ΚΤΗΝΙΑΤΡΟΙ
Οι σοβαρές ελλείψεις δημιουργούν προβλήματα

Επίκαιρη Ερώτηση του βουλευτή του ΚΚΕ Σπ. Στριφτάρη

Σάββατο 9 Ιούνη 2001

Προβλήματα στην αντιμετώπιση της σπογγώδους εγκεφαλοπάθειας δημιουργούν οι ελλείψεις σε προσωπικό της Κτηνιατρικής Υπηρεσίας, αλλά ο αρμόδιος υφυπουργός Γεωργίας, απαντώντας στη Βουλή σε Επίκαιρη Ερώτηση του βουλευτή του ΚΚΕ Σπ. Στριφτάρη ισχυρίστηκε ότι δεν υπάρχει κανένα πρόβλημα.

Ο Φ. Χατζημιχάλης είπε ότι το προσωπικό της Κτηνιατρικής Υπηρεσίας είναι επαρκές μετά τις προσλήψεις που έγιναν το τελευταίο διάστημα και μάλιστα έχει σημειώσει επιτυχίες, όπως η αντιμετώπιση του αφθώδους πυρετού που εμφανίστηκε στον Εβρο. Οσο για τη σπογγώδη εγκεφαλοπάθεια, είπε ότι σήμερα υπάρχουν τέσσερα ειδικά εργαστήρια και έχουν γίνει 5.125 έλεγχοι σε ζώα που έχουν σφαγεί και δε βρέθηκε κανένα κρούσμα. «Οτιδήποτε διατίθεται στη χώρα μας έχει ελεγχθεί», είπε και υποστήριξε ότι διασφαλίζεται η υγεία των Ελλήνων καταναλωτών.

Ο Σπ. Στριφτάρης στην τοποθέτησή του ανέφερε ότι παρά τα όσα ισχυρίζεται ο υφυπουργός τα λεφτά που είχαν δοθεί για προσλήψεις (10 εκατομμύρια) στην Κτηνιατρική Υπηρεσία δόθηκαν σε κάποιους ως υπερωρία. Επίσης οι προσλήψεις που είπε ο υφυπουργός δεν είναι τίποτα άλλο παρά πτυχιούχοι γεωτεχνικοί, οι οποίοι κάνουν την υποχρεωτική πρακτική εξάσκησή τους πριν τους δοθεί άδεια άσκησης επαγγέλματος και μόλις ολοκληρωθεί η εξάσκηση θα αποχωρήσουν.

Σχετικά με τον αφθώδη πυρετό, είπε ότι δεν είδε την κυβέρνηση να επιμένει και στην ΕΕ για την αναγκαιότητα του προληπτικού εμβολιασμού, από τον οποίο δε διατρέχει κανέναν κίνδυνο ούτε το ζώο, ούτε η υγεία του ανθρώπου.