ΠΑΓΚΟΣΜΙΟ ΜΠΑΣΚΕΤ Κ-19
Γλυκόπικρη γεύση για εθνική εφήβων
Τρίτη 7 Ιούλη 2015

Icon

Στην τέταρτη θέση του παγκόσμιου πρωταθλήματος βρέθηκε η εθνική εφήβων μπάσκετ
Στην τέταρτη θέση του κόσμου βρήκε το φινάλε του φετινού παγκοσμίου πρωταθλήματος Κ-19 που έγινε στο Ηράκλειο την εθνική εφήβων που έκλεισε τους αγώνες της με ήττα στο μικρό τελικό της διοργάνωσης από την Τουρκία με 80-71. Ωστόσο, παρά το γεγονός ότι η ελληνική ομάδα δεν κατάφερε να ανέβει στο βάθρο του φετινού παγκοσμίου, η πορεία της μέχρι το μικρό τελικό θεωρείται επιτυχημένη, αφού οι νεαροί διεθνείς παρουσίασαν ένα πολύ καλό πρόσωπο και οι λεπτομέρειες είναι αυτές που της στέρησαν το κάτι παραπάνω.

Για γλυκόπικρη γεύση μίλησε ο Ομοσπονδιακός τεχνικός Ηλίας Παπαθεοδώρου, αφού τόνισε πως η ομάδα πέτυχε τους βασικούς στόχους που είχε θέσει, ωστόσο η απώλεια ενός μεταλλίου αφήνει μια πίκρα. Οπως σημείωσε το θετικότερο στοιχείο είναι ότι δόθηκε σε αυτά τα παιδιά μια ευκαιρία να πάρουν χρόνο συμμετοχής να δείξουν το ταλέντο τους, αλλά και να περάσουν τα δικά τους μηνύματα στις ομάδες για περισσότερο χρόνο συμμετοχής.

Οσον αφορά την παρουσία στο μικρό τελικό οι παίκτες της ελληνικής ομάδας έδειξαν επηρεασμένοι από την προσπάθεια αλλά και το αποτελέσματα του αγώνα κόντρα στις ΗΠΑ (ήττα 82-76) για τα ημιτελικά, με αποτέλεσμα η ομάδα να δείχνει σημάδια ψυχολογικής κούρασης και νωθρότητας στο παιχνίδι. Αυτό οδήγησε σε αρκετά λάθη τόσο στην επίθεση αλλά και κυρίως στην άμυνα τα οποία ιδιαίτερα στην επανάληψη η τουρκική ομάδα εκμεταλλεύτηκε άριστα όπου με κορυφαίο τον Κορκμάζ (28π) έβαλε τις βάσεις για την επικράτηση.

Τα δεκάλεπτα: 16-16, 31-36, 44-56, 71-80.

ΕΛΛΑΔΑ: Τολιόπουλος 9 (3), Λούντζης 4, Κώττας 13 (8 ριμπ.), Ντόρσεϊ 19 (1), Μήτογλου 10, Μουράτος 2, Σκουλίδας, Τσαλμπούρης 2, Μπιλλής, Σταμάτης 8 (2), Παπαγιάννης 4, Χαραλαμπόπουλος.

ΤΟΥΡΚΙΑ: (Μπαϊράμ 4, Ουγκιουρλού 6, Οζντεμίρογλου, Αρσλάν 6, Γκετσίμ 5, Μπαϊκάν, Κορκμάζ 28 (4), Αράρ 7 (1), Ολμάζ 3, Ουλουμπάι 5, Αλεμντάρογλου, Γκιουβέν 16.