ΔΥΤΙΚΗ ΑΘΗΝΑ, ΜΕΝΙΔΙ, ΦΥΛΗ
Εντείνονται οι προετοιμασίες ενόψει του συλλαλητηρίου για την Υγεία
Παρασκευή 13 Μάρτη 2015

Εντατικά προετοιμάζουν οι Λαϊκές Επιτροπές της Δυτικής Αθήνας, του Μενιδίου και της Φυλής, σωματεία και φορείς από την περιοχή το συλλαλητήριο που θα γίνει το Σάββατο 21 Μάρτη στο Περιστέρι. Το ραντεβού έχει οριστεί για τις 11 το πρωί στο δημαρχείο Περιστερίου, ενώ καθημερινές είναι οι εξορμήσεις, οι πικετοφορίες, οι κινητοποιήσεις και οι παραστάσεις διαμαρτυρίας, η ενημέρωση των κατοίκων της περιοχής, με κεντρικό αίτημα την αποκλειστικά δημόσια και δωρεάν υψηλού επιπέδου Υγεία για όλο το λαό.

Με εξόρμηση της Λαϊκής Επιτροπής Περιστερίου στο ΙΚΑ της περιοχής, αναδείχθηκε η απαξίωση στην οποία έχει περιέλθει η πρωτοβάθμια φροντίδα Υγείας. Από τα τρία ΙΚΑ στο Περιστέρι, έχει μείνει μόνο το ένα, με αποτέλεσμα την ταλαιπωρία για ασθενείς, συνταξιούχους, ακόμα και για τις πιο απλές διαδικασίες: ανανεώσεις βιβλιαρίων, συνταγές φαρμάκων, εξετάσεις, διαγνώσεις παθήσεων κ.λπ. Τα αποτελέσματα είναι η πολύωρη αναμονή, η υπερφόρτωση των εξωτερικών ιατρείων στα νοσοκομεία που εξυπηρετούν την περιοχή, η συνολική υποβάθμιση του συστήματος Υγείας. «Χρυσές δουλειές κάνει το ιδιωτικό κέντρο που είναι στη γειτονιά», αναφέρει χαρακτηριστικά ένας συνταξιούχος που περιμένει στην ουρά, εννοώντας ιδιωτικό διαγνωστικό κέντρο, στοιχείο που αναδεικνύει και τη στόχευση της διαρκούς υποβάθμισης της δημόσιας, δωρεάν παροχής Υγείας.


Οι διεκδικήσεις των φορέων είναι:

-- Οι παρεμβάσεις συνεχίζονται με πικετοφορίες στις γειτονιές: Μετά τη χτεσινή στην Ανθούπολη Περιστερίου, σήμερα στο Κέντρο Περιστερίου και στο Ιλιον. Στις 14/3, στη Νέα Ζωή Περιστερίου, στους Αγ. Αναργύρους και στην Πετρούπολη. Στις 16/3, στο Χαϊδάρι. Στις 20/3, στο Αιγάλεω.

-- Τη Δευτέρα 16 Μάρτη, στις 12.30 μ.μ. είναι προγραμματισμένη συνάντηση εκπροσώπων των φορέων με την αντιπεριφέρεια Δυτικής Αθήνας για να εκθέσουν στην περιφερειακή αρχή τα προβλήματα και τις διεκδικήσεις.

-- Την Τρίτη 17 Μάρτη προγραμματίζεται κινητοποίηση στην πολυκλινική του Ολυμπιακού Χωριού.