ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΤΟΥ ΠΑΜΕ ΣΤΟ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ
Κάλεσμα συμμετοχής στη σημερινή απεργία των συμβασιούχων
Παρασκευή 20 Μάρτη 2015

Phasma

Η Επιτροπή του ΠΑΜΕ στο ΥΠΠΟ, με ανακοίνωσή της, καλεί όλους τους συμβασιούχους εργαζόμενους σε μαζική και μαχητική συμμετοχή στη σημερινή απεργία ενάντια στην απλήρωτη εργασία.

Στην ανακοίνωση, μεταξύ άλλων, σημειώνουν:

«Η ζωή απέδειξε αυτό που φωνάζουμε εδώ και καιρό, ότι δηλαδή τα προβλήματα δεν λύνονται με δημόσιες σχέσεις, με συναντήσεις με υπουργούς, γραμματείς και φαρισαίους, με παραγοντιλίκι και επίδειξη εργατοπατερισμού, αλλά με την πάλη των εργαζομένων.

Οι πλειοψηφίες στα περισσότερα σωματεία του ΥΠΠΟ φάνηκαν κατώτερες των περιστάσεων. Ακόμα και την απεργία που οι ίδιοι προκήρυξαν, κάτω από την πίεση της αγανάκτησης των εργαζομένων και των οξυμένων προβλημάτων, την σαμποτάρουν αφού δεν παίρνουν κανένα μέτρο για να έχει επιτυχία.

Δεν προχώρησαν έγκαιρα σε Γενικές Συνελεύσεις. Πηγαίνουν κόντρα στις ανάγκες και τις διαθέσεις των εργαζομένων. Καλλιεργούν την αναμονή, τη μοιρολατρία και τη λογική της ανάθεσης.

Καμία ανοχή, καμία υπομονή. Πληρωμή εδώ και τώρα. Οργανωνόμαστε, παλεύουμε, διεκδικούμε!».

Πέρα από το οξυμένο πρόβλημα της απλήρωτης εργασίας, που απαιτούν άμεση καταβολή των δεδουλευμένων και σταθερή πληρωμή στις 3 πρώτες μέρες κάθε μήνα. Ζητούν ακόμα:

Και καταλήγουν «Προσπερνάμε τον εργοδοτικό - κυβερνητικό συνδικαλισμό, παλιό και νεόκοπο "αριστερό" ή "ανεξάρτητο". Απαιτούμε την ανάκτηση των απωλειών μας από την κρίση και μόνιμη λύση στο πρόβλημα με προσλήψεις και μαζική στελέχωση όλων των υπηρεσιών, με μόνιμη και σταθερή δουλειά για όλους».

Τέλος, η Επιτροπή του ΠΑΜΕ στο ΥΠΠΟ καλεί όλους τους εργαζόμενους να διαδηλώσουν δυναμικά έξω από το Αρχαιολογικό Μουσείο Ηρακλείου στις 11 π.μ.