Με αντιπροσωπεία της ΚΕ του ΚΚ Τουρκίας
Σάββατο 30 Μάη 2015 - Κυριακή 31 Μάη 2015

Οι επαφές της αντιπροσωπείας του ΚΚΕ στο πλαίσιο της επίσκεψής της στην Τουρκία ξεκίνησαν την Τετάρτη το πρωί, με τη συνάντηση που πραγματοποίησε στην Κωνσταντινούπολη με αντιπροσωπεία της ηγεσίας του ΚΚ Τουρκίας, στην οποία συμμετείχαν οι σύντροφοι Κεμάλ Οκουγιάν και Μεχμέτ Κουζουλουγκίλ.

Στο επίκεντρο της συζήτησης βρέθηκαν η ανάγκη εμβάθυνσης της κοινής δράσης και της αλληλεγγύης των Κομμουνιστικών Κομμάτων, καθώς και η πολιτική μάχη που δίνει το ΚΚ Τουρκίας ενόψει των ερχόμενων βουλευτικών εκλογών.

Ο ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ παρέδωσε επίσης προσωπική επιστολή αλληλεγγύης για τα 3 συλληφθέντα μέλη του ΚΚ Τουρκίας, που εξακολουθούν να κρατούνται από την 1η Μάη και τη συγκέντρωση που αντιμετώπισε έντονη κρατική καταστολή, με την κατηγορία της «αντίστασης κατά της αρχής». Οπως ενημερώθηκε η αντιπροσωπεία του ΚΚΕ, οι τρεις σύντροφοι κρατούνται σε συνθήκες απομόνωσης, ενώ εξακολουθεί να μην έχει οριστεί δικάσιμος.

Στο τέλος της συνάντησης, όπως φαίνεται και στη φωτογραφία, η αντιπροσωπεία του ΚΚΕ έδωσε ως δώρα στα μέλη της ηγεσίας του ΚΚ Τουρκίας 2 αφίσες: Η μία είναι ανατύπωση αφίσας του ΚΚΕ από το 1944 για τα 26 χρόνια του Κόμματος και η άλλη απεικονίζει έργο του Γιώργη Βαρλάμου για το Πολυτεχνείο.

Το βράδυ της ίδιας μέρας, ο Δ. Κουτσούμπας μίλησε σε εκδήλωση που διοργάνωσε το ΚΚ Τουρκίας στον όμορφο και φιλόξενο χώρο του Πολιτιστικού Κέντρου «Ναζίμ Χικμέτ», στο Καντίκιοϊ της Κωνσταντινούπολης. Στην εκδήλωση μίλησαν ακόμα ο Κ. Οκουγιάν και η Χάντε Γκιουντοουντού, μέλη της ΚΕ του ΚΚΤ.