ΔΗΜΟΣ ΕΥΟΣΜΟΥ - ΚΟΡΔΕΛΙΟΥ
Ερώτηση του ΚΚΕ για το οξυμένο πρόβλημα σχολικής στέγης
Τρίτη 9 Δεκέμβρη 2014

Από πρόσφατη κινητοποίηση γονιών στον Εύοσμο
Για τα οξυμένα προβλήματα σχολικών υποδομών του Δήμου Ευόσμου - Κορδελιού, παρεμβαίνει το ΚΚΕ στη Βουλή με Ερώτησή του προς τους υπουργούς Παιδείας, Εσωτερικών και Υποδομών.

Στα σχολεία του δεύτερου μεγαλύτερου δήμου της Βόρειας Ελλάδας, που αριθμεί 18.500 μαθητές, «αξιοποιούνται» όλοι οι πιθανοί χώροι που μπορούν να μετατραπούν σε αίθουσες. Ετσι, μαθήματα γίνονται σε υπόγεια, σε διαδρόμους, σε ΚΙΒΟ, σε εργαστήρια και γυμναστήρια, καθώς και αίθουσες που χωρίζονται με γυψοσανίδες. Τα τμήματα είναι υπεράριθμα και οι ελλείψεις σε εκπαιδευτικό και βοηθητικό προσωπικό μεγάλες, με αποτέλεσμα οι γονείς να στρέφονται αναγκαστικά στην ιδιωτική εκπαίδευση, επιβαρύνοντας περαιτέρω το ήδη λεηλατημένο εισόδημά τους από την ακολουθούμενη αντιλαϊκή πολιτική και στον τομέα της Παιδείας, από τη σημερινή συγκυβέρνηση ΝΔ - ΠΑΣΟΚ και από όλες τις προηγούμενες κυβερνήσεις, όπως επισημαίνει το ΚΚΕ.

Συγκεκριμένα, στο κείμενο της Ερώτησης αναφέρονται οι εξής περιπτώσεις:

«Ολα τα παραπάνω είναι ενδεικτικά της κατάστασης που επικρατεί και που εντείνεται χρόνο με το χρόνο, παρά τις υποσχέσεις των αρμοδίων, που δίνονται όλα αυτά τα χρόνια, ενώ οι ανάγκες συνεχώς αυξάνονται», τονίζουν οι βουλευτές του ΚΚΕ Θεοδόσης Κωνσταντινίδης και Ελένη Γερασιμίδου που υπογράφουν την Ερώτηση του ΚΚΕ και ζητούν από τους αρμόδιους υπουργούς να πάρουν μέτρα, ώστε να λυθεί το πρόβλημα, με την υλοποίηση ενός σύγχρονου προγράμματος σχολικής στέγης για την εξυπηρέτηση των αναγκών των μαθητών της περιοχής.