ΜΠΑΣΚΕΤ Α1 - 3ος ΤΕΛΙΚΟΣ
«Διπλό» τίτλου στο ΟΑΚΑ για Ολυμπιακό
Πέμπτη 11 Ιούνη 2015

Icon

Αλμα... τίτλου έκανε χτες ο Ολυμπιακός μετά τη νίκη του στο ΟΑΚΑ επί του Παναθηναϊκού
Αγκαλιά με τον τίτλο του πρωταθλητή της Α1 βρίσκεται πλέον ο Ολυμπιακός μετά τη σπουδαίας σημασίας εκτός έδρας νίκη που πέτυχε επί του Παναθηναϊκού στο ΟΑΚΑ με 76-69, στο δεύτερο μεταξύ τους αγώνα για τον τελικό. Ετσι έκανε το 2-0 στις νίκες και στο τρίτο παιχνίδι την ερχόμενη Κυριακή στο ΣΕΦ έχει την τύχη στα χέρια του καθώς με νίκη στέφεται πρωταθλητής. Αντίθετα, για τους «πράσινους» το έργο τους έγινε πολύ δύσκολο αφού πρέπει να κάνουν το τρία στα τρία για να ...κλέψουν τον τίτλο.

Οι «ερυθρόλευκοι» ήταν καλύτεροι των αντιπάλων τους αφού στο μεγαλύτερο μέρος του παιχνιδιού είχαν τα ηνία. Είναι χαρακτηριστικό ότι ακόμα και όταν ο Παναθηναϊκός έκανε αισθητή την παρουσία του (διάστημα 15' - 20', τρίτη περίοδο, τελευταίο τρίλεπτο) οι φιλοξενούμενοι διέθεταν τις λύσεις και έδειξαν το χαρακτήρα που χρειαζόταν για να φθάσουν στην επιτυχία εκμεταλλευόμενοι άριστα και τη διαφορά στα μαρκαρίσματα.

Με πολύ καλή άμυνα και την πολύ καλή απόδοση είτε από την περιφέρεια (Σλούκας) είτε από το καλάθι (Ντάρντεν, Χάντερ, Πρίντεζης), οι «ερυθρόλευκοι» έβαλαν νωρίς τις βάσεις για τη νίκη, όταν προηγήθηκαν στο 10' με 21-14, ενώ παρά τις κάποιες διακυμάνσεις στην απόδοση συνέχισαν με την ίδια φόρα σε όλο τον αγώνα.

Στην άλλη πλευρά, ο Παναθηναϊκός για μια ακόμη φορά είχε σε εξαιρετική μέρα τον Μαυροκεφαλίδη (28 π.), ωστόσο αυτό δεν έφθανε αφού δεν είχε τις βοήθειες που υπήρχαν στον πρώτο αγώνα ενώ ήταν εμφανής η έλλειψη λύσεων όσο περνούσε η ώρα, ακόμα και όταν σε δυο περιπτώσεις ροκάνισε τη διαφορά από το -9 (3η περίοδο) και -8 (στο τελευταίο τρίλεπτο).

Παναθηναϊκός: Χαραλαμπόπουλος 2, Σλότερ 11, Μποχωρίδης 2, Γιάνκοβιτς 2, Φώτσης 6, Νέλσον 10, Μαυροκεφαλίδης 28, Διαμαντίδης 4, Μπλουμς 3, Κούπερ, Μόργκαν 1.

Ολυμπιακός: Πέτγουεϊ, Χάντερ 7, Ντάνστον 7, Σπανούλης 11, Ντάρντεν 14, Σλούκας 9, Λαφαγιέτ, Λοτζέσκι 5, Πρίντεζης 17, Αγραβάνης 3, Μάντζαρης 3.