ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΣΠΟΥΔΑΣΤΩΝ ΣΧΟΛΩΝ ΧΟΡΟΥ - ΘΕΑΤΡΟΥ - ΚΙΝΗΜΑΤΟΓΡΑΦΟΥ
Δυναμώνεις το Σύλλογο! Δυναμώνεις ο ίδιος...

Στις 7 και 8 Μάρτη οι εκλογές

Πέμπτη 5 Μάρτη 2015

Στις 7 και 8 Μάρτη θα πραγματοποιηθούν οι εκλογές του Συλλόγου Σπουδαστών Σχολών Χορού - Θεάτρου - Κινηματογράφου στα γραφεία του, που στεγάζονται στη Λαϊκή Επιτροπή Πετραλώνων (Τριών Ιεραρχών 85).

Οπως μας είπε η Αλεξάνδρα Χριστοδουλέα, πρόεδρος του ΔΣ, «στη διάρκεια της τελευταίας χρονιάς ο Σύλλογος με δυναμικό τρόπο διεκδίκησε καλύτερους όρους σπουδών για τους σπουδαστές των καλλιτεχνικών σχολών (μείωση διδάκτρων, κατάργηση εγγραφής, πάσο, υλικοτεχνικές υποδομές, κ.τ.λ.). Προσπάθησε αρκετές φορές να ενώσει τη φωνή του με άλλους σπουδαστές. Σημαντική πρωτοβουλία ήταν και η διοργάνωση του 2ου Φεστιβάλ του Συλλόγου, που αγκαλιάστηκε από πολλούς σπουδαστές και αρκετοί μάλιστα παρουσίασαν δημιουργίες τους. Σε τέτοιο δρόμο οφείλει να συνεχίσει. Πρόκειται, όμως, για έναν αχανή χώρο με πάνω από 22 καλλιτεχνικές σχολές, με περισσότερους από 800 εισακτέους το χρόνο. Είναι επιτακτική ανάγκη οι σπουδαστές να συσπειρωθούν και να μαζικοποιήσουν το Σύλλογο, να παλέψουν συλλογικά από τις γραμμές του για καλύτερες συνθήκες σπουδών αλλά και καλύτερους όρους ζωής μέσα και έξω από τις σχολές».

Στην εκλογική διακήρυξη του Συλλόγου, που διακινείται πλατιά στις σχολές, ανάμεσα στα άλλα σημειώνονται τα εξής:

«Η πολιτική των κυβερνήσεων του κεφαλαίου δεν αφήνει ανέγγιχτη την εκπαίδευση στις καλλιτεχνικές σχολές. Η κρατική μέριμνα είναι σχεδόν ανύπαρκτη. Αρκετοί είναι αυτοί που εγκαταλείπουν χωρίς να ολοκληρώσουν τις σπουδές γιατί δεν μπορούν να αντεπεξέλθουν. Εκτός των υπέρογκων ποσών για δίδακτρα, οι σπουδαστές καλούνται να πληρώνουν τη μεταφορά τους (δεν δικαιούμαστε πάσο), τα αναλώσιμα, τα έξοδα παράστασης, κ.ά. Ενώ και οι υλικοτεχνικές υποδομές των σχολών τις περισσότερες φορές δεν καλύπτουν τις ανάγκες των μαθημάτων (μικρές αίθουσες, ανυπαρξία βιβλιοθηκών, θεατρικής σκηνής, αποδυτηρίων κ.ά.).

Μέσα από το Σύλλογο Σπουδαστών Σχολών Χορού - Θεάτρου - Κινηματογράφου συζητάμε, οργανώνουμε την πάλη μας, δημιουργούμε απέναντι σε όσα μας βάζουν φρένο στις σπουδές και στη ζωή μας, βάζοντας μπροστά τις δικές μας, πραγματικές ανάγκες».

Ο Σύλλογος παλεύει για δημόσιες, δωρεάν και υψηλού επιπέδου καλλιτεχνικές σχολές με κατάργηση παράλληλα της ιδιωτικής καλλιτεχνικής εκπαίδευσης όλων των βαθμίδων. Στη βάση αυτή απαιτεί:

Σ' αυτή την κατεύθυνση διεκδικεί: