Νέα παγίδα για το λαό
Τρίτη 21 Οχτώβρη 2014

Συνεχίζεται με ένταση από όλα τα αστικά ΜΜΕ η προπαγάνδα που λέει: «Αν κάτι ανεδείχθη από το διπλό κραχ των ελληνικών μετοχών και ομολόγων της περασμένης εβδομάδας είναι το έλλειμμα εμπιστοσύνης και αξιοπιστίας που συνεχίζει να βαραίνει την ελληνική πολιτική. Οι περιβόητες αγορές αντέδρασαν σχεδόν αυτόματα στο "ολίσθημα" Σαμαρά για πρόωρη έξοδο από το Μνημόνιο και βεβαίως προεξόφλησαν τις ακόμη επιθετικότερες αναγγελίες Τσίπρα, απομειώνοντας τις ελληνικές αξίες κατά 8 δισ. ευρώ! Και σχεδόν διπλασιάζοντας τα επιτόκια των ελληνικών ομολόγων. Το μήνυμα ήταν σκληρό και άμεσο προς την ελληνική πολιτική ηγεσία: δεν εμπιστευόμαστε και δεν δανείζουμε την Ελλάδα χωρίς επαρκή μηχανισμό επιτήρησης και εποπτείας» («Βήμα», 19/10/2014).

Η ουσία είναι ότι προετοιμάζουν το λαό να ζει με αντιλαϊκά μέτρα διαρκείας, στα οποία θα έχει αποσπαστεί η στήριξη όχι μόνο της κυβέρνησης αλλά και της σημερινής αξιωματικής αντιπολίτευσης. Αλλωστε, η συνεννόηση και συναίνεση στο όνομα της οποίας «πίνουν νερό» και οι δύο (συγκυβέρνηση και ΣΥΡΙΖΑ) θα είναι αντιλαϊκή, θα συνεχίζει να πτωχεύει το λαό και θα στηρίζει τα κέρδη του κεφαλαίου. Η λογική να εφαρμοστούν τα αντιλαϊκά μέτρα για να σωθούμε από τη νέα κρίση είναι η νέα παγίδα που στήνουν. Γιατί η κρίση θα ξανάρθει αργά ή γρήγορα (εφαρμοστούν ή όχι οι περίφημες αναδιαρθρώσεις) και τότε ο λαός θα ζήσει μια ακόμα μεγαλύτερη βύθιση στη ζωή του και νέα αντιλαϊκά προαπαιτούμενα της ανάκαμψης.

Οχι μόνο δεν πρέπει να πέσει στη νέα παγίδα αλλά να τραβήξει το δικό του δρόμο. Ενας σταθμός είναι το συλλαλητήριο της 1ης Νοέμβρη.