Πολιτικές συγκεντρώσεις στην Κρήτη και στο Περιστέρι
Πέμπτη 2 Ιούλη 2015

Από τη συγκέντρωση στο Περιστέρι
Με πολιτικές συγκεντρώσεις, το περασμένο Σάββατο, στο Ηράκλειο Κρήτης και στο Περιστέρι, οι τοπικές Οργανώσεις της ΚΝΕ κάλεσαν τους νέους να μην τσιμπήσουν στους εκβιασμούς και να ρίξουν στην κάλπη του δημοψηφίσματος την πρόταση του ΚΚΕ.

Στο Ηράκλειο, μίλησε η Νικολέττα Χριστοδουλοπούλου, μέλος του ΚΣ της ΚΝΕ, που μεταξύ άλλων τόνισε: «Το δημοψήφισμα που φέρνει η κυβέρνηση, πρόκειται για κοροϊδία, για ωμό και κυνικό εκβιασμό, ώστε ο λαός ν' αποδεχτεί την αντιλαϊκή συμφωνία - το νέο μνημόνιο του ΣΥΡΙΖΑ - και να πει κι ευχαριστώ από πάνω, να είναι ευγνώμων, γιατί δήθεν για πρώτη φορά είχε μια κυβέρνηση που διαπραγματεύτηκε πραγματικά. Τολμάει η κυβέρνηση να πει ότι η πρόταση των δανειστών είναι έξω από τα όρια της λαϊκής εντολής. Η δική της πρόταση είναι εντός των ορίων της λαϊκής εντολής;

Ας τελειώνουμε, λοιπόν, με τα παραμύθια τους, μια και καλή! (...) Ο λαός και η νεολαία μας να μην επιλέξουν ανάμεσα στη Σκύλλα και τη Χάρυβδη. Να σηκώσει τώρα το ανάστημά του και να εκφράσει με όλα τα μέσα και τους τρόπους την αντίθεσή του στην ΕΕ και τα μνημόνια διαρκείας που αυτή φέρνει».

Αντίστοιχα, στο Περιστέρι, ο Γιώργος Τάτσης, μέλος του ΚΣ της ΚΝΕ, αναφέρθηκε στην κυβερνητική προπαγάνδα που λέει ότι κάνανε ό,τι καλύτερο μπορούσανε και απάντησε μεταξύ άλλων:

«Κύριοι του ΣΥΡΙΖΑ, είμαστε βέβαιοι ότι κάνατε ό,τι καλύτερο μπορούσατε για το κεφάλαιο, άλλωστε είχατε την αμέριστη στήριξή του σε όλη την πορεία της διαπραγμάτευσης, τι να πρωτοθυμηθούμε, Γιαννακοπουλέους, Μαρινάκηδες, ΣΕΒ. Καιρός είναι να μας πείτε ότι όλοι αυτοί σας στήριζαν, για ν' ανέβουν οι μισθοί και οι συντάξεις. (...)

Λένε ότι οι εταίροι τους είναι σκληροί εκβιαστές! Τους απαντάμε: Αυτή ήταν η ΕΕ και πριν τις εκλογές. Αυτοί ήταν οι εταίροι σας και πριν. Αλλά προεκλογικά είπατε ψέματα, κοροϊδέψατε το λαό μας, λέγοντάς του ότι η ΕΕ αλλάζει. (...)

Αλήθεια, για ποιους εκβιαστές μιλάτε; Μήπως μιλάτε για τον Ολάντ, που προεκλογικά τον λέγατε "άνεμο της αλλαγής", για τον Ομπάμα, που τον λέγατε "περιστέρι της Ειρήνης", για τον κύριο Σόιμπλε, που ο υπουργός σας των Οικονομικών τον χαρακτήριζε μέχρι πρόσφατα ως τη μεγαλύτερη πνευματική διάνοια της Ευρώπης;

Και όταν τους πολυστριμώχνεις, σαν γνήσιοι σοσιαλδημοκράτες, επικαλούνται το λαό και μιλάνε εξ ονόματός του και λένε "μα δεν έχουμε εντολή για ρήξη".

Αφήστε τα ψόφια, κύριοι του ΣΥΡΙΖΑ. Δε ζητήσατε ποτέ εντολή για ρήξη, είπατε κατάργηση των μνημονίων μέσα στην ΕΕ και το κοινό σας σπίτι και αυτό ήταν μια μεγάλη απάτη, που είπατε στο λαό. Δεν έχετε τα κότσια για ρήξη, γι' αυτό και ονομάζετε ρήξη το οτιδήποτε, ακόμα και το ατύχημα στις διαπραγματεύσεις».

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Ανοίγει ο ασκός του Αιόλου για την περιοχή και τους λαούς της (2020-08-27 00:00:00.0)
Ενταση της προπαγάνδας για εκφοβισμό του λαού (2015-04-25 00:00:00.0)
Προτιμά τον ...προεκλογικό Παπανδρέου (2010-04-15 00:00:00.0)
Οι «αριστεροί» υπηρέτες της δεξιάς! (2005-06-12 00:00:00.0)
Κώστα Καρυωτάκη, πού είσαι; (2002-05-26 00:00:00.0)
Κινέζικες παροιμίες (1997-01-19 00:00:00.0)