ΚΑΜΑΤΕΡΟ
Σοβαρά προβλήματα σε σχολεία της περιοχής
Τρίτη 28 Οχτώβρη 2014

ΜΑΚΡΙΝΑ

Μεγάλες οι ζημιές που προκλήθηκαν από την πλημμύρα στο 1ο Γυμνάσιο - Λύκειο της περιοχής
Με το βλέμμα στον ουρανό ήταν από την πρώτη στιγμή μετά το πέρασμα των χειμάρρων, οι κάτοικοι του Καματερού. Ο «Ριζοσπάστης» βρέθηκε το πρωί του Σαββάτου στο 6ο Νηπιαγωγείο της περιοχής τη στιγμή που περνούσε κλιμάκιο του δήμου για να καταγράψει τις ζημιές. Δύο μηχανικοί «βεβαίωναν» προφορικά τους γονείς που ήταν εκεί ότι το προκάτ κτίριο που στεγάζεται το Νηπιαγωγείο δεν έχει ιδιαίτερα προβλήματα, παρά το γεγονός ότι αίθουσες όπου υπήρχαν κουζίνες και άλλες ηλεκτρικές συσκευές απαραίτητες για τη φιλοξενία των παιδιών ή ακόμα και το λεβητοστάσιο ήταν γεμάτα νερό.

Και αυτή η διαβεβαίωση έγινε με κλειστό το γενικό του ρεύματος, καθώς κανείς δεν αναλάμβανε την ευθύνη να τον ανοίξει (!) Η διευθύντρια κατήγγειλε πως η μόνωση που έχει εγκριθεί να πραγματοποιηθεί σε όλο το κτίριο εδώ και ένα χρόνο, ακόμα δεν έχει γίνει, με αποτέλεσμα με την πρώτη βροχή, όλες οι αίθουσες να γεμίζουν νερό και πως γι' αυτό το ζήτημα γίνεται «μπαλάκι» από τον Οργανισμό Σχολικών Κτιρίων στο δήμο. Η απάντηση από τους μηχανικούς ήταν πως δεν είναι δική τους ευθύνη και ως εκ τούτου δεν μπορούν να της απαντήσουν. Αντίθετα, είπαν με σιγουριά πως για τα νερά που μπαίνουν στο κτίριο σίγουρα φταίει ...ένα δέντρο που βρίσκεται δίπλα στην οροφή και γεμίζει με φύλλα τις υδρορροές. Αλλά και γι' αυτό, δεν είναι αρμόδιοι καθώς είναι ζήτημα της Διεύθυνσης Περιβάλλοντος. Για τα υπόλοιπα, παρέπεμψαν στον αρμόδιο αντιδήμαρχο και στους ίδιους τους γονείς που πρέπει να πιέσουν τους πάντες...

Χειρότερη η κατάσταση στο 1ο Γυμνάσιο - Λύκειο. Οπως τόνισε ο πρόεδρος του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων του 1ου Γυμνασίου, Σεραφείμ Κολτσίδας, το γυμναστήριο, κατασκευής του 1984, γέμισε λάσπη και η οποία εκτός από τους χώρους, προκάλεσε ζημιές και στους τάπητες της γυμναστικής που ήταν αποθηκευμένοι σε ένα σημείο του. «Δεν έχει συντηρηθεί ποτέ», μας λέει και εξηγεί πως εξαιτίας της έλλειψης συντήρησης, οι πίροι που συγκρατούν τα ελενίτ της οροφής έχουν σκουριάσει και έτσι έχει γίνει «σουρωτήρι».

Το ισόγειο του σχολείου, με εμφανή τα κατάλοιπα της βροχής. Λούκια που λείπουν, σημάδια από τους σεισμούς του 1999 που ποτέ δεν επιδιορθώθηκαν και που ακόμα και σήμερα, 15 χρόνια μετά, ο δήμος δεν πιστοποιεί ότι αίθουσες προκάτ που φιλοξενούν μαθητές, δεν έχουν κάποιο πρόβλημα από το σεισμό.

Το πρωί του Σαββάτου και της Κυριακής, κλιμάκιο του ΚΚΕ βρέθηκε δίπλα στους πληγέντες και έγινε αποδέκτης της οργής που επικρατεί σε ό,τι αφορά τα αντιπλημμυρικά έργα στο ρέμα της Εσχατιάς, αλλά και για την αδράνεια του Δήμου σε ό,τι αφορά αυτές τις απαραίτητες υποδομές.

Στο Ιλιον

Οι συνοικίες της Ζωοδόχου Πηγής και του Ρίμινι επλήγησαν περισσότερο στο Ιλιον από την καταστροφική πλημμύρα. Σε αυτές τις περιοχές, βρέθηκε κλιμάκιο του ΚΚΕ το πρωί του Σαββάτου. Στο πλευρό τους και οι εκλεγμένοι δημοτικοί σύμβουλοι του ΚΚΕ στο δήμο Ιλίου που τόνιζαν πως το πρόβλημα δεν είναι σημερινό, αλλά των τελευταίων 50 ετών. Μάλιστα, επεσήμαναν πως μόλις την Πέμπτη είχαν θέσει το θέμα των αντιπλημμυρικών έργων στο Δημοτικό Συμβούλιο, παίρνοντας την απάντηση ότι έχει δοθεί την ίδια μέρα στην Περιφέρεια για υλοποίηση. Επίσης, έθεσαν το θέμα των πολλών πανάκριβων έργων που έχουν γίνει στην περιοχή, με τις ευλογίες της ΕΕ, όπως οι ποδηλατόδρομοι, και των ανύπαρκτων έργων που έχουν ανάγκη τα λαϊκά στρώματα όπως για αντιπλημμυρική προστασία.