ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Παρουσίαση εκδόσεων της Ιδεολογικής Επιτροπής της ΚΕ του ΚΚΕ
Σάββατο 18 Οχτώβρη 2014

MotionTeam

Ασφυκτικά γέμισε η μεγάλη αίθουσα του Εργατικού Κέντρου Θεσσαλονίκης, από εργαζόμενους όλων των κλάδων, οι οποίοι το βράδυ της Τετάρτης συμμετείχαν στην εκδήλωση που οργάνωσε η Τομεακή Οργάνωση Βιομηχανίας της ΚΟ Κεντρικής Μακεδονίας του ΚΚΕ για την παρουσίαση των εκδόσεων της Ιδεολογικής Επιτροπής της ΚΕ, «Κόμμα παντός καιρού. Ιδεολογική - πολιτική και οργανωτική ισχυροποίηση του ΚΚΕ» και «Θεωρητικά ζητήματα στο Πρόγραμμα του ΚΚΕ».

Την παρουσίαση έκανε η Αλέκα Παπαρήγα, μέλος της ΚΕ του ΚΚΕ. Εισηγητικά ανέφερε ότι οι δύο εκδόσεις αποβλέπουν στην εκλαΐκευση της συλλογικής πείρας του Κόμματος, τόσο της θεωρητικής όσο και της πείρας από τη δράση, με σκοπό να μεταδοθεί η συλλογική σκέψη και να αποτελέσει αφορμή για προβληματισμό.

Οπως είπε, η απασχόληση, η δράση, ο προβληματισμός γύρω από τα καθημερινά και τρέχοντα ζητήματα, η ανιδιοτέλεια και ο ηρωισμός χρειάζεται να συνενωθούν με την ικανότητα που έχει να κάνει και με τη γνώση.

Εξηγώντας τον τίτλο της έκδοσης «Κόμμα παντός καιρού», τόνισε: «συλλογικά και ατομικά ο καθένας, πρέπει να κατακτήσουμε εκείνη την ικανότητα ώστε κάτω από οποιεσδήποτε συνθήκες και εξελίξεις να δουλεύουμε πάνω σε μια ίσια πολιτική γραμμή - στρατηγική. Αυτό σημαίνει ότι μέσα από την πάλη για τα καθημερινά προβλήματα του λαού συγκεντρώνονται δυνάμεις ώστε να παλεύουν συνειδητά για την υπόθεση του σοσιαλισμού και όταν δημιουργηθούν οι κατάλληλες προϋποθέσεις να είναι σε θέση να συνεγείρουν ένα μεγάλο τμήμα του λαού στην κατάκτηση της εξουσίας από την εργατική τάξη και τους συμμάχους της».



Από την εκδήλωση