ΠΟΛΟ
Θετική πρεμιέρα
Σάββατο 16 Ιούνη 2001

Sportidea

Επιτυχημένο ήταν το ντεμπούτο της Εθνικής μας στο Πανευρωπαϊκό Πρωτάθλημα
Επιτυχημένη ήταν η πρεμιέρα της Εθνικής ομάδας των ανδρών στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Υδατοσφαίρισης, που διεξάγεται στη Βουδαπέστη. Το αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα, που συμμετέχει στο Β΄ όμιλο, επικράτησε της Γερμανίας με 7-4 και έκανε το πρώτο βήμα για την πρόκρισή του στην οκτάδα της διοργάνωσης. Οι παίκτες της Εθνικής όταν κατάφεραν να ξεπεράσουν το άγχος τα πράγματα έγιναν πιο εύκολα γι' αυτούς. Ετσι πήραν μια σπουδαία νίκη που θα τους ανεβάσει την ψυχολογία ενόψει και της δύσκολης συνέχειας. Η Εθνική μας έδειξε μουδιασμένη στο ξεκίνημα του αγώνα. Είχε πρόβλημα στην επίθεση, καθώς δεν μπορούσε να βρει το δρόμο προς τα δίχτυα. Στη δεύτερη περίοδο όμως τα πράγματα άλλαξαν αφού οι διεθνείς μας πήραν «φόρα». Προηγήθηκαν ακόμη και 4-1 με τη λήξη του δεύτερου επτάλεπτου, ανοίγοντας ουσιαστικά το δρόμο προς τη νίκη. Πάντως, κάποια χαλάρωση των παικτών του Κούλη Ιωσηφίδη έδωσε το δικαίωμα στους Γερμανούς να πλησιάσουν στην τρίτη περίοδο, όταν μείωσαν σε 4-3. Ομως, η απόδοση του Θοδωρή Χατζηθεοδώρου, που ήταν ο κορυφαίος του χτεσινού αγώνα, οδήγησε στην πολύτιμη νίκη. Τα επτάλεπτα: 0-0, 4-1, 1-2, 2-1. ΕΛΛΑΔΑ: Χατζηθεοδώρου 3, Καλακόνας 2, Σχίζας 1, Θωμάκος 1. ΓΕΡΜΑΝΙΑ: Βάισινγκερ, Πόλιτζε, Πόλμαν, Ντίερολφ.

Ο ομοσπονδιακός τεχνικός, Κούλης Ιωσηφίδης, επισήμανε τη νευρικότητα της Εθνικής στο ξεκίνημα αλλά έδωσε τα εύσημα για την άμυνα των Ελλήνων παικτών. «Οπως συνηθίζεται στην αρχή κάθε διοργάνωσης, η ομάδα ήταν νευρική. Ημασταν χαλαροί μέχρι το τέλος του δεύτερου επτάλεπτου. Στη συνέχεια όμως είχαμε τον απόλυτο έλεγχο του παιχνιδιού. Θεωρώ ότι το παιχνίδι το κέρδισε η πολύ καλή μας άμυνα». Κολακευτικός για την Ελλάδα ήταν στα σχόλιά του και ο τεχνικός της Γερμανίας, Χάγκεν Σταμ, που είπε: «Δεν είμαι απογοητευμένος από την έκταση του σκορ, επειδή οι Ελληνες είναι τέταρτοι στην Ευρώπη. Παρ' όλα αυτά, αν είχαμε εκμεταλλευτεί κάποιες ευκαιρίες που μας παρουσιάστηκαν, θα είχαμε κερδίσει το παιχνίδι».

Στον άλλο αγώνα του ομίλου της Εθνικής μας, η σημερινή αντίπαλος της χώρας μας, η Ρωσία (18.00, ΕΤ-1), συνέτριψε με 13-4 τη Γαλλία. Αύριο η Εθνική μας αντιμετωπίζει τη Σλοβακία (14.45, ΕΤ-1), ενώ τη Δευτέρα κοντράρεται με την Κροατία (20.30. ΕΤ-1).

Στη μάχη του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος μπαίνουν σήμερα και οι γυναίκες, με την Εθνική μας να αντιμετωπίζει τη Ρωσία (16.00, ΕΤ-1).