Σήμερα η πολιτική κηδεία του σ. Θ. Θεοδοσιάδη
Σάββατο 8 Αυγούστου 2015

Σήμερα, Σάββατο, στις 6 μ.μ. στους Προσκυνητές Ροδόπης θα πραγματοποιηθεί η πολιτική κηδεία του σ. Θανάση Θεοδοσιάδη, του παλαίμαχου κομμουνιστή που «έφυγε» από τη ζωή την Πέμπτη 6/7, σε ηλικία 88 ετών.

Οργανώθηκε στην ΕΠΟΝ στη Ροδόπη από την άνοιξη του 1944, δραστηριοποιήθηκε στην ΕΔΑ και τη Νεολαία της, για την αγωνιστική δράση του πέρασε χρόνια σε φυλακές και εξορίες, από το 1958 έως το 1962 στον Αη Στράτη και από το 1967 έως το 1971 σε Γιούρα, Παρθένι Λέρου, φυλακές Αβέρωφ, Αίγινας, Ωρωπού.

Μέλος του ΚΚΕ από το 1965, το 1973 πέρασε στην παράνομη κομματική δουλειά, πήρε μέρος στο 9ο Συνέδριο του ΚΚΕ και εκλέχτηκε αναπληρωματικό μέλος της ΚΕ, επίσης και στο 10ο Συνέδριο, ενώ στο 11ο Συνέδριο εκλέγεται στην Κεντρική Εξελεγκτική Επιτροπή.

Δούλεψε δραστήρια στο αγροτικό - συνδικαλιστικό κίνημα, διετέλεσε μέλος του Κεντρικού Συμβουλίου της ΠΕΑΕΑ - ΔΣΕ, ενώ ανέλαβε σειρά υπεύθυνων κομματικών χρεώσεων, όλα αυτά τα χρόνια, στη Νομαρχιακή Επιτροπή Ροδόπης και την Επιτροπή Περιοχής Ανατολικής Μακεδονίας - Θράκης του ΚΚΕ. Μέχρι το τέλος της ζωής του με συνέπεια, αγωνιστικότητα και σεμνότητα τίμησε την ιδιότητα του μέλους και του στελέχους του Κόμματος.