Μεγαλώνει καθημερινά η δυναμική του συλλαλητηρίου

Ξεπέρασαν τις 600 οι αποφάσεις σωματείων και φορέων που καλούν στο Σύνταγμα την 1η Νοέμβρη

Πέμπτη 16 Οχτώβρη 2014

Στο Σύνταγμα και σε άλλα σημεία έχουν στηθεί «περίπτερα» για την προπαγάνδιση του πανελλαδικού συλλαλητηρίου
Στις 617 έφτασαν οι συνδικαλιστικές οργανώσεις και οι φορείς του κινήματος που είχαν αποφασίσει μέχρι χτες τη συμμετοχή τους στο πανελλαδικό συλλαλητήριο, την 1η Νοέμβρη, στις 12 μ. στο Σύνταγμα. Σε κοινό τους κάλεσμα, στην τελική ευθεία προς το συλλαλητήριο, το ΠΑΜΕ, η ΠΑΣΕΒΕ, η ΠΑΣΥ, η ΟΓΕ και το ΜΑΣ σημειώνουν:

«Εργαζόμενοι, άνεργοι, συνταξιούχοι, νέοι, γυναίκες, διαδηλώνουμε και βροντοφωνάζουμε: "Δε θα ζήσουμε με τα ψίχουλα". Να ακουστεί η φωνή μας δυνατά! Δε θα αποδεχτούμε να ζούμε με τον εφιάλτη της ανεργίας! Δε θα δεχτούμε να ζούμε σαν σύγχρονοι σκλάβοι!

Η ζωή μας κάθε μέρα κάνει άλματα προς τα πίσω, για να να αυξάνονται τα κέρδη και τα προνόμια των μονοπωλιακών ομίλων, των λίγων. Εκατοντάδες χιλιάδες σήμερα πιέζονται στην πρέσα της ανεργίας, χιλιάδες εργαζόμενοι εργάζονται ευέλικτα και κακοπληρωμένα. Παίρνουν πίσω όχι μόνο δικαιώματα που κατακτήθηκαν βήμα - βήμα με αδιάκοπους αγώνες και αίμα, αλλά μας γυρνούν στην εποχή του μαστιγίου, στην ασταμάτητη δουλειά ήλιο με ήλιο για ένα κομμάτι ψωμί.

Για να ανασάνουμε χρειάζεται ανατροπή της βαρβαρότητας που ζούμε. Να μην ανεχτούμε τις συνθήκες της σύγχρονης εξαθλίωσης! Να ξαποστείλουμε όσους κάθονται στο σβέρκο μας! Να θρυμματίσουμε το μέλλον που μας προετοιμάζουν. Μπορούμε να ζήσουμε καλύτερα!».

Πλούσια δράση σε όλη τη χώρα

Στο πλαίσιο της δίμηνης καμπάνιας του ΠΑΜΕ, συνεχίζονται οι παρεμβάσεις σωματείων και Λαϊκών Επιτροπών για τα οξυμένα προβλήματα εργαζόμενων και ανέργων.

Μέτρα για την προστασία των ανέργων ζήτησε από το Περιφερειακό Συμβούλιο Θεσσαλίας το Εργατικό Κέντρο Λάρισας (ΕΚΛ). Η διοίκησή του, μαζί με εκπροσώπους σωματείων, παραβρέθηκε στην προχτεσινοβραδινή συνεδρίαση και απαίτησε να συζητηθεί σχετικό υπόμνημα. Στην παρέμβασή του, ο εκλεγμένος με τη «Λαϊκή Συσπείρωση» περιφερειακός σύμβουλος, Β. Μπούτας, ζήτησε να γίνει δεκτό το αίτημα. Τελικά, η συζήτηση ορίστηκε για την επόμενη συνεδρίαση, που μπορεί να είναι έκτακτη.

Συγκέντρωση διαμαρτυρίας έξω από τον ΕΟΠΥΥ Σερρών διοργάνωσαν χτες το πρωί το ΠΑΜΕ, το Σωματείο Συνταξιούχων ΙΚΑ και ο Σύλλογος Γυναικών της ΟΓΕ, για να καταγγείλουν τις περικοπές στις παροχές υγείας, τους περιορισμούς σε βασικές εξετάσεις, την έλλειψη παιδιάτρου κλπ.

Κινητοποιήσεις για τα μεγάλα προβλήματα στην υγεία έγιναν επίσης στα νοσοκομεία Βόλου και Καρδίτσας. Στο Βόλο, εκπρόσωποι από τις Λαϊκές Επιτροπές Νέας Ιωνίας, Χρυσοχοΐδη, Χιλιαδού και Καραγάτς και ο Δημοκρατικός Σύλλογος Γυναικών Μαγνησίας (μέλος της ΟΓΕ) συναντήθηκαν με το διοικητή του νοσοκομείου, Κ. Καραμπάτσα.

Μαζική ήταν η κινητοποίηση στο νοσοκομείο της Καρδίτσας, την οποία οργάνωσαν σωματεία και συνδικαλιστές εργαζομένων, αυτοαπασχολούμενων, αγροτών, νεολαίων και γυναικών, για να καταγγείλουν τις μεγάλες ελλείψεις σε προσωπικό, τεχνολογικό εξοπλισμό και υλικά που αντιμετωπίζει το νοσοκομείο.

Εκδήλωση - συζήτηση με θέμα την υγεία οργάνωσε ο Σύλλογος Γυναικών Ν. Καρδίτσας (μέλος της ΟΓΕ), στην οποία η Λήδα Αγγέλου, μέλος του ΔΣ του Συλλόγου, βιολόγος - γενετίστρια, ανέπτυξε τις θέσεις της ΟΓΕ για το μεγάλο ζήτημα της υγείας και την καμπάνια που θα πραγματοποιηθεί με σύνθημα: «Ξεσηκωμός! Ο αγώνας για αποκλειστικά Δημόσια - Δωρεάν Υγεία είναι αγώνας για ζωή». Ακολούθησε συζήτηση με τις γυναίκες που παραβρέθηκαν στην εκδήλωση.

Συνεχίζονται οι παρεμβάσεις