Και με το «ναι» και με το «όχι» θα λένε στο λαό ότι συμφώνησε με νέο μνημόνιο

Στο Νοσοκομείο «Αγία Ολγα», σε συγκέντρωση εργαζομένων, μίλησε ο Χρ. Κατσώτης, μέλος της ΚΕ του ΚΚΕ

Παρασκευή 3 Ιούλη 2015

Από τη συζήτηση του Χρ. Κατσώτη με εργαζόμενους στο «Αγία Ολγα»
Στο Νοσοκομείο «Αγία Ολγα», σε συγκέντρωση εργαζομένων, μίλησε ο Χρήστος Κατσώτης, μέλος της ΚΕ του ΚΚΕ και βουλευτής, υπογραμμίζοντας ότι το ερώτημα και το δίλημμα που τίθεται στο λαό από την κυβέρνηση είναι κάλπικο. «Πρόκειται για εξαπάτηση», σημείωσε, «γιατί από τη μία ο ίδιος ο πρωθυπουργός, Αλέξης Τσίπρας, αποδέχεται όλα τα αντιλαϊκά μέτρα της τρόικας, ζητώντας νέο δάνειο με νέο μνημόνιο, και από την άλλη με διάγγελμά του καλεί σε υπερψήφιση του "όχι". Γι' αυτό λέμε ότι είτε βγει το "ναι" είτε το "όχι" από την κάλπη, την επόμενη μέρα ο λαός θα εισπράττει την απάντηση από την κυβέρνηση και την ΕΕ ότι συμφώνησε με μνημόνιο και μέτρα».

Η προσπάθεια του ΣΥΡΙΖΑ να εγκλωβίσει τους εργαζόμενους στο μονόδρομο της καπιταλιστικής ανάπτυξης, των συνεχών θυσιών για να ανακάμψει η κερδοφορία του κεφαλαίου κλιμακώνεται με την προσπάθειά του να εκβιάσει το λαό. Οπως είπε το στέλεχος του ΚΚΕ, «επιδίωξή τους είναι να αποδεχτεί ο εργατόκοσμος ότι δεν υπάρχει άλλος δρόμος, πέρα από τα αντιλαϊκά μέτρα, τη φτώχεια και την εξαθλίωση, τη δημιουργία "φιλικού περιβάλλοντος επενδύσεων", δηλαδή φτηνή εργατική δύναμη και τσακισμένα λαϊκά δικαιώματα για να ανακάμψει το κεφάλαιο. Το ΚΚΕ καλεί το λαό να πει "όχι" στα μνημόνια και στην ΕΕ των μνημονίων διαρκείας, των επώδυνων μέτρων».

Αναφορικά με το ψηφοδέλτιο με την πρόταση που καταθέτει το ΚΚΕ, ο Χρ. Κατσώτης κάλεσε τους συγκεντρωμένους να το διαδώσουν πλατιά, γιατί είναι η μόνη πρόταση που απορρίπτει εξ ολοκλήρου τους εκβιασμούς για την αποδοχή νέων μέτρων: «Αν πέσουν πολλά τέτοια ψηφοδέλτια, θα τα μετρήσουν, θα μετρηθούν στη δυναμική που πρέπει να δημιουργηθεί την επόμενη μέρα για να μπει φρένο στα μέτρα που θα έρθουν. Στους αγώνες που έχουμε μπροστά μας, θα πρωτοστατήσουν εκείνοι που έχουν σήμερα "ψυχή" να πουν "όχι" στα μνημόνια, "όχι" στην ΕΕ, στην εξουσία του κεφαλαίου.

Θέλουν να βάλουν εμπόδια στη συνείδηση του λαού, για να μη συναντηθεί με τη σαφή πρόταση του ΚΚΕ που λέει ότι πρέπει να έρθουν τα πράγματα ανάποδα, τα πάνω κάτω. Να ανατραπεί η εξουσία του κεφαλαίου, να πάρουν οι εργαζόμενοι την εξουσία, ο λαός να κάνει κουμάντο στην οικονομία μέσα από την κοινωνικοποίηση των μέσων παραγωγής».

Ο Χρ. Κατσώτης δεν παρέλειψε επίσης να αναφερθεί στην άσχημη κατάσταση όπου έχουν περιέλθει τα λαϊκά στρώματα μετά τους περιορισμούς που έχουν επιβληθεί στις τραπεζικές συναλλαγές και την επίθεση που εξαπολύει η εργοδοσία εκμεταλλευόμενη την κατάσταση. Οπως είπε, το ΚΚΕ θα είναι στην πρώτη γραμμή: «Οι κομμουνιστές θα πρωτοστατήσουμε στις πρωτοβουλίες αλληλεγγύης και διεκδίκησης του ΠΑΜΕ, των ταξικών δυνάμεων. Για την ανακούφιση του κόσμου που υποφέρει με την εξαφάνιση του εισοδήματός του και τις επιπτώσεις που θα έχει αυτή στα φάρμακα, στην Υγεία, κ.λπ.»