Κώστας Κακαράντζας

Πρόεδρος Πανελλήνιας Ομοσπονδίας λαϊκών αγορών - Υποψήφιος βουλευτής Β' Αθήνας

Πέμπτη 22 Γενάρη 2015

Οταν τα μεγάλα και μικρά προβλήματα ανταμώνουν πάνω στις πλάτες του λαού, τότε το σύστημα είναι βαριά άρρωστο και βρίσκεται σε παρακμή. Αυτήν την κατάσταση ζούμε τα τελευταία χρόνια και βλέπουμε τις λυσσαλέες προσπάθειες όλων των διαχειριστών του συστήματος όπως η ΕΕ, το ΔΝΤ, μαζί με τις κυβερνήσεις που εναλλάσσονται, να έχουν πέσει πάνω μας, για να προσκυνήσουμε και να αποδεχτούμε να πληρώσουμε το χρέος που μας φόρτωσαν, τους υπέρογκους φόρους, τα χαράτσια, το ξεπούλημα της δημόσιας περιουσίας και του εθνικού πλούτου, την καρατόμηση μισθών, συντάξεων, περίθαλψης, πρόνοιας.

Μέσα στο πλαίσιο αυτών των πολιτικών, επιχείρησαν να αλώσουν και τις λαϊκές αγορές για να τις παραδώσουν στα μονοπώλια. Το ίδιο κάνουν για όλη την οικονομία. Εξολοθρεύουν τους αυτοαπασχολούμενους και τους μικρομεσαίους και τους προσφέρουν θυσία στο βωμό των κερδών των μονοπωλίων και των πολυεθνικών. Καταστρέφουν την οικονομία και πετάνε στην ανεργία άξιο εργατικό δυναμικό. Απαξιώνουν τους νέους μας και τους καταντάνε επαίτες για δουλειά χωρίς αμοιβή και χωρίς μέλλον.

Απέναντι σε όλ' αυτά, απέναντι στην ΕΕ, στα μονοπώλια και το διεθνές τοκογλυφικό κεφάλαιο, απέναντι στους εδώ υπηρέτες τους, στάθηκε αγωνιστικά και αταλάντευτα μόνο το ΚΚΕ. Υπεράσπισε τους επαγγελματίες των λαϊκών αγορών, το λαό, τους εργαζόμενους, τους φτωχούς. Ηταν στο πλευρό των λαϊκών αγορών στη μεγάλη δεκαήμερη απεργία που κάναμε, το ΚΚΕ μάς στήριξε σε κάθε δίκαιο αίτημά μας στη Βουλή και στο δρόμο του αγώνα. Ετσι στήριξε και κάθε δίκαιο αίτημα του λαού μας. Το μόνο κόμμα που θέτει ευθέως θέμα ανατροπής της εξουσίας των μονοπωλίων και εξόδου από την ΕΕ. Το μόνο κόμμα που συνδυάζει τη ριζική λύση των καθημερινών μας προβλημάτων με το σύνολο των προβλημάτων που έχει ο λαός μας.

Συστρατεύομαι με το ΚΚΕ, αυτό το κόμμα πρέπει να επιλέξει και να ψηφίσει ο λαός στις εκλογές, αν θέλει να απαλλαγεί από τα μέτρα που του φορτώνουν.