SUPER LEAGUE
Ντέρμπι... τετράδας στο Αγρίνιο
Σάββατο 14 Φλεβάρη 2015

Eurokinissi

Παναιτωλικός και Αστέρας Τρίπολης κοντράρονται σήμερα με φόντο την 4η θέση της βαθμολογίας
Με τον αγώνα του Αγρινίου ανάμεσα στον Παναιτωλικό και τον Αστέρα Τρίπολης να ξεχωρίζει από τα τρία σημερινά παιχνίδια ανοίγει η αυλαία της 24ης αγωνιστικής στη Super League. Ιδιαίτερο ενδιαφέρον έχει και ο αγώνας στα Γιάννενα μεταξύ ΠΑΣ και Πανιωνίου, με τους δύο αντιπάλους να επιδιώκουν τη νίκη για διαφορετικούς λόγους, ενώ ο Ολυμπιακός έχει τον πρώτο λόγο στο Φάληρο απέναντι στον Εργοτέλη.

Το ντέρμπι για το καλύτερο πλασάρισμα στην πρώτη πεντάδα της βαθμολογίας, που οδηγεί στα πλέι οφ, μεταξύ Παναιτωλικού και Αστέρα Τρίπολης, αναμένεται να είναι καθοριστικό για το σκηνικό στα ψηλά σκαλοπάτια της βαθμολογίας. Οι γηπεδούχοι, που έχουν εντυπωσιάσει το τελευταίο δίμηνο, θέλουν τη νίκη προκειμένου να εδραιωθούν για τα καλά εντός της πεντάδας αφού ο ΠΑΣ τους έχει πλησιάσει στη μια... ανάσα αλλά και να πιάσουν τους αντιπάλους τους στην 4η θέση στοχεύοντας πλέον στο κάτι παραπάνω. Από την άλλη, οι Αρκάδες, που τον τελευταίο μήνα είχαν αρκετά σκαμπανεβάσματα στην απόδοσή τους, επιδιώκουν να κάνουν ένα καθοριστικό βήμα για την κατάληψη τουλάχιστον της τέταρτης θέσης και να αποφύγουν... μπελάδες.

Μερικά χιλιόμετρα μακρύτερα από την πρωτεύουσα της Αιτωλοακαρνανίας, στα Γιάννενα, ο ΠΑΣ φιλοξενεί τον Πανιώνιο, με τους γηπεδούχους, που ήδη μετρούν 8 αγώνες χωρίς ήττα, να βρίσκονται στην πόρτα για είσοδο στις θέσεις των πλέι οφ και να μην έχουν περιθώρια απωλειών. Με νίκη και τυχόν στραβοπάτημα του Παναιτωλικού οι Γιαννιώτες πλέον και τυπικά θέτουν σοβαρή υποψηφιότητα για έξοδο στην Ευρώπη. Εκ διαμέτρου αντίθετες είναι οι επιδιώξεις των φιλοξενουμένων αφού στη μάχη που δίνουν για παραμονή στην κατηγορία δεν έχουν περιθώρια απωλειών πλέον.

Στο «Γ. Καραϊσκάκης» ο Ολυμπιακός με την επιστροφή των περισσότερων βασικών που δεν αγωνίστηκαν στον αγώνα Κυπέλλου, θέλει να διασκεδάσει τις εντυπώσεις από τη μέτρια εμφάνιση κόντρα στην Ενωση αλλά να τεστάρει και τις δυνάμεις του ενόψει των υποχρεώσεων για το Γιουρόπα Λιγκ. Από την άλλη ο Εργοτέλης, με νέο τεχνικό τον Γιάννη Μαντζουράκη, ανεβαίνει στο Φάληρο θέλοντας να κάνει τη νέα αρχή βλέποντας πιο αισιόδοξα το μέλλον του στην κατηγορία.

ΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ - TV

ΣΗΜΕΡΑ: Παναιτωλικός - Αστέρας Τρίπολης (15.00 ΝS3), ΠΑΣ Γιάννινα - Πανιώνιος (17.15 ΝS1), Ολυμπιακός - Εργοτέλης (19.30 ΝS1).