Συνεχίζουμε τη μάχη με το «ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗ»

Σήμερα κρατάτε στα χέρια σας το 8.000ό φύλλο συνεχούς έκδοσης του «Ρ», μετά τη μεταπολίτευση

Παρασκευή 22 Ιούνη 2001

Σήμερα ο «Ριζοσπάστης» κλείνει 8.000 φύλλα από τη νόμιμη επανέκδοσή του στις 25 του Σεπτέμβρη 1974. Ασφαλώς είναι ένας σταθμός για την εφημερίδα μας που δεν μπορεί παρά να μας κάνει περήφανους, όλους τους κομμουνιστές, τους φίλους του ΚΚΕ, όλους τους αναγνώστες, όλους που στηρίζουμε και πασχίζουμε για να βρίσκεται όλα αυτά τα χρόνια στα περίπτερα και στα χέρια των αναγνωστών του ο «Ριζοσπάστης». Οργανο της ΚΕ του ΚΚΕ ο «Ριζοσπάστης», δίνει όλη αυτή την περίοδο, μετά τη μεταπολίτευση - όπως και πριν - τη μάχη της ενημέρωσης των εργαζομένων από τη σκοπιά των λαϊκών συμφερόντων, της εργατικής τάξης.

Ολη αυτή η προσπάθεια δεν ήταν στρωμένη με ροδοπέταλα. Ο «Ρ» αντιμετώπισε και δυσκολίες και χρειάστηκε να ξεπεράσει προβλήματα μεγάλα. Τα κατάφερε χάρη στην ολόπλευρη στήριξη του ΚΚΕ, όλων των αναγνωστών του, στις προσπάθειες των εργαζομένων για την έκδοση της εφημερίδας. Σ' όλο αυτό το διάστημα, ως «εμπροσθοφυλακή» του ΚΚΕ, η εφημερίδα μας πρόβαλε τις θέσεις και τις απόψεις των κομμουνιστών, για την αντιμετώπιση των λαϊκών προβλημάτων, για τα δικαιώματα και τις εργατικές κατακτήσεις, για την προώθηση των κοινωνικών και πολιτικών συμφερόντων της εργατικής τάξης και όλου του λαού.

Η βελτίωση της εφημερίδας, της ποιότητας της ενημέρωσης που παρέχει, αλλά και εικαστικά, πιστεύουμε είναι σημαντική όλα αυτά τα χρόνια. Ο στόχος είναι πάντα, ο «Ρ» να είναι πιο πλήρης: Να έχει όλες τις ειδήσεις και τις εξελίξεις και μέσα από τη στρωτή γραφή να γίνεται πιο κατανοητός, πιο ευκολοδιάβαστος. Η προσπάθεια αυτή δεν ολοκληρώνεται ποτέ, πολύ περισσότερο που οι εξελίξεις στον Τύπο είναι και γρήγορες και σημαντικές.

Σήμερα, στη νέα κατάσταση που έχει δημιουργηθεί τα τελευταία χρόνια, μέσα σε νέες πρωτοφανέρωτες συνθήκες, η εφημερίδα μας συνεχίζει να δίνει τη μάχη της ενημέρωσης του λαού, από τη σκοπιά των λαϊκών συμφερόντων, που υποστηρίζει το ΚΚΕ. Αποκαλύπτει τις αντιλαϊκές πολιτικές και τα ιμπεριαλιστικά συμφέροντα και στηρίζει τους αγώνες των εργαζομένων για την υπεράσπιση των κεκτημένων τους, για νέα σύγχρονα δικαιώματα. Δίνει τη μάχη για τη λαϊκή συσπείρωση για να προχωρήσει το Αντιμονοπωλιακό Αντιιμπεριαλιστικό Δημοκρατικό Μέτωπο πάλης του λαού, που θα διεκδικεί και θα επιβάλλει λύσεις φιλολαϊκές στην προοπτική του σοσιαλισμού, ο οποίος είναι τόσο επίκαιρος παρά ποτέ.

Αυτή η προσπάθεια θα γίνεται αποτελεσματικότερη όσο η κυκλοφορία του «Ριζοσπάστη» θα αυξάνεται και θα φθάνει σε κάθε σπίτι, κάθε εργοστάσιο, κάθε εργαζόμενο τελικά. Και είναι αυτό ένα «στοίχημα» που βάζουμε όλοι εμείς οι κομμουνιστές, οι φίλοι και οπαδοί του Κόμματος, οι αναγνώστες μας. Μαζί με τη βελτίωση της ποιότητας και το διάβασμα του «Ρ» καθημερινά, να συμβάλλουμε προσωπικά ο καθένας ώστε ο «Ρ» να φθάνει σε κάθε εργαζόμενο.