Παρέμβαση αλληλεγγύης έξω από τα «Mc Donald's»
Πέμπτη 16 Απρίλη 2015

Από τη χτεσινή κινητοποίηση
Κινητοποίηση στο κατάστημα της πολυεθνικής «Mc Donald's» στο Σύνταγμα διοργάνωσαν χτες το πρωί η Γραμματεία Επισιτισμού - Τουρισμού του ΠΑΜΕ και το Συνδικάτο Επισιτισμού - Τουρισμού - Ξενοδοχείων Αττικής.

Η κινητοποίηση έγινε για να εκφραστεί η αλληλεγγύη στην απεργία που κάνουν οι Αμερικανοί εργαζόμενοι στα καταστήματα fast - food, στο Εμπόριο και τις Υπηρεσίες, με αίτημα την κατοχύρωση κατώτατου βασικού μισθού και αξιοπρεπείς αμοιβές. Ειδικότερα οι εργαζόμενοι στα καταστήματα της πολυεθνικής «Mc Donald's» διεκδικούν αύξηση του ωρομισθίου και κατοχύρωσή του σε εθνικό επίπεδο, βελτίωση των συνθηκών εργασίας και κατοχύρωση συνδικαλιστικών ελευθεριών.

Οι συγκεντρωμένοι άπλωσαν το πανό τους δίπλα από την είσοδο του καταστήματος, φώναξαν συνθήματα και μοίρασαν την κοινή ανακοίνωση της Γραμματείας Επισιτισμού - Τουρισμού του ΠΑΜΕ και του Συνδικάτου Επισιτισμού - Τουρισμού - Ξενοδοχείων Αττικής. Σε αυτήν αναφέρεται μεταξύ άλλων:

«Κάθε χώρα στον καπιταλισμό έχει δυο πρόσωπα. Το ένα του πλούτου και της χλιδής, μια χούφτα ανθρώπων που ζει εκμεταλλευόμενη τη δουλειά της πλειοψηφίας. Από την άλλη, η συντριπτική πλειοψηφία των εργαζομένων σε κάθε χώρα προσπαθεί να τα βγάλει πέρα με μισθούς πείνας. Στέλνουμε μήνυμα αλληλεγγύης στους εργαζόμενους που σήμερα κινητοποιούνται στις ΗΠΑ για την κατοχύρωση βασικών εργασιακών δικαιωμάτων τους».