ΕΥΡΩΛΙΓΚΑ
«Καθάρισε» με Σπανούλη ο Ολυμπιακός
Παρασκευή 13 Φλεβάρη 2015

Eurokinissi

Το... ξύπνημα του Σπανούλη στο τελευταίο δεκάλεπτο οδήγησε τον Ολυμπιακό στη νίκη επί της Νινζί χτες
Φορτσάροντας στο τελευταίο πεντάλεπτο, όταν και κατάφερε να πάρει αυτός τα ηνία του αγώνα, ο Ολυμπιακός πέρασε νικηφόρα χτες από τη Ρωσία επικρατώντας της Νινζί με 91-82 για την 7η αγωνιστική του ομίλου του στο ΤΟΠ-16. Αποτέλεσμα ιδιαίτερα σημαντικό για το στόχο των «ερυθρολεύκων», που είναι η κατάκτηση μιας εκ των δύο πρώτων θέσεων του ομίλου που δίνουν το πλεονέκτημα έδρας στα προημιτελικά. Με τη νίκη αυτή η ελληνική ομάδα έκανε ένα σημαντικό βήμα για, τουλάχιστον, τη 2η θέση ενώ παραμένοντας στο ρετιρέ της βαθμολογίας μένει και ζωντανός στη μάχη για το κυνήγι της πρωτιάς με βασικό αντίπαλο τη συγκάτοικό του στην κορυφή ΤΣΣΚΑ Μόσχας (αγωνίζεται σήμερα με την Αρμάνι Μιλάνο). Η τέταρτη περίοδος ήταν η καλύτερη του Ολυμπιακού στο χτεσινό παιχνίδι αφού ανέβασε κατακόρυφα την απόδοσή του, διόρθωσε τις ατέλειες και τα λάθη στην άμυνα και με μπροστάρη τον Σπανούλη στην επίθεση έβαλε τις βάσεις για τη νίκη. Μέχρι τότε η ελληνική ομάδα είχε εγκλωβιστεί στο ρυθμό των γηπεδούχων, που χάρη στη δεινότητά της στο σκοράρισμα (βασικό όπλο της Νινζί φέτος) κατάφεραν να προπορεύονται στο σκορ και έφθασαν να προηγούνται και με 8 π. στις αρχές της τρίτης περιόδου (51-43, 23'), με τον Πρίντεζη να είναι αυτός που κρατούσε τους φιλοξενούμενους στον αγώνα.

Ωστόσο, η μεταφορά του παιχνιδιού εντός της ρακέτας από τον Ολυμπιακό μετά το 30', όπου κυριάρχησαν οι Πέτγουεϊ, Χάντερ και η ευστοχία από την περιφέρεια χάρη στο... ξύπνημα του Σπανούλη αλλά και οι ενέργειες των Λοτζέσκι, Σλούκα άλλαξαν τα δεδομένα στην τελευταία περίοδο. Οι Πειραιώτες πέρασαν μπροστά στο σκορ 78-79, 5 λεπτά πριν το τέλος χωρίς να ξαναχάσουν το προβάδισμα μέχρι το φινάλε παρά τις προσπάθειες των γηπεδούχων.

Για το βήμα πρόκρισης ο ΠΑΟ

Με στόχο να μη... βάλει μπελάδες στο κεφάλι του και να κάνει σημαντικό βήμα για την εξασφάλιση της πρόκρισης, παραμένοντας εντός της πρώτης τριάδας της βαθμολογίας, ο Παναθηναϊκός υποδέχεται σήμερα στο ΟΑΚΑ τον Ερυθρό Αστέρα (21.45 ΝΕΡΙΤ) για την 7η αγωνιστική του ομίλου. Κόντρα στον ουραγό και θεωρητικά πιο αδύναμο κρίκο του ομίλου (1 νίκη - 5 ήττες μέχρι τώρα), οι «πράσινοι» δεν έχουν περιθώρια απωλειών αφού σε ένα τέτοιο ενδεχόμενο θα μπλέξουν για τα καλά. Παρά τη μέχρι τώρα πορεία της σερβικής ομάδας ο προπονητής του Παναθηναϊκού, Ντούσκο Ιβάνοβιτς, μιλώντας για το παιχνίδι έκρουσε τον κώδωνα του κινδύνου επισημαίνοντας πως οι αντίπαλοι παραμένουν ένα δυνατό σύνολο που αρέσκεται στους αιφνιδιασμούς και την πίεση στην επίθεση. Οπως είπε ο τεχνικός των «πρασίνων», η καλή άμυνα είναι το πρώτο μέλημα για την ομάδα του σήμερα προκειμένου να μη βρεθεί προ εκπλήξεων.