Τα επεμβατικά...
Τρίτη 19 Ιούνη 2001

Γρηγοριάδης Κώστας

ΕΤΟΙΜΟΣ δήλωσε ο Ακης Τσοχατζόπουλος για αποστολή ελληνικών στρατευμάτων στα Σκόπια. Ετοιμο δηλώνει και το ΝΑΤΟ να πάρει την απόφαση κι όλοι θέλουν να επέμβουν, προκειμένου να στηρίξουν το σχέδιο μεταρρυθμίσεων, που όμως δεν έχουν αποφασίσει τα πολιτικά κόμματα στην ΠΓΔΜ!

Εκτος πια, αν η προοπτική της στρατιωτικής παρουσίας είναι αυτή που θα οδηγήσει στο όποιο σχέδιο, για να μην πούμε ότι θα το διαμορφώσει κιόλας αναλόγως!

Ο Ακης, πάντως - θα τον είδατε - δήλωσε με τη μεγαλύτερη απλότητα που μπορεί να φανταστεί κανείς, ότι «εμείς είμαστε έτοιμοι». Απλώς ενημέρωσε, λέει, για τις λεπτομέρειες της αποστολής τον πρωθυπουργό στη συνάντηση που είχαν χτες. Είναι να μην «πάρουν το κολάι» δηλαδή!

Εκανε και ο Μπους σχετικές δηλώσεις χτες. Στόχος των Αμερικανών, είπε, είναι η σταθερότητα στην περιοχή. Εδώ θα είστε και θα είμαστε και θα τη διαπιστώσουμε τη σταθερότητα που θα επιτευχθεί.

ΕΧΕΙ ΔΙΚΙΟ ο Γιάννος Παπαντωνίου, που ζήτησε την υιοθέτηση του «πρότυπου Μπλερ» για την οικονομική ανάπτυξη της Ελλάδας! Πρέπει να εκσυγχρονιστούμε λίγο και να πάμε μπροστά, μια και τόσο καιρό ακολουθούμε το «πρότυπο Θάτσερ». Ας μην ακολουθούμε πια με καθυστέρηση...

ΞΕΠΕΡΑΣΑΝ, λέγεται, τις προσδοκίες του υπουργού Υγείας Αλέκου Παπαδόπουλου οι αιτήσεις για τις θέσεις «μάνατζερ» των νοσοκομείων και είναι περιχαρής. Με τη διαφορά όμως ότι αυτοί που συνωστίζονται στις ουρές και στα ράτζα στα νοσοκομεία δεν πήγαν εκεί για οικονομικές συμβουλές. Γιατρούς θέλουν! Αλλιώς θα πηγαίνανε σε καμιά τράπεζα.

Αλλα έτσι όπως την αντιλαμβάνονται τη λειτουργία της Υγείας οι κυβερνώντες, πιο εύκολα στα νοσοκομεία θα μπορεί κανείς να πραγματοποιήσει σεμινάρια περικοπών κονδυλίων, παρά αξονική τομογραφία!



Παπαγεωργίου Βασίλης