Συναυλία για τους πρόσφυγες
Παρασκευή 15 Ιούνη 2001

Η «Ossipon Russian Orchestra», με τον Γ. Νταλάρα
Μια βραδιά αφιερωμένη στους ξεριζωμένους, στους ανθρώπους που κυνηγημένοι απ' τις εστίες τους αναζητούν στον τόπο μας το όνειρο μιας καλύτερης ζωής, είναι η συναυλία που θα δοθεί το Σάββατο, 23 Ιούνη, στο Αρχαίο Στάδιο των Δελφών.

«Οι πρόσφυγες χρειάζονται την υποστήριξή μας», είναι το κυρίαρχο σύνθημα αυτής της συναυλίας, η οποία εντάσσεται στο πρόγραμμα εκδηλώσεων της 1ης Διεθνούς Ημέρας Προσφύγων (γιορτάζεται στις 20 Ιούνη) και της συμπλήρωσης 50 χρόνων από την ίδρυση της Υπατης Αρμοστείας του ΟΗΕ για τους Πρόσφυγες. Ο Γιώργος Νταλάρας, η Αμερικανίδα Ζόσελιν Σμιθ και η ορχήστρα «OSSIPON RUSSIAN ORCHESTRA» θα ερμηνεύσουν επιλεγμένα έργα Ελλήνων συνθετών και μπαλάντες της Μεσογείου, προς τιμήν του Μίκη Θεοδωράκη.

Ο μεγάλος συνθέτης θα τιμηθεί εκείνη τη βραδιά, επίσημα, με το ειδικό βραβείο της Υπατης Αρμοστείας, ως ένας από τους επιφανέστερους «πρόσφυγες», διεθνώς, αλλά και για τη συνεισφορά του στην προστασία των προσφύγων.

«Ο Μ. Θεοδωράκης μέσα από το έργο και το καλλιτεχνικό του ταλέντο απέδειξε ότι οι πρόσφυγες δεν αποτελούν βάρος για κανέναν, πολύ περισσότερο δε για τις χώρες, οι οποίες τους φιλοξενούν», τόνισε χτες η Φλορ Ροντζάς, αντιπρόσωπος της Υπατης Αρμοστείας στην Ελλάδα. Η συναυλία θα ξεκινήσει στις 9 μ.μ., ενώ εισιτήρια (5.000 δραχμές) προπωλούνται στο Φεστιβάλ Αθηνών και στο Δήμο Δελφών.