«Μη ματώνεις άλλο για την πλουτοκρατία, εμπρός λαέ για άλλη κοινωνία»

Μεγάλη διαδήλωση του ΠΑΜΕ στην Αθήνα

Πέμπτη 23 Ιούλη 2015

Η διαδήλωση στο Σύνταγμα
Στο δρόμο βρέθηκαν ξανά χτες χιλιάδες εργαζόμενοι, άνεργοι, συνταξιούχοι και σπουδαστές, που ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμα του ΠΑΜΕ και διαδήλωσαν ενάντια στη δεύτερη δέσμη αντιλαϊκών μέτρων, την ώρα που αυτά έμπαιναν για συζήτηση στη Βουλή.

«Οχι στο νέο βάρβαρο μνημόνιο. Με τα μονοπώλια ή τις ανάγκες του λαού. Αλλος δρόμος δεν υπάρχει», έγραφε το πανό στην κεφαλή της πορείας στην Αθήνα. Την ίδια στιγμή τα συνθήματα υπενθύμιζαν πως πηγή της ελπίδας του λαού να απαλλαγεί από τα μνημόνια διαρκείας και τις επιπτώσεις τους, δεν μπορεί να είναι άλλη από τους αγώνες στους οποίους θα βάλει ο ίδιος τη σφραγίδα του: «Μη ματώνεις άλλο για την πλουτοκρατία, εμπρός λαέ για άλλη κοινωνία», «Είμαστε σε πόλεμο, μην παραδοθείς! Εφτασε η ώρα να ξεσηκωθείς», «Τώρα με το ΠΑΜΕ, μη μένεις φοβισμένος, ντροπή για τον εργάτη να ζει υποταγμένος».

Στην Ομόνοια, από τις τέσσερις προσυγκεντρώσεις έφτασαν τα μπλοκ των σωματείων και των Λαϊκών Επιτροπών, διαμηνύοντας: «Εφτασε η ώρα να ξεσηκωθούμε, μνημόνια διαρκείας εμείς δε θα δεχθούμε».

Χαιρετισμό στη συγκέντρωση απηύθυνε ο Θανάσης Καλαμπαλίκης, μέλος της Πανελλαδικής Γραμματείας ΠΑΣΕΒΕ, ενώ την κεντρική ομιλία έκανε ο Λεωνίδας Σακκάς, πρόεδρος της Πανελλαδικής Ενωσης Λιθογράφων.

Η πορεία στη Σταδίου
Μήνυμα αλληλεγγύης και συμπαράστασης στο ΠΑΜΕ έστειλε το Σωματείο Εργαζομένων στο Μετρό Στοκχόλμης, ενώ στο συλλαλητήριο πήραν μέρος ο αναπληρωτής γενικός γραμματέας της ΠΣΟ, Βαλεντίν Πάτσο, και αντιπροσωπεία της Γενικής Συνομοσπονδίας Εργαζομένων Κονγκό με επικεφαλής τον πρόεδρό της, Ραμαζανί Αμουντάλα.

Στο συλλαλητήριο του ΠΑΜΕ παρευρέθηκε πολυμελής αντιπροσωπεία της ΚΕ του ΚΚΕ με επικεφαλής τον ΓΓ της ΚΕ, Δημήτρη Κουτσούμπα.

Μετά τη συγκέντρωση ακολούθησε μεγάλη πορεία που διέσχισε τη Σταδίου και απλώθηκε σ' όλη την έκταση από το ύψος της Βουκουρεστίου στη Σταδίου, στην πλατεία Συντάγματος, σ' όλη τη Φιλελλήνων και την Αμαλίας στο ύψος του Ζαππείου.