Στις 18 Μάη ξεκινούν οι πανελλαδικές
Τετάρτη 18 Μάρτη 2015

Eurokinissi

Τη Δευτέρα 18 Μάη ξεκινούν οι πανελλαδικές εξετάσεις για εισαγωγή στην ανώτατη εκπαίδευση για τους τελειόφοιτους των Γενικών Λυκείων και των ΕΠΑΛ (ομάδα Β'). Τα μαθήματα λήγουν στις 13 Μάη. Οι πανελλαδικές εξετάσεις των υποψηφίων των ημερήσιων και εσπερινών Επαγγελματικών Λυκείων (ΕΠΑΛ - ΟΜΑΔΑ Α') θα αρχίσουν την Τρίτη 19 Μάη, η Υγειονομική Εξέταση και Πρακτική Δοκιμασία των υποψηφίων για εισαγωγή στα ΤΕΦΑΑ θα γίνει από 15 έως και 26 Ιούνη και οι εξετάσεις στα ειδικά μαθήματα θα ξεκινήσουν την Τετάρτη 17 Ιούνη.

Οπως ανακοινώθηκε από το υπουργείο Παιδείας, οι απολυτήριες εξετάσεις για τα μαθήματα που εξετάζονται σε επίπεδο σχολικής μονάδας θα ξεκινήσουν την Τετάρτη 3 Ιούνη με βάση το πρόγραμμα που καταρτίζει το κάθε λύκειο χωριστά. Οι απολυτήριες και πτυχιακές εξετάσεις ημερήσιων και εσπερινών ΕΠΑΛ θα ξεκινήσουν την Τετάρτη 10 Ιούνη.

Το πρόγραμμα των πανελλαδικών εξετάσεων ημερήσιων και εσπερινών Γενικών Λυκείων και ΕΠΑΛ (ομάδα Β') έχει ως εξής:

Δευτέρα 18 Μάη: Νεοελληνική Γλώσσα Γενικής Παιδείας.

Τετάρτη 20 Μάη: Βιολογία, Φυσική, Μαθηματικά και Στοιχεία Στατιστικής και Ιστορία, όλα Γενικής Παιδείας.

Παρασκευή 22 Μάη: Νεοελληνική Λογοτεχνία θεωρητικής κατεύθυνσης, Βιολογία θετικής κατεύθυνσης, Χημεία - Βιοχημεία τεχνολογικής κατεύθυνσης και Αρχές Οργάνωσης και Διοίκησης Επιχειρήσεων τεχνολογικής κατεύθυνσης.

Δευτέρα 25 Μάη: Αρχαία Ελληνικά θεωρητικής κατεύθυνσης και Μαθηματικά θετικής και τεχνολογικής κατεύθυνσης.

Τετάρτη 27 Μάη: Λατινικά θεωρητικής κατεύθυνσης, Χημεία θετικής κατεύθυνσης, Ηλεκτρολογία τεχνολογικής κατεύθυνσης και Ανάπτυξη Εφαρμογών σε Προγραμματιστικό Περιβάλλον τεχνολογικής κατεύθυνσης.

Παρασκευή 29 Μάη: Ιστορία θεωρητικής κατεύθυνσης και Φυσική θετικής και τεχνολογικής κατεύθυνσης.

Τρίτη 2 Ιούνη: Αρχές Οικονομικής θεωρίας, μάθημα επιλογής όλων των κατευθύνσεων.

Η υποβολή των μηχανογραφικών δελτίων θα γίνει και φέτος ηλεκτρονικά, μέσω διαδικτύου, από τα μέσα Ιούνη έως τις αρχές Ιούλη. Το έντυπο μηχανογραφικό δελτίο θα ανακοινωθεί τον Απρίλη.