ΧΡΗΣΤΟΣ ΚΑΤΣΩΤΗΣ
Τα αντεργατικά μέτρα μονιμοποιούνται για την κερδοφορία του κεφαλαίου
Παρασκευή 10 Οχτώβρη 2014

Eurokinissi

«Τα μέτρα που έχουν παρθεί και άλλα που είναι σε "κεντροδεξιά", "κεντροαριστερά" και "αριστερά" συρτάρια, τα θέλει μόνιμα το κεφάλαιο, ώστε απρόσκοπτα να ενισχύει την κερδοφορία, να είναι ανταγωνιστικό», τόνισε στην παρέμβασή του ο βουλευτής του ΚΚΕ Χρήστος Κατσώτης.

«Η κυβέρνηση», πρόσθεσε, «αποτυπώνει στον προϋπολογισμό με σαφήνεια τη συνέχιση της αντιλαϊκής επίθεσης, της άγριας λιτότητας, της φοροληστείας και των παραπέρα περικοπών σε συντάξεις, Υγεία, Παιδεία, Πρόνοια και άλλα».

Την ίδια στιγμή, όπως επισήμανε, «το πρόγραμμα του ΣΥΡΙΖΑ είναι μέτρα για τις ακραίες καταστάσεις. Είναι συμβολή ώστε ο λαός να έχει μειωμένες απαιτήσεις, να μάθει να ζει με λίγα. Εξάλλου, σ' αυτήν τη γραμμή έδρασε ο ΣΥΡΙΖΑ στο κίνημα όλη αυτή την περίοδο, δίνοντας χέρι βοήθειας στην πολιτική σας. Διακηρύσσετε πλέον στον ΣΥΡΙΖΑ επίσημα ότι δεν θα επαναφέρετε το 13ο και το 14ο μισθό, τη 13η και 14η σύνταξη για όλους. Λέτε ότι θα δώσετε τη 13η σύνταξη σε όσους παίρνουν έως 700 ευρώ και η δέσμευση για σταδιακή αποκατάσταση των χαμηλών συντάξεων, όπως λέγατε, εξαντλείται μέχρι εδώ. Αραγε, σε τι διαφέρει αυτό από το κοινωνικό μέρισμα που έδωσε η κυβέρνηση από το ματωμένο πρωτογενές πλεόνασμα; Ομολογείτε ότι δεν θα καταργήσετε τους δεκάδες αντιλαϊκούς νόμους που ψηφίστηκαν πριν και μετά το μνημόνιο».

«Εμείς», τόνισε ο Χρ. Κατσώτης, «απευθυνόμαστε στους εργαζόμενους, στο λαό και τους λέμε ότι μόνο το ΚΚΕ εγγυάται ότι δεν θα βάλει την υπογραφή του σε αντιλαϊκές συμφωνίες και συναλλαγές, ότι δεν θα εξαργυρώσει την ψήφο του λαού για κάποιες κυβερνητικές θέσεις. Η δική μας απάντηση δίνεται και θα συνεχίσει να δίνεται στο επίπεδο του μαζικού εργατικού, λαϊκού κινήματος, στο επίπεδο της ταξικής πάλης. Η εργατική τάξη, ο λαός, η νεολαία μπορούν να βάλουν τη σφραγίδα τους στις εξελίξεις, εάν συνειδητοποιήσουν τη δύναμή τους».