη 1 Οχτώβρη 2014

Με μια σειρά πρωτοβουλίες και παρεμβάσεις συνεχίζεται το δίμηνο δράσης του ΠΑΜΕ σε όλη τη χώρα. Επόμενος μεγάλος σταθμός είναι οι συγκεντρώσεις που θα γίνουν το Σάββατο και τις επόμενες μέρες σε όλη τη χώρα. Μεταξύ άλλων, στην Αθήνα, η συγκέντρωση θα γίνει στις 11 π.μ., στην Ομόνοια και στη Θεσσαλονίκη, στις 11 π.μ., στο Αγαλμα Βενιζέλου.

Στα Χανιά, στο πλαίσιο του δίμηνου δράσης, τα σωματεία των Ιδιωτικών Υπαλλήλων και Τροφίμων - Ποτών, ο Κτηνοτροφικός Σύλλογος, η Ενωτική Ομοσπονδία Αγροτικών Συλλόγων, αγροτικοί σύλλογοι της περιοχής, οι δυνάμεις της ΠΑΣΕΒΕ και ο Σύλλογος της ΟΓΕ έκαναν χτες παράσταση διαμαρτυρίας στη ΔΟΥ, ενάντια στο χαράτσι του ΕΝΦΙΑ.

Αντίστοιχα, μέτρα στήριξης των ανέργων απαίτησαν από το Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου Παύλου Μελά, στη Θεσσαλονίκη, οι Λαϊκές Επιτροπές Ευκαρπίας, Πολίχνης και Σταυρούπολης, με μαζική παρέμβαση στη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου, τη Δευτέρα. Ζήτησαν κατάργηση των δημοτικών τελών για τους ανέργους καθώς στα ανταποδοτικά τέλη καθαριότητας υπάρχει αποθεματικό (!) 4 εκατομμυρίων ευρώ και άρα περιθώριο για ουσιαστική ελάφρυνση των νοικοκυριών των ανέργων.

Επίσης, απαίτησαν τη χορήγηση δωρεάν κάρτας απεριορίστων διαδρομών του ΟΑΣΘ, κατάργηση των τροφείων στους παιδικούς σταθμούς, άμεση κάλυψη των αναγκών σε δασκάλους στα σχολεία (δημοτικά και νηπιαγωγεία), κ.ά.

Αλλες κινητοποιήσεις

Ανάμεσα στις κινητοποιήσεις, που προγραμματίζονται για το επόμενο διάστημα, είναι οι εξής:

Συνελεύσεις - συσκέψεις

Παράλληλα, συνεχίζονται οι συνεδριάσεις, οι τοπικές και κλαδικές συσκέψεις των συνδικάτων για την καλύτερη προετοιμασία του πανελλαδικού συλλαλητηρίου του ΠΑΜΕ. Προγραμματισμένες είναι οι εξής συνεδριάσεις:

Σήμερα, 1/10: Ναυτεργατικά σωματεία (ΠΕΜΕΝ, «ΣΤΕΦΕΝΣΩΝ», ΠΕΕΜΑΓΕΝ, ΠΕΠΡΝ, ΠΕΣ - ΝΑΤ, Επιτροπή Ανέργων Ναυτεργατών), Συνδικάτο Κατεργασίας Ξύλου Αττικής (Γενική Συνέλευση στις 19/10), Σωματείο Συνταξιούχων ΙΚΑ Αιτωλοακαρνανίας (Γενική Συνέλευση), Εργατικό Κέντρο Βορείου Συγκροτήματος Δωδεκανήσου (σύσκεψη με σωματεία και φορείς), Συνδικάτο Μετάλλου Μαγνησίας «Μήτσος Παπαρήγας» (Γενική Συνέλευση).

8/10: Σωματείο εργαζομένων «Τasty» (Γενική Συνέλευση).

9/10: Κλαδικό Σωματείο Ενέργειας (Γενική Συνέλευση), Συνδικάτο Εργαζομένων ΟΤΑ Νομού Αχαΐας (Γενική Συνέλευση).

12/10: Εργαζόμενοι σε «Lidl», «Καρφούρ» και «ΜΑΚΡΟ» (σύσκεψη).

15/10: Ενωση Οικοδόμων Αιτωλοακαρνανίας (Γενική Συνέλευση), Σωματείο Προσωπικού Ιδιωτικών Κλινικών Αθήνας (Γενική Συνέλευση).

21/10: Πανελλήνιος Μουσικός Σύλλογος (Γενική Συνέλευση).

Δράση και από την ΠΣΟ

Μέρα Διεθνούς Δράσης ενάντια στην ανεργία διοργανώνει η Παγκόσμια Συνδικαλιστική Ομοσπονδία (ΠΣΟ) στις 3 Οκτώβρη. Η ΠΣΟ καλεί τα συνδικάτα που ανήκουν στη δύναμή της, σε όλες τις χώρες του κόσμου, να οργανώσουν εκείνη τη μέρα δραστηριότητες, απεργίες, διαδηλώσεις, αγωνιστικές κινητοποιήσεις ενάντια στο σοβαρό πρόβλημα της ανεργίας και να διεκδικήσουν τα δικαιώματα των ανέργων. Η κεντρική πρωτοβουλία της ΠΣΟ θα γίνει στις 3 και 4 Οκτώβρη στην Παλμέλα της Πορτογαλίας, με τίτλο «Παλεύοντας ενάντια στην ανεργία για δουλειά με δικαιώματα».