Για τις αγροτικές «εξαγγελίες» στη Λάρισα
Παρασκευή 13 Φλεβάρη 2015

MotionTeam

Να περάσει στον αγροτικό κόσμο την πλασματική εντύπωση ότι η νέα κυβέρνηση ήλθε για να λύσει τα αγροτικά προβλήματα, προσπάθησε ο Β. Αποστόλου, αναπληρωτής υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης, με τις δηλώσεις που έκανε στη Λάρισα, όπου βρέθηκε για να εγκαινιάσει τη 10η Πανελλήνια Γεωργική, Κτηνοτροφική και Περιβαλλοντική Εκθεση.

Ομως, με τα όσα είπε, αλλά και τα όσα δεν είπε ο υπουργός, έγινε φανερό ότι και η νέα συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ, όπως η προηγούμενη ΝΔ - ΠΑΣΟΚ, κινούμενη στον ίδιο αντιαγροτικό «ντορό» που χαράζει η ΚΑΠ της ΕΕ, κάθε άλλο παρά είναι διατεθειμένη να ικανοποιήσει τα δίκαια και ζωτικά αιτήματα των αγροτών, όπως αυτά έχουν προβληθεί στη διάρκεια των μεγάλων αγροτικών κινητοποιήσεων των τελευταίων ετών.

Το γεγονός, δε, ότι ο Β. Αποστόλου πριν πάει στη Λάρισα, συναντήθηκε στην Αθήνα με εκπροσώπους μπλόκων τα οποία είχαν αιτήματα συμβατά με την ΚΑΠ - οι εκπρόσωποι της Συντονιστικής Επιτροπής των μπλόκων τα αιτήματα της οποίας στρέφονται κατά της ΚΑΠ, δεν θα μπορούσαν να παραβρεθούν σε μια τέτοια κοινή συνάντηση - δείχνει και την κατεύθυνση της πολιτικής έναντι των αγροτικών διεκδικήσεων που θα ακολουθήσει η νέα συγκυβέρνηση. Βεβαίως, ο ΣΥΡΙΖΑ δεν δείχνει για πρώτη φορά τις προτιμήσεις του προς αυτήν την πλευρά, καθότι στη διάρκεια της περσινής κινητοποίησης οι εκπρόσωποί του - ανάμεσά τους ο Β. Αποστόλου, αλλά και ο τότε αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης και νυν πρωθυπουργός Αλ. Τσίπρας - είχαν επιλέξει να επισκεφτούν μπλόκα που κινούνταν στην κατεύθυνση αποδοχής της ΚΑΠ, αποφεύγοντας να πάνε στο μεγάλο μπλόκο της Νίκαιας και στα άλλα μπλόκα που πάλευαν κατά της αντιαγροτικής πολιτικής της ΕΕ.

Στις δηλώσεις του ο υπουργός δεν αναφέρθηκε καν σε πολλά από τα άμεσα και ζωτικά αγροτικά αιτήματα, ενώ και για όσα έκανε αναφορά ήταν φανερό ότι δεν τα αποδέχεται όπως τα θέτουν οι αγρότες.

Αυτά για τα οποία «ξέχασε» να πει...

Συγκεκριμένα, δεν είπε κουβέντα για:

... και οι υποσχέσεις για τα ψίχουλα

Αλλά και οι υποσχέσεις που έδωσε ο υπουργός - κι αφορούν σε ψίχουλα - καθόλου δεν καλύπτουν τις αγροτικές διεκδικήσεις: