Συγκέντρωση καταγγελίας για το νέο έγκλημα σε βάρος του ΚΕΑΤ
Τετάρτη 17 Δεκέμβρη 2014

«

Εχω ανάγκη οι καθηγητές μου να είναι μόνιμοι και να πληρώνονται. Δεν μπορώ να αγωνιώ κάθε φορά αν θα τούς έχω αύριο ή θα φύγουν. Αν θα έχω τα απαραίτητα, αν τα βιβλία μου θα είναι εκεί όταν τα χρειάζομαι».

«Στο οικοτροφείο του ΚΕΑΤ το Μάρτη μπορεί να μην έχουμε ούτε φαγητό».

«Το ΚΕΑΤ δεν πρέπει να κλείσει. Είμαστε εδώ για να το σώσουμε και να σωθούμε».

Η Δήμητρα, ο Κώστας και ο Ηλίας τρεις από τους 44 μαθητές του Δημοτικού και τους 24 μαθητές Γυμνασίου - Λυκείου που κάνουν φροντιστηριακά μαθήματα στο Κέντρο, παίρνουν το λόγο στη χτεσινή συγκέντρωση διαμαρτυρίας ενάντια στο κλείσιμο του μοναδικού Κέντρου Εκπαίδευσης Τυφλών, του ΚΕΑΤ, και με άμεσο και βιωματικό τρόπο αποτυπώνουν άλλο ένα έγκλημα που διαπράττει η κυβέρνηση.

Υπενθυμίζεται ότι η κατάσταση που επικρατεί στο ΚΕΑΤ, λόγω της υποχρηματοδότησης και υποστελέχωσης, επιδεινώνεται δραματικά μετά και την απόφαση του υπουργείου Οικονομικών να δημεύσει το ποσό της δεύτερης δόσης ύψους 197.000 ευρώ, ποσό το οποίο κατασχέθηκε για την αποπληρωμή του ΕΝΦΙΑ των ακινήτων του ΚΕΑΤ. Από την αρχή του χρόνου, από τα 985.000 ευρώ που είχαν πιστωθεί από τον κρατικό προϋπολογισμό, μέχρι σήμερα έχουν δοθεί 245.000 ευρώ, με αποτέλεσμα το Κέντρο να είναι σε κατάσταση διάλυσης.

Δεν υπάρχουν όλα τα βιβλία για τα παιδιά, υπάρχει οφειλή στη ΔΕΗ, σε προμηθευτές τροφίμων, 21 καθηγητές (πριν τέσσερα χρόνια ήταν 74) είναι απλήρωτοι όχι μόνο από το Σεπτέμβρη, αλλά και για μέρος της προηγούμενης σχολικής χρονιάς, το οικοτροφείο άρχισε να δέχεται παιδιά τρεις βδομάδες μετά την έναρξη της σχολικής χρονιάς. Πρόκειται για μερικά από τα οξυμένα προβλήματα που αντιμετωπίζει σήμερα το Κέντρο.

Στη χτεσινή συγκέντρωση διαμαρτυρίας απηύθυναν χαιρετισμούς, εκφράζοντας τη συμπαράστασή τους, εκπρόσωποι της μαθητικής κοινότητας του ΚΕΑΤ, ο Παν. Σταυρόπουλος, εκ μέρους των εκπαιδευτικών του Κέντρου, ο Γ. Βουτσινάς, εκ μέρους του Ενιαίου Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων ΑμΕΑ Αττικής και Νήσων, η Π. Περαντώνη από τη Λαϊκή Επιτροπή Καλλιθέας, ο Γ. Κάτσης, πρόεδρος του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων Τυφλών Μαθητών, η Σερ. Κορομήλη, προϊσταμένη του τμήματος εκπαίδευσης του ΚΕΑΤ και ο Χ. Χουρδάκης εκ μέρους της Συντονιστικής Επιτροπής Αγώνα Αναπήρων.

Το ραντεβού ανανεώθηκε για αύριο Πέμπτη, στη 1.00 το μεσημέρι, στην κινητοποίηση στο υπουργείο Υγείας, ενάντια στο κλείσιμο δομών που σχετίζονται με τη θεραπεία και αποκατάσταση αναπηριών.