ΣΑΒΒΑΣ ΤΣΙΜΠΟΓΛΟΥ
Ισχυρό ΚΚΕ θα σηματοδοτήσει ανάταση του λαού
Πέμπτη 3 Σεπτέμβρη 2015

«Να μην οπλίσετε το χέρι του δημίου σας. Αφοπλίστε τους, δίνοντας δύναμη στο ΚΚΕ». Το κάλεσμα αυτό απηύθυνε προς τους εργαζόμενους της επισκευαστικής βάσης του ΟΛΠ (ΚΕΣΜ) στη Δραπετσώνα ο Σάββας Τσιμπόγλου, μέλος της ΚΕ του ΚΚΕ, στη διάρκεια της χτεσινής του περιοδείας, τονίζοντας ότι κριτήριο ψήφου για τους εργαζόμενους στο λιμάνι πρέπει να αποτελέσουν οι εξελίξεις στον ΟΛΠ και αυτές είναι ιδιωτικοποίηση για την ισχυροποίηση της θέσης των μονοπωλίων, ισχυρό χτύπημα στα εργασιακά δικαιώματα των εργαζομένων, αφανισμός των αυτοαπασχολουμένων και μικρών επαγγελματιών που δραστηριοποιούνται γύρω από το λιμάνι.

Ο Σ. Τσιμπόγλου προειδοποίησε τους εργαζόμενους ότι οι εκλογές γίνονται για να «συμπηχθούν δυνάμεις και να δημιουργηθούν οι κατάλληλες προϋποθέσεις για να περάσουν τα μέτρα συνολικά από το πρώτο, δεύτερο, τρίτο μνημόνιο, με καταιγιστικό ρυθμό. Ο ΣΕΒ έκανε γι' αυτό ευθεία παρέμβαση, απαιτώντας πάρτε τα μέτρα. Δηλαδή, μετά τις εκλογές θα έχουμε την πολιτική «σοκ και δέος». Να πάρουμε τα μέτρα μας. Εμείς λέμε, τώρα με το ΚΚΕ. Εχεις την πείρα και μπορείς να βγάλεις και συμπεράσματα. Το δεν έχω αποφασίσει ή είμαι απογοητευμένος δεν λέει τίποτα. Είναι βούτυρο στο ψωμί τους. Αυτό που πρέπει να λέμε είναι πώς να αγωνιστούμε. Εμείς οπλίζουμε το χέρι του δημίου μας». «Γι' αυτό λέμε ότι ισχυρό ΚΚΕ είναι παράγοντας προς όφελος των εργατικών - λαϊκών δικαιωμάτων, άμεσα και με προοπτική, ανάταση για το λαό».

Στη διάρκεια της συζήτησης, ένας εργαζόμενος ανέφερε: «Θέλουμε να ψηφίσουμε ΚΚΕ, γιατί όμως; Για να πάρει ένα ποσοστό παραπάνω και να διαμαρτύρεται; Αφού δεν θέλει να κυβερνήσει. Εμείς δεν θέλουμε μια καλή φωνή διαμαρτυρίας. Εγώ θέλω να αλλάξω τη ζωή μου».

Ο Σ. Τσιμπόγλου απάντησε: «Εμείς λέμε και δεν το λέμε το σύνθημα τυχαία: Τα είδατε όλα. Πρακτικά τα είδαμε όλα. Εδώ λοιπόν λέμε εμείς ότι για να κυβερνήσεις και να επιβάλεις τις ριζικές αλλαγές, όρος και προϋπόθεση είναι να γίνουν αλλαγές από τα κάτω από το εργατικό - λαϊκό κίνημα ενάντια στα μονοπώλια και τις ιμπεριαλιστικές ενώσεις. Γιατί άντε, σαν κυβέρνηση έβγαλες ένα νόμο κατά των μονοπωλίων. Ποιος θα τον εφαρμόσει; Οι εργάτες να διεκδικήσουν τον πλούτο που παράγουν και τους τον στερούν. Και αυτό γίνεται μέσα από οργάνωση, διεκδίκηση, εκλογή αντιπροσώπων από κάθε παραγωγική μονάδα. Αλλαγές με αυτό το κοινοβούλιο, αυτή την ΕΕ, με το ΝΑΤΟ, μη περιμένετε». «Αλλαγές δεν γίνονται χωρίς ριζικές μεταβολές. Ετσι προχωράει η κοινωνική εξέλιξη. Αλλά για να γίνουν αυτά, πρέπει τα όσα λέει το ΚΚΕ να φτάσουν τα εργοστάσια να πιστέψει ο εργάτης ότι μπορεί να διεκδικήσει την εξουσία η οποία του ανήκει, γιατί είναι η μοναδική παραγωγική δύναμη που παράγει το πλούτο. Ούτε οι μηχανές, ούτε οι πρώτες ύλες παράγουν τον πλούτο, αν δεν μεσολαβήσει ο εργαζόμενος. Το ΚΚΕ λοιπόν όχι απλά θέλει κυβέρνηση, αλλά θέλει αλλαγή τάξης στην εξουσία. Αυτό είναι το ζουμί της υπόθεσης γιατί και το κεφάλαιο να πηγαίνει καλά και ο εργαζόμενος να ευνοείται δεν γίνεται».