Αναπλήρωση των απωλειών διεκδικούν οι συνταξιούχοι

Συγκέντρωση σήμερα, στις 10 π.μ., στην πλατεία Εθνικής Αντίστασης και πορεία στο υπουργείο Εργασίας

Πέμπτη 18 Δεκέμβρη 2014

Από παλιότερη κινητοποίηση των συνταξιούχων
Στους δρόμους βγαίνουν ξανά σήμερα οι συνταξιούχοι της Αττικής, ανταποκρινόμενοι στο κάλεσμα των Συνεργαζόμενων Συνταξιουχικών Οργανώσεων ΙΚΑ - ΕΛΤΑ - ΔΗΜΟΣΙΟΥ - ΟΣΕ - OAEE - ΝΑΤ - ΟΤΑ - ΤΑΕ - ΟΑΕΕ, για συγκέντρωση στις 10 π.μ., στην πλατεία Εθνικής Αντίστασης.

Οι συνταξιούχοι διεκδικούν την αναπλήρωση των απωλειών που είχαν στις συντάξεις τους τα τελευταία χρόνια και παράλληλα διαμηνύουν πως δε θα επιτρέψουν να περάσουν τα νέα αντιασφαλιστικά μέτρα. Θα κάνουν πορεία προς το υπουργείο Εργασίας, όπου απαιτούν να συναντηθούν με τον υπουργό Γ. Βρούτση. Υπενθυμίζουν πως ο υπουργός εδώ και οκτώ μήνες αρνείται να δεχτεί αντιπροσωπεία τους, αγνοώντας τις αλλεπάλληλες μαζικές κινητοποιήσεις τους.

Στο φόντο των ανατροπών που δρομολογούνται στον τομέα της Κοινωνικής Ασφάλισης, η σημερινή κινητοποίηση αποκτά ευρύτερη σημασία. Κάλεσμα στα σωματεία, στους εργαζόμενους, στους ανέργους, να συμμετάσχουν μαζικά έχει απευθύνει το ΠΑΜΕ. Στην κινητοποίηση καλεί και η ΟΓΕ. Κάλεσμα συμμετοχής στη συγκέντρωση έχει απευθύνει και η Εκτελεστική Επιτροπή της ΑΔΕΔΥ.