ΠΑΝΕΡΓΑΤΙΚΟ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΟ ΜΕΤΩΠΟ
Ανακοίνωση για τις άμεσες διεκδικήσεις της εργατικής τάξης

Θα δημοσιευτεί ολόκληρη στον αυριανό «Κυριακάτικο Ριζοσπάστη»

Σάββατο 31 Γενάρη 2015

Από παλιότερο συλλαλητήριο του ΠΑΜΕ
Με την επισήμανση ότι ο πραγματικός αντίπαλος των εργαζόμενων και του λαού είναι εδώ και μετά τις εκλογές, δηλαδή τα μονοπώλια, η ΕΕ και οι κυβερνήσεις της, το Πανεργατικό Αγωνιστικό Μέτωπο προβάλλει με ανακοίνωση τις άμεσες διεκδικήσεις της εργατικής τάξης και καλεί τους εργαζόμενους να οργανώσουν την πάλη κατά του κεφαλαίου και των κομμάτων που το υπηρετούν, με κεντρικό σύνθημα «Κάλυψη όλων των απωλειών - Δε θα ζήσουμε με τα ψίχουλα». Ολόκληρη η ανακοίνωση με το πλαίσιο αιτημάτων θα δημοσιευτεί στο αυριανό, κυριακάτικο φύλλο του «Ριζοσπάστη».

Το ΠΑΜΕ σημειώνει, ανάμεσα σε άλλα: «Ο αντίπαλός μας είναι εδώ! Οι επιχειρηματικοί όμιλοι, οι βιομήχανοι, οι εφοπλιστές, οι μεγαλοξενοδόχοι, οι μεγαλέμποροι, όλοι αυτοί που μαζί με τις κυβερνήσεις τους και την ΕΕ φόρτωσαν τις συνέπειες της κρίσης και των χρεών στις πλάτες του λαού, συνεχίζουν να θησαυρίζουν πάνω στη δυστυχία και την εξαθλίωση της συντριπτικής λαϊκής πλειοψηφίας.

Αυτός ο αντίπαλος δεν έφυγε με την εναλλαγή της κυβέρνησης (...) Βασικός πυλώνας της νέας διαχείρισης του συστήματος είναι να μάθουμε να ζούμε με τα λίγα, να ικανοποιούμαστε με τα ψίχουλα όπως ακριβώς τόνισε ο νέος υπουργός οικονομίας με τη δήλωση περί "λιτού βίου" (...) Εφόσον τα μονοπώλια και οι μεγάλοι επιχειρηματικοί όμιλοι έχουν την οικονομία και την εξουσία στα χέρια τους, το εργατικό - λαϊκό κίνημα πρέπει να βρίσκεται σε μόνιμη επιφυλακή, σε αγωνιστική ετοιμότητα».

Βασικοί άξονες που προβάλλει το ΠΑΜΕ είναι: Ουσιαστικές αυξήσεις παντού. Υπεράσπιση και διεύρυνση των ασφαλιστικών και συνταξιοδοτικών δικαιωμάτων. Πλήρης αποκατάσταση των απωλειών σε συντάξεις και εφάπαξ. Αμεσα και ουσιαστικά μέτρα προστασίας των ανέργων και των οικογενειών τους. Ανακούφιση της εργατικής - λαϊκής οικογένειας από τα χαράτσια και τη φοροληστεία. Αποκλειστικά Δημόσια - Δωρεάν Υγεία και Παιδεία.

Ακόμα, το ΠΑΜΕ στηρίζει τα αιτήματα των αυτοαπασχολούμενων για: Πάγωμα των χρεών προς τον ΟΑΕΕ, το Δημόσιο, τις τράπεζες και τους ιδιώτες. Αποποινικοποίηση των χρεών προς τον ΟΑΕΕ και άλλα.

Τέλος επισημαίνει: «Ο δρόμος του αγώνα, της οργάνωσης στα σωματεία, στους τόπους δουλειάς, στους κλάδους και τις γειτονιές είναι ζήτημα άμεσης προτεραιότητας για όλους τους εργαζόμενους. Η δύναμή μας βρίσκεται στην ενότητα της εργατικής τάξης, στη συμμαχία της με τους αυτοαπασχολούμενους, με τη φτωχή αγροτιά, τη νεολαία και τις γυναίκες».