ΚΚΕ: Η φωνή της λαϊκής αντιπολίτευσης μέσα και έξω από τη Βουλή
Σάββατο 24 Γενάρη 2015 - Κυριακή 25 Γενάρη 2015

Ο λαός χρειάζεται δυνατό ΚΚΕ την επόμενη μέρα μέσα και έξω από τη Βουλή, για ισχυρή εργατική - λαϊκή αντιπολίτευση. Αυτή η επιλογή απαντά στα πραγματικά του συμφέροντα, ανεξάρτητα από το αν στην κυβέρνηση θα είναι η ΝΔ ή, όπως όλα δείχνουν, ο ΣΥΡΙΖΑ. Θα αναρωτηθεί κανείς: «Γιατί πρέπει να με απασχολεί η αντιπολίτευση, αφού η κυβέρνηση είναι αυτή που με τις αποφάσεις της θα καθορίσει τη ζωή μου από την ερχόμενη Δευτέρα;».

Η απάντηση είναι αυτή: Οι αποφάσεις της κυβέρνησης θα είναι από χέρι σε βάρος του λαού. Γρήγορα τα συνθήματα θα σβήσουν και η κυβέρνηση θα κληθεί να πάρει αποφάσεις για όλα τα μεγάλα ζητήματα που τον αφορούν.

Τι θα καθορίσει αυτές τις αποφάσεις; Οι διαβεβαιώσεις του ΣΥΡΙΖΑ ότι «το κράτος έχει συνέχεια» και ότι θα εκπληρώσει όλες τις υποχρεώσεις απέναντι στους εταίρους και δανειστές. Το γεγονός ότι αναγνωρίζει το χρέος και δεσμεύεται να διαπραγματευθεί με την ΕΕ για τους όρους της αποπληρωμής του. Οτι δεν αμφισβητεί τις συνθήκες και τις αποφάσεις της ΕΕ, που συνιστούν μνημόνια διαρκείας για το λαό και βάζουν το πλαίσιο για όλους τους αντεργατικούς - αντιλαϊκούς νόμους στα κράτη - μέλη. Οτι δεσμεύεται στο κεφάλαιο για μέτρα που υπηρετούν τον καπιταλιστικό δρόμο ανάπτυξης, έχοντας μάλιστα μοιράσει υποσχέσεις για «ειδική μεταχείριση» σε συγκεκριμένες μερίδες του.

Επομένως, αυτό που θα μετρήσει από Δευτέρα είναι το πόσο δυνατός θα είναι ο λαός για να αποκρούσει «τα ίδια από τους άλλους». Να μη δεθεί χειροπόδαρα στα μνημόνια του ΣΥΡΙΖΑ, που έρχονται να αντικαταστήσουν τα προηγούμενα της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ. Γι' αυτό χρειάζεται να αναδειχτεί ο ίδιος ο λαός σε ισχυρή αντιπολίτευση, με δυνατό ΚΚΕ στο πλευρό του. Και αυτό γιατί:


Π.

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Μόνο το ΚΚΕ μπορεί να αντιπολιτευτεί το κοινό πρόγραμμα ΝΔ - ΣΥΡΙΖΑ - ΠΑΣΟΚ από τη σκοπιά των λαϊκών συμφερόντων (2023-06-08 00:00:00.0)
Αυτό που θα μετρήσει την «επόμενη μέρα» είναι ένα πιο δυνατό ΚΚΕ (2023-05-27 00:00:00.0)
ΚΚΕ δυνατό για να σηκώσει το βάρος της αντιπολίτευσης στη Βουλή και το λαό (2015-01-20 00:00:00.0)
Δύναμη αντίστασης, πάλης κι ελπίδας για άλλη προοπτική το ΚΚΕ (2015-01-06 00:00:00.0)
Γιατί πρέπει να είναι ισχυρό το ΚΚΕ και στη Βουλή; (2012-06-13 00:00:00.0)