ΑΡΗΣ
Δεύτερη χρονιά... φαγούρας
Κυριακή 24 Ιούνη 2001

Sportidea

Ο Ιλια Ιβιτς παρέμεινε στο έμψυχο υλικό του Αρη
Για δεύτερη στη σειρά χρονιά, η φετινή προστέθηκε στην αλυσίδα των θεωρητικά αποτυχημένων σεζόν για τον Αρη, αν κανείς θεωρήσει πως η ιστορική ομάδα της Θεσσαλονίκης είχε βάλει μόνη της ψηλά τoν πήχη των αξιώσεών της. Ηταν μια σεζόν που ξεκίνησε ως συνήθως με τις καλύτερες προδιαγραφές αγωνιστικά και τις θετικότερες προϋποθέσεις οργανωτικά, αλλά κατέληξε με πλήθος παραπόνων που έφταναν ως και τις αποδοκιμασίες.

Στις γειτονιές του Χαριλάου στη Θεσσαλονίκη πολλά παράπονα εκφράστηκαν προς το πρόσωπο του μεγαλομετόχου κ. Κοντομηνά, γιατί μολονότι με την παρουσία του εγγυήθηκε την οικονομική σταθερότητα της ομάδας, αποδείχτηκε πως αυτό δεν αρκούσε αφού ήταν απαραίτητο - για τους φιλάθλους - να υπάρχει και ενεργός συμμετοχή του μεγαλοεπιχειρηματία, στα εσωτερικά θέματα της ομάδας, κάτι που δεν ήταν δυνατό και εφικτό για τον κ. Κοντομηνά.

Νεαρός οπαδός του Αρη, ενοχλημένος από τις διαρκείς επευφημίες και πανηγύρια των συναδέλφων του του ΠΑΟΚ στην πόλη, μετά την κατάκτηση του κυπέλλου από τον «αιώνιο εχθρό», έλεγε με περίσκεψη: «Καλύτερα να είχαμε κι εμείς έναν Μπατατούδη πρόεδρο, που να χρωστά σ' όλους τους παίκτες, αλλά να παίρναμε κι εμείς ένα κύπελλο παρά που έχουμε τον βαθύπλουτο Κοντομηνά, που τους έχει πληρωμένους στην ώρα τους όλους τους παίκτες και τους έχει καταντήσει σαν "δημοσίους υπαλλήλους" χωρίς φιλοδοξίες και προοπτικές».

Η ώρα των αποφάσεων

Η ώρα των αποφάσεων όμως έφτασε για τον Αρη και τον Κοντομηνά. Αν στην καινούρια χρονιά ο σύλλογος των «κιτρίνων» της Θεσσαλονίκης δεν υλοποιήσει το όραμα της Ευρώπης, τότε θα αποδειχτεί πως ο πάλαι ποτέ Αρης έχει περιέλθει σε μια χαμηλή αγωνιστική κλίμακα, έστω και αν οι φιλοδοξίες των ανθρώπων του παραμένουν υψηλές και αυξανόμενες.

Παρ'όλα αυτά ο κ. Κοντομηνάς φροντίζει να εγγυάται οικονομικά την επένδυση στην ΠΑΕ Αρης, και για το λόγο αυτό ανανέωσε το συμβόλαιο του Ιλια Ιβιτς, τον οποίο θέλει οπωσδήποτε στην ομάδα. Μέλημά του ακόμα να διατηρήσει στην ομάδα τον Μαροκινό Ελ Καρκουρί, που στο μικρό διάστημα τηςσυμμετοχής του έδειξε πλούσια αγωνιστικά χαρίσματα.

Η περυσινή χρονιά με τον Μπάμπη Τεννέ ήταν μια περίοδος πειραματισμών, δοκιμών και διαρκών αγωνιστικών σκαμπανεβασμάτων. Η καινούρια αναμένεται καλύτερη. Πόσο όμως με βάση ένα σκηνικό που ακόμα δεν ξεκαθάρισε τους στόχους και τις φιλοδοξίες της ομάδας;