ΕΚΤΕΛΕΣΤΙΚΗ ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑ ΠΑΜΕ
Με όλες τις δυνάμεις για το πανελλαδικό συλλαλητήριο

Στις 543 έφτασαν οι οργανώσεις που πήραν απόφαση συμμετοχής

Τρίτη 14 Οχτώβρη 2014

Σε ένταση των προσπαθειών με σχέδιο και αποφασιστικότητα καλεί τα συνδικάτα η Εκτελεστική Γραμματεία (ΕΓ) του ΠΑΜΕ, η οποία συνεδρίασε το προηγούμενο Σάββατο και εξέτασε την πορεία οργάνωσης του πανελλαδικού συλλαλητηρίου την 1η Νοέμβρη στο Σύνταγμα. Οπως υπογραμμίστηκε στη συζήτηση της ΕΓ, ο αριθμός των αποφάσεων που παίρνονται για συμμετοχή στο συλλαλητήριο, και που κάθε μέρα αυξάνεται, επιβεβαιώνει ότι ήταν μια σημαντική πρωτοβουλία που βρίσκει απήχηση. Ταυτόχρονα, από τις περιοδείες και τις συσκέψεις συνδικάτων και άλλων μαζικών φορέων που συνδιοργανώνουν το συλλαλητήριο προκύπτει ότι υπάρχουν δυνατότητες και περιθώρια για τη συσπείρωση ευρύτερων δυνάμεων. Για ακόμα περισσότερες αποφάσεις συμμετοχής.

Για να ενισχυθεί ακόμα περισσότερο αυτή η προσπάθεια, όπως τονίστηκε, ιδιαίτερο βάρος πρέπει να πέσει στην πραγματοποίηση όσο γίνεται μεγαλύτερου αριθμού Γενικών Συνελεύσεων στους τόπους δουλειάς και σε κλάδους. Απαιτείται καλύτερη αξιοποίηση του χρόνου από πλευράς των σωματείων, με κύριο μέλημα την επαφή με τους χώρους δουλειάς των εργαζομένων.

Στην πορεία προς το συλλαλητήριο να πυκνώσουν οι αγωνιστικές παρεμβάσεις για τα προβλήματα των εργαζομένων σε κλάδους και γειτονιές. Στο κέντρο της προσοχής πρέπει να βρίσκεται η αξιοποίηση όλων των δυνάμεων, όσο γίνεται μεγαλύτερου αριθμού συνδικαλιστών και εργαζομένων. Ιδιαίτερη δουλειά να γίνει με τους ανέργους και να γίνει προσπάθεια για τη δημιουργία νέων Επιτροπών Ανέργων. Στις συζητήσεις, στις περιοδείες και τις συγκεντρώσεις να τεθεί ακόμα πιο έντονα η ανάγκη για κλιμάκωση του αγώνα.

Στις 543 έφταναν μέχρι χτες οι συνδικαλιστικές οργανώσεις και οι μαζικοί φορείς που έχουν αποφασίσει να κάνουν και δική τους υπόθεση το πανελλαδικό συλλαλητήριο. Χτες, στον κατάλογο των διοργανωτών προστέθηκαν άλλοι 6 φοιτητικοί και σπουδαστικοί σύλλογοι. Ο πλήρης κατάλογος βρίσκεται αναρτημένος στην ιστοσελίδα του ΠΑΜΕ (http://pamehellas.gr) και ανανεώνεται διαρκώς με τις νέες αποφάσεις.


Με καθημερινά αγωνιστικά βήματα, σωματεία και φορείς μπαίνουν στην τελική ευθεία της προετοιμασίας του πανελλαδικού συλλαλητηρίου, την 1η Νοέμβρη. Ανάμεσα στις κινητοποιήσεις που οργανώνονται τις επόμενες μέρες, παράλληλα με τις καθημερινές περιοδείες και εξορμήσεις σε τόπους δουλειάς, βρίσκονται και οι παρακάτω: