SUPER LEAGUE - ΠΛΕΪ ΟΦ
Πρεμιέρα σήμερα σε Τρίπολη, Περιστέρι
Τετάρτη 20 Μάη 2015

Eurokinissi

Στην Τρίπολη κόντρα στον Αστέρα θα δοκιμαστεί σήμερα ο Παναθηναϊκός για την πρεμιέρα των πλέι οφ στη Super League
Με τα δύο φαβορί, Παναθηναϊκό και ΠΑΟΚ, για την κατάκτηση της 1ης θέσης του μίνι πρωταθλήματος, που οδηγεί στα προκριματικά του Τσάμπιονς Λιγκ, να έχουν δύσκολες εκτός έδρας αποστολές, σε Τρίπολη και Περιστέρι, αντίστοιχα, κάνουν πρεμιέρα σήμερα τα φετινά πλέι οφ της Super League. Υπενθυμίζεται ότι στην ειδική βαθμολογία για τη διαδικασία, η οποία προέκυψε από την παρουσία των ομάδων στην κανονική διάρκεια, Παναθηναϊκός και ΠΑΟΚ προπορεύονται με 2 βαθμούς, ακολουθεί ο Αστέρας Τρίπολης με 1 ενώ ο Ατρόμητος δεν έχει βαθμό.

Το πρώτο χρονικά ματς που θα ανοίξει το πρόγραμμα είναι αυτό της Τρίπολης, όπου ο Αστέρας θέλοντας να διατηρήσει το αήττητο στο... σπίτι του θα υποδεχθεί τον Παναθηναϊκό στοχεύοντας στο θετικό αποτέλεσμα που θα τον διατηρήσει εντός του κυνηγιού ακόμα και της πρωτιάς. Ωστόσο, οι... πονοκέφαλοι δεν λείπουν για τον τεχνικό των Αρκάδων, Στάικο Βεργέτη, καθώς όλες τις προηγούμενες μέρες προβλήματα τραυματισμών αντιμετώπισαν οι Ζησόπουλος, Λούι, Τιε Μπι, Μπαντής, Μπαντιμπανγκά, Κοσίτσκι. Στην αντίπερα όχθη, τη νίκη που θα τον φέρει ακόμα πιο κοντά στην κατάκτηση της πρωτιάς επιδιώκει ο Παναθηναϊκός στο πρώτο δύσκολο εμπόδιο της διαδικασίας με το οποίο καλείται να αρχίσει τις υποχρεώσεις του. Στην αποστολή μετέχει τελικά και ο Μπεργκ, που τις προηγούμενες μέρες ταλαιπωρήθηκε από γαστρεντερίτιδα, ωστόσο παραμένει αμφίβολη η συμμετοχή του.

Στο Περιστέρι ο ΠΑΟΚ επιδιώκει να κάνει την καλή αρχή στην τελευταία προσπάθειά του να πάρει την 1η θέση και να κλείσει τη φετινή αγωνιστική σεζόν με τον καλύτερο δυνατό τρόπο μετά την απώλεια του τίτλου. Στα ευχάριστα για τον Δικέφαλο είναι η παρουσία στην αποστολή των Αθανασιάδη, Βίτορ, που ξεπέρασαν τους τραυματισμούς τους, κάτι που δεν ισχύει για τους Παπαδόπουλο, Σαλπιγγίδη. Να εκμεταλλευτεί την έδρα του προκειμένου να καλύψει με το «καλημέρα» το χαμένο έδαφος στη βαθμολογία σε σχέση με τους υπόλοιπους είναι ο στόχος του Ατρομήτου.

Κρίνει τα πλέι οφ ο τελικός Κυπέλλου

Το αποτέλεσμα του ερχόμενου τελικού Κυπέλλου μεταξύ Ολυμπιακού και Ξάνθης θα κρίνει κατά πολύ και τη διαδικασία των πλέι οφ όσον αφορά τα εισιτήρια που οδηγούν σε συμμετοχή στο Γιουρόπα Λιγκ. Οπως επισημοποιήθηκε χτες από την Ποδοσφαιρική Ομοσπονδία, κατάκτηση του νταμπλ από τους «ερυθρόλευκους» στέλνει τη 2η ομάδα των πλέι οφ, που θα πάρει το λεγόμενο καλό εισιτήριο, για το Γιουρόπα Λιγκ απευθείας στους ομίλους της διοργάνωσης. Επίσης, σε αυτή την περίπτωση και ο 4ος των πλέι οφ (5ος του πρωταθλήματος) εξασφαλίζει ευρωπαϊκή συμμετοχή. Αν το Κύπελλο καταλήξει στην Ξάνθη τότε αυτή συμμετέχει στους ομίλους του Γιουρόπα Λιγκ ενώ ο τελευταίος των πλέι οφ δεν βγαίνει στην Ευρώπη.