Με απεργία την Παρασκευή τιμάμε την 1η του Μάη

Με εκδηλώσεις και παρεμβάσεις σε όλη τη χώρα, οι δυνάμεις του ΠΑΜΕ ετοιμάζουν τον ταξικό γιορτασμό της Πρωτομαγιάς

Κυριακή 26 Απρίλη 2015

Λιγότερο από μια βδομάδα έμεινε μέχρι την Πρωτομαγιά και τα ταξικά συνδικάτα σε όλη τη χώρα εντείνουν τις προσπάθειες για την επιτυχία της απεργίας και των απεργιακών συγκεντρώσεων του ΠΑΜΕ. Κεντρικό σύνθημα του φετινού γιορτασμού είναι «Αγώνας, ρήξη, ανατροπή - Ο δικός μας δρόμος, χωρίς φτώχεια, ανεργία, μνημόνια!».

Στην Αθήνα, η απεργιακή συγκέντρωση θα γίνει στις 10 π.μ. στο Σύνταγμα. Στη Θεσσαλονίκη την ίδια ώρα στο Αγαλμα Βενιζέλου και στον Πειραιά στις 10 π.μ. στην πλατεία Καραϊσκάκη. Στην προετοιμασία της απεργίας και στην ανάδειξη του πραγματικού περιεχόμενου της Πρωτομαγιάς συμβάλλουν οι δεκάδες εκδηλώσεις που διοργανώνουν Ομοσπονδίες, Εργατικά Κέντρα και Σωματεία σε κάθε κλάδο και πόλη.

Ξεχωριστή σημασία έχουν οι στάσεις εργασίας που κηρύσσουν ταξικές συνδικαλιστικές οργανώσεις για να τιμήσουν την 1η του Μάη στους χώρους δουλειάς. Στάση εργασίας έχει προκηρύξει το Συνδικάτο Οικοδόμων Αθήνας για τους εργαζόμενους στο εργοτάξιο του Πολιτιστικού Κέντρου «Σταύρος Νιάρχος» στο Φάληρο, την Πέμπτη 30 Απρίλη, από τις 7 π.μ. έως τις 9 π.μ.

Την Πέμπτη, επίσης, το Σωματείο Εργατοτεχνιτών και Υπαλλήλων Εργαζομένων στην κατασκευή του Μετρό και το Συνδικάτο Οικοδόμων έχουν αποφασίσει να προχωρήσουν σε στάση εργασίας, από τις 10 π.μ. έως τις 12 μ., προκειμένου να τιμήσουν την Εργατική Πρωτομαγιά στο χώρο της κατασκευής της γραμμής Χαϊδάρι - Πειραιάς. Στάση εργασίας για την ερχόμενη βδομάδα έχουν κηρύξει επίσης τα Εργατικά Κέντρα Λάρισας, Αγρινίου και Λαυρίου.

Το πρόγραμμα αύριο και μεθαύριο

Για σήμερα, Κυριακή, και αύριο, Δευτέρα, προγραμματίζονται ανάμεσα σε άλλες οι εξής εκδηλώσεις - δραστηριότητες:

Σήμερα, Κυριακή

Αύριο, Δευτέρα