ΣΥΛΛΑΛΗΤΗΡΙΑ ΣΤΙΣ 11 ΙΟΥΝΗ ΣΕ ΟΛΗ ΤΗ ΧΩΡΑ
Να γίνουν εφαλτήριο για απεργιακή κλιμάκωση

Εντείνονται οι προετοιμασίες για την επιτυχία τους από Ομοσπονδίες, Σωματεία και Εργατικά Κέντρα

Σάββατο 23 Μάη 2015

Από παλιότερη κινητοποίηση στην Αθήνα
Με στόχο να αποτελέσουν τα συλλαλητήρια στις 11 Ιούνη εφαλτήριο για απεργιακή κλιμάκωση το αμέσως επόμενο διάστημα, με αιχμή τις Συλλογικές Συμβάσεις και ενάντια στη νέα αντιλαϊκή συμφωνία που ετοιμάζουν κυβέρνηση και δανειστές, οι ταξικές δυνάμεις εντείνουν την προσπάθεια να πληθύνουν οι αποφάσεις συμμετοχής και να ενισχυθούν τα συλλαλητήρια με πρωτοβουλίες «από τα κάτω».

Στην Αττική, το συλλαλητήριο θα γίνει στην Ομόνοια στις 7.30 το απόγευμα. Η προετοιμασία συνεχίζεται με συνεδριάσεις ΔΣ Ομοσπονδιών, Εργατικών Κέντρων και Σωματείων που συσπειρώνονται στο ΠΑΜΕ, αλλά και με Γενικές Συνελεύσεις που προγραμματίζονται σε μια σειρά χώρους δουλειάς.

Την οργάνωση συλλαλητηρίου στις 11 Ιούνη αποφάσισε το Εργατικό Κέντρο Βορείου Συγκροτήματος Δωδεκανήσου. Στην Κω η κινητοποίηση θα γίνει στις 7.30 μ.μ. στην πλατεία Καζούλη, ενώ στόχος του Εργατικού Κέντρου είναι να γίνουν συλλαλητήρια και στα υπόλοιπα νησιά της ευθύνης του, στην κατεύθυνση της προετοιμασίας για απεργία στο τέλος του Ιούνη.

Στη Γενική Συνέλευση καλεί τους εργαζόμενους η Ενωση Ηλεκτροτεχνιτών Αττικής, στις 3 Ιούνη, στις 6.30 μ.μ., στα γραφεία του σωματείου. Η Γενική Συνέλευση θα έχει θέμα την οργάνωση της δράσης για την υπογραφή Συμβάσεων, τη συμμετοχή των ηλεκτροτεχνιτών στο συλλαλητήριο στις 11 Ιούνη και την προετοιμασία για απεργία.

Σε Γενική Συνέλευση καλεί και το Συνδικάτο Εργατοϋπαλλήλων Κλωστοϋφαντουργίας - Ιματισμού - Δέρματος Αττικής, αύριο, Κυριακή 24 Μάη, στις 11 π.μ., στην αίθουσα της ΟΕΚΙΔΕ.

Επίσης, απόφαση συμμετοχής στα συλλαλητήρια στις 11 Ιούνη και κήρυξη απεργίας με ανοιχτή ημερομηνία έχει ήδη πάρει η Πανελλήνια Ομοσπονδία Εργατοτεχνιτών και Υπαλλήλων Γάλακτος, Τροφίμων και Ποτών. Τη Δευτέρα, στις 3 μ.μ., θα έχει νέα συνάντηση με τον ΣΕΒ στα γραφεία του, όπου θα συζητηθούν οι δύο από τις τέσσερις Συλλογικές Συμβάσεις Εργασίας του κλάδου.

Τέλος, σύσκεψη με θέμα το σχέδιο για την υπογραφή Συλλογικών Συμβάσεων διοργανώνει η Πανελλαδική Ενωση Λιθογράφων τη Δευτέρα 25 Μάη, στις 6.30 μ.μ. στα γραφεία της (Αριστοτέλους 11 - 15, 6ος όροφος).