ΚΟΜΜΟΥΝΙΣΤΙΚΗ ΝΕΟΛΑΙΑ ΕΛΛΑΔΑΣ
Από σήμερα στα Ιλίσια το Φεστιβάλ ΑΕΙ Αττικής
Παρασκευή 19 Ιούνη 2015

Από σήμερα γίνεται το διήμερο Φεστιβάλ ΑΕΙ Αττικής της ΚΝΕ, στη Φοιτητική Εστία του Πανεπιστημίου Αθήνας (ΦΕΠΑ, Ούλοφ Πάλμε 2, Ζωγράφου).

Οι εκδηλώσεις ξεκινούν σήμερα Παρασκευή, στις 6.30 μ.μ. και περιλαμβάνουν: Συζήτηση με θέμα «Οι εξελίξεις στην Ανώτατη Εκπαίδευση και η θέση του ΚΚΕ», με την Κέλλυ Παπαϊωάννου, μέλος του Τμήματος Παιδείας - Ερευνας της ΚΕ του ΚΚΕ. Χορευτική παράσταση από Σύλλογο Ποντίων. Συναυλία με τα φοιτητικά συγκροτήματα «AlteraVita», «Simplefast», «Aveline», «Αheties» κ.ά. Συναυλία με τον Στέλιο Μαγαλιό. Συναυλία με τους «Gadjo Dilo». Λαϊκό - ρεμπέτικο γλέντι.

Αύριο Σάββατο, οι εκδηλώσεις ξεκινούν από τις 6.15 μ.μ. και περιλαμβάνουν: Ομιλία από τον Κύριλλο Παπασταύρου, μέλος του ΠΓ της ΚΕ του ΚΚΕ. Παράσταση σύγχρονου χορού από τη χορευτική ομάδα του Φοιτητικού Συλλόγου Νηπιαγωγών. Αφιέρωμα στα «Μακρονησιώτικα» του Γ. Ρίτσου. Συναυλία με τα φοιτητικά συγκροτήματα «Then Cranes Dip», «Madness», «Roza Mostra», «The White Crows», «Black Body Radiation». Συναυλία με τους «KollektivA». Συναυλία με τους Μελίνα Κανά και Πέτρο Μάλαμα. Παραδοσιακό - νησιώτικο γλέντι.

Η πρόσβαση στο χώρο γίνεται με τα λεωφορεία 220, 221 και 140.

Αξιόλογες εκθέσεις

Στο χώρο του Φεστιβάλ θα λειτουργούν δύο εκθέσεις. Η πρώτη, με θέμα «Τα πέτρινα πανεπιστήμια», αναδεικνύει την αστείρευτη δύναμη των κομμουνιστών, ακόμη και σε εξορίες και φυλακές, να παλεύουν να κατακτούν τη γνώση και την επιστήμη και η δεύτερη, με θέμα «Στιγμές του αγώνα μέσα στα πανεπιστήμια... από την ΟΚΝΕ στις μέρες μας», ανατρέχει στη δράση της ΟΚΝΕ, της ΕΠΟΝ, του ΕΑΜ Νέων, του Λόχου Σπουδαστών του ΕΛΑΣ «Λόρδος Μπάιρον», της Δημοκρατικής Νεολαίας Λαμπράκη, της ΚΝΕ στο φοιτητικό κίνημα.


Οι εκθέσεις «στήθηκαν» με μεγάλο μεράκι από μέλη και φίλους της ΚΝΕ. Δημιουργήθηκαν ομάδες μελέτης που έψαξαν ένα μεγάλο αρχειακό υλικό, αξιοποίησαν παλιές αλλά και νεότερες πηγές στην έρευνά τους. Διαβάστηκαν σημαντικά έργα αγωνιστών του κομμουνιστικού κινήματος, που συνέβαλαν στην κατανόηση του ιστορικού πλαισίου, μέσα στο οποίο δίνονταν οι μικρές και μεγάλες μάχες του Κόμματος. Αξιοποιήθηκε το Επιμορφωτικό Κέντρο «Χαρίλαος Φλωράκης».

Το τελικό υλικό που συγκεντρώθηκε από την παραπάνω έρευνα είναι τόσο μεγάλο σε αξία και μέγεθος, που δεν μπορούσε όλο να χωρέσει σε δύο εκθέσεις, θα αξιοποιηθεί όμως από την Οργάνωση της ΚΝΕ, καθ' όλη τη διάρκεια των δραστηριοτήτων που θα αναπτυχθούν το επόμενο διάστημα, μπροστά στη συμπλήρωση 100 χρόνων από την ίδρυση του ΚΚΕ και 50 χρόνων της ΚΝΕ.

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Αύριο το Φεστιβάλ στον Πειραιά (2017-06-23 00:00:00.0)
Το Σεπτέμβρη στο Πάρκο Τρίτση θα κορυφωθούν οι εκδηλώσεις (2016-06-17 00:00:00.0)
Αγώνας, Γνώση, Τόλμη, Αντοχή! «Να προχωράς και εσύ καθώς προβαίνει μπρος η Ιστορία» (2016-06-08 00:00:00.0)
Ξεναγήσεις στο Επιμορφωτικό Κέντρο «Χαρίλαος Φλωράκης» (2015-03-05 00:00:00.0)