ΛΑΡΙΣΑ
Υπάρχει πικρή πείρα από τις λογικές του «μικρότερου κακού» και των «σωτήρων»

Σε συνεστίαση των ΤΟ Λάρισας του ΚΚΕ μίλησε ο Ρ. Μαρούδας, μέλος της ΚΕ του Κόμματος

Τρίτη 16 Δεκέμβρη 2014

Από τη συνεστίαση των Οργανώσεων του ΚΚΕ στη Λάρισα
Πλήθος μελών και φίλων του ΚΚΕ και της ΚΝΕ πήραν μέρος στη συνεστίαση που οργάνωσαν, στο πλαίσιο της Οικονομικής Εξόρμησης του Κόμματος, οι Τομεακές Οργανώσεις Λάρισας του ΚΚΕ, το βράδυ του περασμένου Σαββάτου, στην Αίθουσα Βαρέων Αθλημάτων στο Αλκαζάρ. Η εκδήλωση ξεκίνησε με μουσικό αφιέρωμα στα 96 χρόνια του ΚΚΕ, μέσα από επαναστατικά και αντάρτικα τραγούδια, που παρουσίασε συγκρότημα υπό τη μουσική διεύθυνση του Δ. Φωτιάδη.

Μιλώντας στην εκδήλωση, ο Ρίζος Μαρούδας, μέλος της ΚΕ του ΚΚΕ, μεταξύ άλλων, σημείωσε:

«Το ΚΚΕ απευθύνεται με εμπιστοσύνη στον ελληνικό λαό και του λέει να σκεφτεί, να μελετήσει, να αξιοποιήσει την ίδια την πείρα του όλα τα προηγούμενα χρόνια, προ και μετά κρίσης και να βγάλει τα απαραίτητα διδάγματα και συμπεράσματα. Να σκεφτεί πού τον οδήγησε η λογική του "μικρότερου κακού" με την οποία πορεύτηκε τόσα χρόνια και τα αποτελέσματά της ζούμε σήμερα. Να σκεφτεί πως όσο παραμένει θεατής στον καναπέ του, περιμένοντας από νεόκοπους "σωτήρες" να τον σώσουν τόσο θα παίρνονται πίσω κατακτήσεις, δικαιώματα, θα οδηγείται στη φτώχεια, στην εξαθλίωση και τον αφανισμό.

Καλούμε τους αριστερούς, τους εργαζόμενους, όλους αυτούς που υπέκυψαν το 2012 στους εκβιασμούς και στην πίεση για δήθεν αριστερή κυβέρνηση, για συμμετοχή του ΚΚΕ σε τέτοιες κυβερνήσεις να βγάλουν τα απαραίτητα συμπεράσματα. Μπορεί να υπάρξει φιλολαϊκή κυβέρνηση στο έδαφος του καπιταλισμού αν συμμετέχει και το ΚΚΕ σε αυτή; Δεν υπάρχει ούτε μια χώρα, ούτε μια περίπτωση που να συμμετείχε ένα Κομμουνιστικό Κόμμα σε τέτοια κυβέρνηση και να πήρε φιλολαϊκά μέτρα, να απέσπασε κατακτήσεις προς όφελος του λαού.

Τι θα κάνει μια κυβέρνηση με κορμό τον ΣΥΡΙΖΑ μέσα σε αυτό το πλαίσιο, με τα κλειδιά της οικονομίας στα χέρια των καπιταλιστών; Οι ίδιοι λένε ότι θα διαπραγματευτούν και θα πείσουν, λες και είναι ζήτημα καλύτερου ή χειρότερου διαπραγματευτή, λες και είναι ανίκανοι οι άλλοι εκπρόσωποι της αστικής τάξης να διαπραγματευθούν και μόνος ικανός είναι ο ΣΥΡΙΖΑ. Μια τέτοια κυβέρνηση δεν θα δώσει πίσω στον ελληνικό λαό τις τεράστιες απώλειες που έχει υποστεί. Μια τέτοια κυβέρνηση θα εφαρμόσει τη νέα ΚΑΠ που μειώνει κατά 45% τις ενισχύσεις των αγροτών και θα αφανίσει χιλιάδες μικρομεσαία νοικοκυριά τα επόμενα χρόνια. Μια τέτοια κυβέρνηση θα φορολογήσει με 13% τους αγρότες από το 2015. Μια τέτοια κυβέρνηση θα συνεχίσει την ίδια αντιλαϊκή ρότα, εξασφαλίζοντας ακόμη μεγαλύτερα κέρδη στην πλουτοκρατία.

Είναι χαρακτηριστική από αυτήν την άποψη η κατάσταση που έχει διαμορφωθεί στο δήμο Λάρισας τώρα που ο ΣΥΡΙΖΑ έχει τη δημοτική πλειοψηφία. Οι ελαστικές σχέσεις εργασίας συνεχίζουν να κυριαρχούν στο εργασιακό καθεστώς των εργαζομένων και των όποιων προσλήψεων, η δημοτική αρχή του ΣΥΡΙΖΑ προωθεί τις ΚΟΙΝΣΕΠ, ακόμη και έφεση έκανε ενάντια στην πρόσληψη των σχολικών φυλάκων, ενώ προεκλογικά τους χτυπούσε την πλάτη. Τι άλλαξε, λοιπόν, προς όφελος των λαϊκών στρωμάτων της Λάρισας;

Δυνατό ΚΚΕ, προϋπόθεση για να δυναμώσει το εργατικό - λαϊκό κίνημα

Το ΚΚΕ δε θέλει θεατή το λαό, αλλά πρωταγωνιστή των εξελίξεων, να βγει μπροστά, οργανωμένα να παλέψει να βάλει φρένο στην αντιλαϊκή επίθεση που δέχεται. Να δημιουργήσει κίνημα ικανό να διεκδικήσει και να έχει κατακτήσεις, να πάρει ανάσες.

Η λαϊκή κοινωνική συμμαχία εργατών, μικρομεσαίων αγροτών και αυτοαπασχολούμενων στις πόλεις, γυναικών και νεολαίας των λαϊκών οικογενειών, θα θέσει σε μια πορεία το ζήτημα της εξουσίας, διεκδικώντας ο πλούτος που παράγει να γίνει κοινωνική ιδιοκτησία. Η Λαϊκή Εξουσία με τον εργατικό - λαϊκό έλεγχο, με τον επιστημονικό κεντρικό σχεδιασμό της οικονομίας θα αξιοποιεί τις τεράστιες πλουτοπαραγωγικές δυνατότητες της χώρας μας προς όφελος του λαού μας.

Καλούμε τον ελληνικό λαό να ισχυροποιήσει το ΚΚΕ. Οσο πιο δυνατό είναι το ΚΚΕ τόσο πιο ισχυρό όπλο θα έχει ο λαός στην πάλη του. Ενα δυνατό ΚΚΕ από καλύτερες θέσεις μπορεί να κινητοποιήσει, να πιέσει, να σταθεί εμπόδιο στην αντιλαϊκή λαίλαπα που έρχεται, να οργανώσει την πάλη του λαού μας, ώστε να υπάρχουν κατακτήσεις. Ενα δυνατό ΚΚΕ είναι προϋπόθεση να δυναμώσει το ίδιο το κίνημα και να κατακτήσουν η εργατική τάξη και οι σύμμαχοί της την εξουσία».

Η βραδιά ολοκληρώθηκε με λαϊκό γλέντι, από πρόγραμμα που παρουσίασε τοπικό μουσικό συγκρότημα.