Απεργία στις «Ελληνικές Ιχθυοκαλλιέργειες»

Στο πλευρό τους, το κλαδικό Συνδικάτο και η Ομοσπονδία Γάλακτος - Τροφίμων - Ποτών

Παρασκευή 23 Γενάρη 2015

Στιγμιότυπο από την απεργία
Σε 24ωρη απεργία προχώρησαν την Τετάρτη οι εργαζόμενοι στο ιχθυογενετικό σταθμό της επιχείρησης «Ελληνικές Ιχθυοκαλλιέργειες» στην Τραγάνα. Την απεργία αποφάσισε το Σωματείο Γάλακτος - Τροφίμων - Ποτών Φθιώτιδας. Οι εργαζόμενοι διεκδικούν την καταβολή των δεδουλευμένων μηνών που τους οφείλει η εργοδοσία και την επαναπρόσληψη των συναδέλφων τους που απολύθηκαν το προηγούμενο διάστημα. Οπως καταγγέλλει το Σωματείο, οι απολύσεις είναι εκδικητικές και στρέφονται εναντίον εργαζομένων που ανέπτυξαν δράση για το οξυμένο πρόβλημα της απληρωσιάς.

Με ανακοίνωσή της, η Ομοσπονδία Γάλακτος - Τροφίμων και Ποτών χαιρετίζει το δίκαιο αγώνα των εργαζομένων στις «Ελληνικές Ιχθυοκαλλιέργειες» και σημειώνει: «Σας καλούμε να συνεχίσετε έως την τελική δικαίωση των αιτημάτων σας. Η ομοσπονδία θα συνεχίσει να σας στηρίζει με όλους τους τρόπους. Καλούμε την εργοδοσία να εξοφλήσει άμεσα όλους τους εργαζόμενους, να σταματήσει τις απολύσεις, να συναντηθεί με το συνδικάτο και την επιτροπή. Τους προειδοποιούμε ότι θα μας βρουν μπροστά τους».

Η Ομοσπονδία καλεί όλους τους εργαζόμενους της επιχείρησης να γίνουν μέλη του κλαδικού Συνδικάτου και όλα τα σωματεία του κλάδου να δείξουν εμπράκτως την αλληλεγγύη τους. Ανακοίνωση αλληλεγγύης εξέδωσε και το επιχειρησιακό σωματείο των εργαζομένων στην ΕΒΓΑ.

Στον όμιλο «Σκουλούδη»

Την καταβολή των δεδουλευμένων και την ανάκληση των απολύσεων διεκδικούν και οι εργαζόμενοι στον όμιλο «Σκουλούδη» (Ευβοϊκή ΑΕ, ΙΝΟ ΑΕ), με απεργία που ξεκίνησε την περασμένη Τετάρτη.

Σε ανακοίνωσή του, το Συνδικάτο Τροφίμων και Ποτών Εύβοιας - Βοιωτίας, αναφέρει ότι η εργοδοσία κάτω από την πίεση της κινητοποίησης έβαλε χρήματα, σε ορισμένους εργαζόμενους, ζητώντας τους να επιστρέψουν στην εργασία. Η επιλεκτική καταβολή χρημάτων είχε στόχο να διασπάσει την ενότητα, σημειώνει το Συνδικάτο και τονίζει πως η προσπάθεια αυτή έπεσε στο κενό. Με απόλυτη συμφωνία των εργαζομένων οι κινητοποιήσεις συνεχίζονται μέχρι και τη Δευτέρα, με 24ωρες επαναλαμβανόμενες απεργίες.