Τα μεταναστευτικά...
Σάββατο 9 Ιούνη 2001

Γρηγοριάδης Κώστας

ΛΙΓΗ ΣΟΒΑΡΟΤΗΤΑ καθόλου δε θα έβλαπτε, εκεί στο υπουργείο Εσωτερικών. Καλές οι μεγαλοστομίες που ακούσαμε προ λίγων εβδομάδων από τη Βάσω Παπανδρέου περί νέας μεταναστευτικής πολιτικής, όμως το θέαμα που βλέπουμε στις μεταφραστικές Υπηρεσίες, μόνο τιμή δεν περιποιεί στο υπουργείο και όχι μόνο...

Ουρές, χιλιάδες άνθρωποι που δεν εξυπηρετούνται, ταλαιπωρία, εκνευρισμός και ακρότητες. Αυτή είναι η πραγματικότητα που είδαμε και δυστυχώς θα συνεχίσουμε να βλέπουμε για πολύ καιρό ακόμα, όσο οι αρμόδιοι θα συνεχίζουν να αδιαφορούν.

Ηταν ανάγκη κι εδώ, δηλαδή, το ΠΑΣΟΚ να επιδείξει τις συνήθεις αρετές των εκσυγχρονιστών, που συνίστανται, όπως πάντα, στα πολλά λόγια και στην ξεφτίλα της εφαρμογής των όσων εξαγγέλλονται;

Οσον αφορά τις αστυνομικές δυνάμεις που ανέλαβαν να «διατηρούν την τάξη», κάποιος πρέπει να τους υπενθυμίσει ότι δεν είναι φρουροί σε στρατόπεδα συγκέντρωσης και ότι όσοι ζητούν άδεια νομιμοποίησης δεν είναι άνθρωποι δεύτερης κατηγορίας.

Τι έγινε, άκουσαν εκεί στο υπουργείο Δημόσιας Τάξης ότι ψηφίστηκε ο «τρομονόμος» και πήραν τα πάνω τους. Βλέπουμε ένα περισσότερο επιθετικό πνεύμα να διέπει την ελληνική αστυνομία.

Βέβαια, δε θα μπούμε στον κόπο να κατηγορήσουμε το κράτος και την αστυνομία για ρατσιστικά αντανακλαστικά, θα ήταν λάθος. Αλλωστε η ίδια συμπεριφορά επιδεικνύεται και στους Ελληνες. Εξάλλου, σύντομα θα δούμε τις ίδιες ουρές στα γραφεία της Εργατικής Εστίας με τα εισιτήρια κοινωνικού τουρισμού.

Πάντως, να θυμίσουμε σε όσους ταλαιπωρούν όλους αυτούς τους μετανάστες, ότι είναι τουλάχιστον άκομψο να συμπεριφέρεσαι με αυτόν τον τρόπο σε αυτούς που -μεταξύ άλλων- στηρίζεις τα περίφημα «μεγάλα έργα» σου και την «ανάπτυξη»! Οι δρόμοι και τα αεροδρόμια, βλέπετε, δε γίνονται από μόνα τους!



Παπαγεωργίου Βασίλης