ΟΙ ΟΜΑΔΕΣ
Κυριακή 17 Ιούνη 2001
ΠΑΤΡΑΪΚΟΣ

Sportidea

Το πλεονέκτημα έδρας κάνει πιο εύκολο το έργο της Χαλκηδόνας στα μπαράζ για την άνοδο
Η ομάδα της Πάτρας ευτύχησε την πρώτη της χρονιά στη Β' Κατηγορία να πανηγυρίσει την κατάκτηση του πρωταθλήματος και παράλληλα την άνοδο στην Α'. Εχοντας την πιο παραγωγική επίθεση, με 78 τέρματα, οι Πατρινοί αργά αλλά σταθερά κατάφεραν να φτάσουν στην κορυφή και να δημιουργήσουν μια διαφορά ασφαλείας έως και 13 βαθμούς από τη δεύτερη Χαλκηδόνα. Ο Πατραϊκός στηρίχτηκε περισσότερο στην έδρα του αφού κατόρθωσε να κρατήσει το αήττητο μέχρι την τελευταία αγωνιστική όπου ο Εθνικός πήρε τη νίκη με 4-3 στο 96'. Ετσι λοιπόν έχει αρχίσει ο σχεδιασμός για τη νέα χρονιά και μάλιστα αναζητείται ο νέος τεχνικός που θα συνεχίσει αυτό που άρχισε ο Ταμπόρσκι.

ΧΑΛΚΗΔΟΝΑ

Ο σύλλογος του Πειραιά κατάφερε τις τελευταίες αγωνιστικές να φτάσει στη δεύτερη θέση εκμεταλλευόμενος και τα άτυχα αποτελέσματα των υπόλοιπων μνηστήρων για την άνοδο και να την κρατήσει με κάθε τρόπο. Ετσι διατήρησε το πλεονέκτημα της έδρας στους αγώνες μπαράζ με τον Ατρόμητο και τον Εθνικό και θα προσπαθήσει να ολοκληρώσει αυτό που ξεκίνησε, δηλαδή να πάρει το εισιτήριο για τη μεγαλύτερη κατηγορία. Οι παίκτες του Γιώργου Βαζάκα πάντως έδειξαν πως τα πάντα γι' αυτούς ήταν η έδρα τους καθώς εκεί με τις 11 νίκες και τις 3 ισοπαλίες πήραν τους περισσότερους βαθμούς που την οδήγησαν στην 2η θέση.

ΑΤΡΟΜΗΤΟΣ

Το Περιστέρι για άλλη μια φορά αγωνιά για το μέλλον του συλλόγου του. Ο Ατρόμητος φέτος έδειξε ότι ήθελε αλλά δεν μπόρεσε να κάνει κάτι καλύτερο και γιατί όχι να πάρει τη δεύτερη θέση και την απευθείας άνοδο. Οι ποδοσφαιριστές του Περιστερίου είδαν στην αρχή του β' γύρου, το Βασίλη Τζαλακώστα να κάθεται στον πάγκο της ομάδας τους και να τους οδηγεί στα μπαράζ ύστερα από μια καλή πορεία. Η έδρα τους ουσιαστικά ήταν απόρθητη καθώς κανείς δεν μπόρεσε να πάρει τους τρεις βαθμούς της νίκης εκτός από τους τέσσερις που απέσπασαν την ισοπαλία. Τώρα πλέον όλα θα κριθούν στους αγώνες με τη Χαλκηδόνα αλλά και τον Εθνικό. Με την πρώτη πάντως έχει μία νίκη και μία ισοπαλία (0-1 εκτός και 1-1 εντός) ενώ με το δεύτερο έχει δύο ισοπαλίες (4-4 εκτός και 1-1 εντός).

ΕΘΝΙΚΟΣ

Sportidea

Εθνικός και Ατρόμητος θα διεκδικήσουν το δεύτερο πολυπόθητο εισιτήριο της ανόδου
Η ιστορική ομάδα του Πειραιά προσπάθησε αλλά δεν κατάφερε να φτάσει στο όνειρο που δικαιούταν. Η αρχή μπορεί να ήταν καλή όμως η πορεία στη συνέχεια δεν ήταν παρόμοια. Αυτά βέβαια ξεχάστηκαν με τη νίκη στον Πατραϊκό την τελευταία αγωνιστική που τους έδωσε το δικαίωμα να διεκδικήσουν την άνοδο μέσω των μπαράζ αλλά από εδώ και πέρα φαίνεται πως η σοβαρότητα έχει εξέχουσα θέση στο μυαλό των παικτών του Εθνικού. Ο Πάρης Μεϊντάνης προσπάθησε για το καλύτερο όπως και οι παίκτες του και έτσι όλα θα κριθούν στους αγώνες του καλοκαιριού. Αξίζει να σημειωθεί ότι κατά τη διάρκεια της περιόδου, με τους άλλους δύο μνηστήρες είχε τα εξής αποτελέσματα: με τη Χαλκηδόνα μία ήττα και μία ισοπαλία (1-0 εκτός, 0-0 εντός) ενώ με τον Ατρόμητο δύο ισοπαλίες (4-4 εντός, 1-1 εκτός).

ΛΕΩΝΙΔΙΟ

Το Λεωνίδιο ήταν η ομάδα που αν και έφτασε πολύ κοντά στη βρύση δεν μπόρεσε να πιει νερό. Η 5η θέση που κατέλαβε στη βαθμολογία ήταν όχι τόσο μακριά από τις θέσεις για τη συμμετοχή στα μπαράζ αλλά οι επτά βαθμοί που είχαν διαφορά από τη Χαλκηδόνα. Η παραμονή στην Κατηγορία αντί να γιορταστεί θύμισε αποτυχία και μάλιστα το πρώτο... θύμα ήταν ο Γιώργος Μπένος που απομακρύνθηκε από τη θέση του σύμφωνα με απόφαση της διοίκησης. Πάντως αυτό που ίσως στέρησε την ανανέωση των ελπίδων για άνοδο, δηλαδή τα μπαράζ, ήταν οι τρεις ήττες στην έδρα του και γιατί όχι η ισοπαλία που απέσπασε στο τελευταίο παιχνίδι με τους ήδη υποβιβασμένους Λύκους στη Θεσσαλονίκη.

ΜΑΡΚΟ

Η ομάδα του Μαρκόπουλου ήταν μια από τις τυχερές της περιόδου καθώς αν και παραχώρησε μια πολυσυζητημένη ισοπαλία στον Αχαρναϊκό, κατάφερε να τερματίσει στην 6η θέση του βαθμολογικού πίνακα και να κρατηθεί στην Κατηγορία. Οι παίκτες του Δημήτρη Λυριτζή αν και ήταν αρκετά καλοί στην επίθεση πρέπει να έχουν παράπονα από την άμυνα καθώς τα 40 τέρματα που δέχτηκαν ίσως να συνέβαλλαν αρνητικά στην προσπάθεια για κάτι καλύτερο. Η έδρα αποδείχτηκε πως βοήθησε την προσπάθεια των ποδοσφαιριστών του Μαρκοπούλου καθώς στους 17 αγώνες σημείωσαν 11 νίκες, 4 ισοπαλίες και 2 ήττες ενώ μακριά από την έδρα τους είχαν 5 νίκες και από 6 ισοπαλίες και ήττες.

ΚΙΛΚΙΣΙΑΚΟΣ

Sportidea

Εντυπωσιακή πορεία πραγματοποίησε φέτος ο Πατραϊκός
Το Κιλκίς δίκαια πανηγυρίζει την παραμονή του τοπικού συλλόγου στην Κατηγορία. Οι ποδοσφαιριστές του Κιλκισιακού τις τελευταίες 15 αγωνιστικές υπερέβαλαν εαυτό και κράτησαν το αήττητο. Ετσι από την προτελευταία θέση που είχαν καταλάβει στο τέλος του α' γύρου, κατάφεραν να εξασφαλίσουν την απευθείας παραμονή στην Κατηγορία με τη λήξη του πρωταθλήματος ειδικά με τη νίκη 3-0 επί της Λαμίας στην 34η αγωνιστική μέρα. Οι παίκτες του Κώστα Τσαγκαλίδη, λοιπόν, με τα 57 τέρματα που πέτυχαν αλλά και με τα 46 που δέχτηκαν στους 34 αγώνες, σίγουρα έγραψαν τη δική τους ιστορία στο πρωτάθλημα της Β' Κατηγορίας.

ΑΠΟΛΛΩΝ ΚΡΥΑΣ ΒΡΥΣΗΣ

Την παραμονή θα διεκδικήσουν οι παίκτες του Απόλλωνα Κρύας Βρύσης απέναντι στον Αχαρναϊκό. Η διοίκηση μετά τη λήξη του πρωταθλήματος εξασφάλισε τη θετική απάντηση του Αρη για τη χρησιμοποίηση του «Χαριλάου» στους αγώνες του καλοκαιριού και έτσι αρχίζει η εντατική προετοιμασία για να ολοκληρωθεί η επιτυχία τη φετινή χρονιά. Ο Απόλλωνας ίσως να είχε εξασφαλίσει την απευθείας παραμονή αν... δεν είχε μετατρέψει ο Αχαρναϊκός το 3-0 του πρώτου ημιχρόνου σε 3-3 στο παιχνίδι με το Μαρκό. Πάντως αξίζει να σημειωθεί ότι ο Απόλλωνας στα παιχνίδια με τον αντίπαλό του Αχαρναϊκό έχει μια ισοπαλία εκτός έδρας (1-1) και μια νίκη εντός (5-0).

ΑΧΑΡΝΑΪΚΟΣ


Sportidea

Ο Αχαρναϊκός μπορεί να πήρε... ανάσα ζωής όσον αφορά την παραμονή στην Κατηγορία, όμως ακόμα δεν έχει τελειώσει τίποτα. Ο σύλλογος του Μενιδίου, αναζητεί την έδρα που θα χρησιμοποιήσει για τους αγώνες του Ιουνίου και μάλλον θα καταλήξει στους Αγίους Αναργύρους που έχει προβολείς και βρίσκεται κοντά στην κανονική του έδρα. Το τελευταίο παιχνίδι πάντως ήταν αυτό που ανανέωσε τις ελπίδες των παικτών του Μενιδίου καθώς η ισοπαλία με 3-3 ήταν αρκετή για να εμπλακούν στα μπαράζ της παραμονής. Καθ' όλη τη διάρκεια του πρωταθλήματος ο Αχαρναϊκός έδειξε πως επιζητεί να αγωνίζεται στην ίδια κατηγορία καθώς δε βρέθηκε κάτω από την 10η θέση.

ΝΑΟΥΣΑ

Δεν ήταν και η καλύτερη χρονιά αυτή που πέρασε η Νάουσα καθώς υποβιβάστηκε στην Εθνική Ερασιτεχνική. Πάντως οι ποδοσφαιριστές του Διονύση Μπεσλίκα ήξεραν ότι η παραμονή δε θα ερχόταν τόσο εύκολα αφού την τελευταία αγωνιστική ήθελαν τη νίκη αλλά και ένα δύσκολο συνδυασμό αποτελεσμάτων. Η ομάδα της Νάουσας προσπάθησε αλλά δεν τα κατάφερε. Το Μάη δε γεύτηκε τη χαρά της νίκης και ίσως αυτό να έπαιξε σημαντικό ρόλο για την πορεία της ομάδας όπως και η αμυντική γραμμή που δεν πρόσφερε τα αναμενόμενα (46). Στα 17 παιχνίδια πάντως που έδωσε στην έδρα της είχε 9 νίκες, 4 ισοπαλίες και 5 ήττες ενώ μακριά από την έδρα της είχε 4 νίκες, 5 ισοπαλίες και 8 ήττες.

ΚΟΖΑΝΗ

Η ύστατη προσπάθεια δεν απέδωσε για την Κοζάνη. Το τέλος δεν ήταν το καλύτερο αλλά αποχαιρέτησαν με ψηλά το κεφάλι τη Β' Κατηγορία. Η νίκη την τελευταία αγωνιστική με 3-1 επί της ήδη υποβιβασμένης Αναγέννησης Καρδίτσας δεν ήταν αρκετή για την παραμονή και έτσι οι υπεύθυνοι της ομάδας άρχισαν από τώρα να σχεδιάζουν τη νέα χρονιά. Στους 34 αγώνες που έδωσε ο σύλλογος της Κοζάνης, έδειξε πως η επιτυχία βασίζεται στους εκτός έδρας αγώνες. Μακριά από την πόλη τους οι παίκτες του Γιώργου Κωστίκου είχαν 4 νίκες και 13 ήττες ενώ στην έδρα τους τα πράγματα ήταν καλύτερα αφού πανηγύρισαν 10 φορές, παραχώρησαν 2 ισοπαλίες και ηττήθηκαν 5 φορές.

ΑΜΠΕΛΟΚΗΠΟΙ

Οι Αμπελόκηποι δεν κατάφεραν να αποδείξουν πως αξίζουν την παραμονή στη Β' Κατηγορία. Οι παίκτες της ομάδας μάλιστα από ένα σημείο και μετά άλλαξαν τα πλάνα τους και αγωνίζονταν περισσότερο για το γόητρο παρά για το θαύμα. Η έλλειψη πείρας ήταν αυτό που κόστισε στους Θεσσαλονικείς κάτι που φάνηκε ειδικά στα πιο κρίσιμα σημεία του πρωταθλήματος. Αγωνιστικά ήταν πολύ καλύτεροι στη συμπρωτεύουσα (8 νίκες, 4 ισοπαλίες και 5 ήττες) απ' ό,τι σε άλλο γήπεδο και έτσι τα πλάνα για τη νέα χρονιά θα αργήσουν να ξεκινήσουν.

ΛΑΜΙΑ

Ο σύλλογος της Λαμίας ανήκει στις ομάδες που υποβιβάστηκαν στην Εθνική Ερασιτεχνική. Οι παίκτες του Ζόραν Μπάμποβιτς δεν ήταν δυνατό να ελπίζουν σε παραμονή αφού δε φάνηκαν ικανοί να κατακτήσουν τους τρεις βαθμούς της νίκης μακριά από την έδρα τους στους 17 αγώνες. Από την άλλη, οι 9 νίκες μέσα στη Λαμία μπορεί να έδωσαν 27 βαθμούς από τους 37 που συλλέξανε σε όλη τη διάρκεια του πρωταθλήματος, αλλά δεν ήταν αρκετοί για να κάνουν το θαύμα.

ΒΕΡΟΙΑ

Την 14η θέση στο βαθμολογικό πίνακα κατέλαβε η Βέροια και έτσι υποβιβάστηκε στην Ερασιτεχνική. Σημαντικό ρόλο σε αυτό έπαιξε η τιμωρία της έδρας της και η μείωση βαθμών καθώς στα παιχνίδια μέχρι τα επεισόδια, που επέφεραν και τους αγώνες μακριά από την Ημαθία, είχε βρει το ρυθμό της και μάλιστα βρισκόταν στην πρώτη οκτάδα. Πάντως το έτερο πρόβλημα που είχαν οι Ημαθιώτες ήταν το οικονομικό καθώς οι προσφυγές είχαν αρχίσει για τα καλά πολύ πριν από τη λήξη του πρωταθλήματος.

ΑΝΑΓΕΝΝΗΣΗ ΚΑΡΔΙΤΣΑΣ

Η ομάδα της Καρδίτσας μετά από εννέα περιόδους υποβιβάστηκε ξανά στην Εθνική Ερασιτεχνική. Μάλιστα ο υποβιβασμός ήταν γνωστός εδώ και καιρό στους παίκτες, στην τεχνική ηγεσία και στους διοικούντες του συλλόγου αλλά δεν ήταν και αναπόφευκτος. Τα αποτελέσματα που έφερε στους 34 αγώνες δεν ήταν και τα καλύτερα, ειδικά στην περίπτωση που προσπαθούσε να αποφύγει τον υποβιβασμό ενώ εκτός έδρας δεν μπόρεσαν να αποσπάσουν τους πολύτιμους βαθμούς (μόλις 1 νίκη).

ΛΥΚΟΙ

Ο υποβιβασμός γνωστός εδώ και πολλές αγωνιστικές για τους Λύκους και το ενδιαφέρον των φιλάθλων στράφηκε αλλού. Χαρακτηριστικό είναι ότι την τελευταία αγωνιστική απέναντι στο Λεωνίδιο έντεκα μόλις φίλαθλοι πλήρωσαν για να δουν από κοντά την ομάδα της Θεσσαλονίκης κάτι που είχε επαναληφθεί αρκετές φορές πιο πριν. Οι μόλις 5 νίκες στα 17 παιχνίδια που φιλοξενήθηκαν στο γήπεδο Καλοχωρίου δεν ήταν αρκετές ειδικά για τους εντός έδρας αγώνες κάτι που έκανε πιο εύκολο τον υποβιβασμό για τους παίκτες του Κώστα Τσίλιου.

ΠΙΕΡΙΚΟΣ

Ο ιστορικός σύλλογος της Πιερίας κατέκτησε τελικά την 17η και προτελευταία θέση του βαθμολογικού πίνακα με μόλις 21 βαθμούς, τρεις πίσω από τους Λύκους. Τα αποτελέσματα, η αστάθεια αλλά και η έλλειψη ενδιαφέροντος από τους φίλους της ομάδας ήταν τα συστατικά για την πικρή γεύση ενός... γλυκού που πολλοί πίστευαν ότι θα έτρωγαν πανηγυρίζοντας κάτι άλλο εκτός από τον υποβιβασμό. Οι βαθμοί που μάζεψαν οι παίκτες του Λάκη Παπαϊωάννου προήλθαν από τη μόλις μία νίκη και ισοπαλία εκτός έδρας αλλά και από τις 3 νίκες και 8 ισοπαλίες εντός. Τέλος αξίζει να σημειωθεί ότι στο τελευταίο παιχνίδι με τον Ιάλυσο στην Πιερία, οι θεατές έφτασαν τους 10!

ΙΑΛΥΣΟΣ

Η ομάδα της Ρόδου έφυγε όπως ήρθε στη Β' Κατηγορία. Ο σύλλογος από τη Ρόδο, ήταν το φαβορί για τον υποβιβασμό καθώς δεν κατάφερε σε κανένα σημείο του πρωταθλήματος να αποδείξει ότι μπορεί να κάνει κάτι καλύτερο κάτι που φαίνεται και από τους αριθμούς. Στους 34 αγώνες που έδωσαν οι Ροδίτες, είχαν μόλις 4 νίκες, 5 ισοπαλίες και 25 ήττες ενώ τα τέρματά τους ήταν 28 -95, κάτι που ίσως να αποτελεί και αρνητικό ρεκόρ της Κατηγορίας.