ΣΤΗ ΜΝΗΜΗ
Κυριακή 28 Δεκέμβρη 2014

ΚΑΣΜΕΡΙΔΗΣ ΓΙΑΝΝΗΣ
φωτό 1

Την 1η Γενάρη 1997 πέθανε ο σύζυγός μου αγωνιστής ΓΙΑΝΝΗΣ ΚΑΣΜΕΡΙΔΗΣ από τα Αμάραντα Κιλκίς.

Στη μνήμη του, προσφέρουμε 20 ευρώ για την Οικονομική Εξόρμηση του ΚΚΕ, μέσω ΚΟΒ Σταυρούπολης Θεσσαλονίκης.

Η γυναίκα του Ελένη

Τα παιδιά του, Κώστας - Χριστίνα

***

φωτό 4

Συμπληρώνονται 3 χρόνια από το θάνατο του σ. ΓΙΩΡΓΟΥ ΤΣΕΜΕ, ο οποίος ήταν μέλος του ΚΚΕ και παρέμεινε πιστός στα ιδανικά του Κόμματος της εργατικής τάξης.

Στη μνήμη του και στη μνήμη των γονιών μου ΠΑΠΑΔΙΑ ΓΙΩΡΓΟΥ και ΠΑΠΑΔΙΑ ΑΜΑΛΙΑΣ και της αδελφής μου ΚΑΤΣΑΡΑ ΣΟΦΙΑΣ, προσφέρω 100 ευρώ για την Οικονομική Εξόρμηση του ΚΚΕ, μέσω ΚΟΒ Αγιος - Νταμαράκια.

Αντωνία Παπαδιά

***

φωτό 2

Ο πατέρας μας ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΜΑΝΙΤΑΡΑΣ, αγωνιστής της ΕΑ και μαχητής του ΔΣΕ, «έφυγε» από τη ζωή στις 9.7.1997. Για τη δράση του αυτή πλήρωσε με εξορίες σε Μακρονήσι, Αη Στράτη. Για πολλά χρόνια υπέστη βασανιστήρια και εξευτελισμούς.

Η μάννα μας ΣΟΦΙΑ ΜΑΝΙΤΑΡΑ, αγωνίστρια της ΕΑ και μαχήτρια στον ΔΣΕ, πρόσφερε υπηρεσίες στην Επιμελητεία του Αντάρτη. «Εφυγε» από τη ζωή στις 24.4.2003. Για τη δράση της αυτή πλήρωσε με εξορίες σε Χίο, Μακρονήσι, Τρίκερι, υπέστη βασανιστήρια και εξευτελισμούς. Τίποτα, όμως δεν τους έκανε να αλλάξουν την πίστη τους. Αγωνίστηκαν έως το τέλος της ζωής τους για τα ιδανικά του σοσιαλισμού - κομμουνισμού.

ΜΑΝΙΤΑΡΑΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ
Στη μνήμη τους και για τα 96 χρόνια του ΚΚΕ προσφέρω στην Οικονομική Εξόρμηση 100 ευρώ, μέσω ΚΟ Βύρωνα.

Κατίνα Μανιτάρα

***

φωτό 2

Θέλοντας να τιμήσω τους γονείς μου, ΔΗΜΗΤΡΙΟ (ΚΟΥΤΣΟΥΤΟ) και ΞΑΝΘΗ (ΚΟΥΤΣΟΥΤΟΥ), προσφέρω στο Κόμμα μας, το ΚΚΕ, 150 ευρώ, μέσω ΚΟΒ Πεύκης.

Μαίρη Κουτσούτου

***

Φωτο

Στη μνήμη του ΓΙΩΡΓΟΥ ΠΑΠΑΝΤΩΝΙΟΥ, οι σύντροφοί του από την ΚΟΒ Εξαρχείων προσφέρουν το ποσό των 157 ευρώ στο ΚΚΕ για την Οικονομική Εξόρμηση.

***

φωτό 1

Ο ΑΠΟΣΤΟΛΟΣ ΒΑΠΟΡΙΔΗΣ γεννήθηκε στην Κων/πολη το 1924. Μεγάλωσε μέχρι 10 ετών στις Τζιτζιφιές Μοσχάτου. Μετά, η οικογένειά του μετακόμισε στη Ν. Σμύρνη. Σε ηλικία 18 ετών οργανώθηκε και έγινε μαχητής του ΕΛΑΣ. Η μονάδα του έδωσε πολλές μάχες, στη Ν. Σμύρνη αλλά και στου Μακρυγιάννη, όπου έλαβε μέρος με μεγάλες επιτυχίες. Με την υποχώρηση του ΕΛΑΣ Αθήνας, η ομάδα του εγκλωβίστηκε σε ένα σχολείο της Δάφνης (Κατσιπόδι) και όλη η νύχτα πέρασε με μάχη. Το πρωί, στην προσπάθεια απεγκλωβισμού, ο Απόστολος, που βγήκε πρώτος, χτυπήθηκε από ριπή αυτομάτου όπλου των Εγγλέζων και τραυματίστηκε σοβαρά στην κοιλιά. Οι σύντροφοί του τον μετέφεραν σε ένα πρόχειρο νοσοκομείο. Το ίδιο βράδυ, όμως, μπήκαν οι χωροφύλακες και τους σκότωσαν όλους τους τραυματίες. Αυτό έγινε στις 27.12.1944. Οι αφηγήσεις αυτές προέρχονται από άλλους συντρόφους που, δυστυχώς, δεν ζουν πια. Ας είναι αιώνια η μνήμη των χιλιάδων παιδιών - μαχητών που έδωσαν τη ζωή τους για τη ΛΕΥΤΕΡΙΑ της Πατρίδας. Ζήτω το ΚΚΕ!

Τα αδέλφια του Απόστολου προσφέρουν στο ΚΚΕ, μέσω ΚΟΒ Φάρου Ν. Σμύρνης, 150 ευρώ.

Γιώργος Βαπορίδης, Αδάμ Βαπορίδης, Τούλα Βαπορίδου



ΜΑΝΙΤΑΡΑ ΣΟΦΙΑ.


ΤΣΕΜΕΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ


ΓΙΩΡΓΟΣ ΠΑΠΑΔΙΑΣ


ΣΟΦΙΑ ΚΑΤΣΑΡΑ


ΚΟΥΤΣΟΥΤΟΣ ΔΗΜΗΤΡΗΣ


ΚΟΥΤΣΟΥΤΟΥ ΞΑΝΘΗ


ΓΙΩΡΓΟΣ ΠΑΠΑΝΤΩΝΙΟΥ


ΒΑΠΟΡΙΔΗΣ ΑΠΟΣΤΟΛΟΣ


ΠΑΠΑΔΙΑ ΑΜΑΛΙΑ